To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Rejestrator video - temat zbiorczy

Galancior94 - 18-10-2016, 09:18

Witam. Jaką kamerkę samochodową polecacie? Zależy mi na tym żeby była mała, nie potrzebuje podglądu trasy (podgląd może być na tel za pomocą aplikacji np.). Potrzebuje jedynie, dobrej rozdzielczości za dnia i w nocy (lecz nie wymagam HD, ważne by można było odczytać nr rej auta), by nagrywała ok. 30min albo więcej po odłączeniu jej od zasilania oraz tego aby po naciśnięciu guzika zapisu nagrania, zapisała np poprzednie 30min, gdyż nie chce jej włączać za każdym razem gdy wsiadam do auta, a potem usuwać niepotrzebne 32GB nagrania.

Cena? ok. 300zł. Chyba że w tej cenie nie ma nic ciekawego, to może być więcej ;)

Obywatel - 23-10-2016, 19:21

Właśnie zostałem posiadaczem G1WHT i zastanawiam się jaką do niej dokupić kartę. Niestety informacje, jakie można znaleźć są sprzeczne - jedne źródła mówią, że 64GB, inne że 32GB. Czy ćwiczył ktoś 64GB na tej kamerze?
szuwar - 23-10-2016, 21:21

Obywatel, to nie ryzykuj kup 32GB i styknie, jeździłem na takiej i w zupełności wystarczy. Ma pętlę kasowania najstarszych plików więc nigdy nie zabraknie miejsca, a jak coś będzie ważnego to i tak na gorąco zgrasz :)
Owczar - 23-10-2016, 22:16

Ja mam 8gb i styka. Tak naprawdę wystarczy godzina wstecz.
Obywatel - 23-10-2016, 22:46

Racja - kupię 32GB. Dobrze, że się zawahałem zanim kliknąłem "kup teraz" na aukcji 64GB.

A tak przy okazji, to w sklepach stacjonarnych lekko ich pogięło z cenami kart. Markowe 64GB znaleźć poniżej 100 zł wcale nie jest łatwo - widziałem dzisiaj po 99 zł, a normą są raczej ceny grubo powyżej 100 zł. Tymczasem na Allegro bez problemu takie same karty można znaleźć w okolicy 60 zł. Skąd takie różnice?

Owczar - 24-10-2016, 07:33

Podróbki które nie trzymają deklarowanych parametrów. Stąd te różnice. Karty pamięci to jeden z najczęściej podrabianych produktów.
milo - 24-10-2016, 15:29

Owczar napisał/a:
Podróbki które nie trzymają deklarowanych parametrów

Sa tansze ale do kitu ostatnio kupiłem karte mocro sdhc 32 gb i adapter była tania na początku wszystko smigało ale potem po kilku nagraniach i kasowaniu zapisywała tylko 3 nagrania dalej pusto mimo nagrywania na rejestratorze i jeszcze uwaga jesli jest wejście na dużą karte taka powinna byc i nie stosować adaptera i kart micro sdhc itp kilka juz takich kart poszło na smietnik nawet te firmowe nie żadne podróbki
Obywatel napisał/a:
Niestety informacje, jakie można znaleźć są sprzeczne - jedne źródła mówią, że 64GB, inne że 32GB.

Lepiej mniejsza pojemność kart,nie zawsze urzadzenia współgraja z większymi mimo deklarowanych przez producenta

Obywatel - 24-10-2016, 19:00

Dzięki za wyjaśnienia. Trochę mnie nastraszyliście z tymi podróbkami. Kupowałem z tej aukcji:
http://allegro.pl/show_it...zA1N2M5OTI2YQ==

Mam nadzieję, że nie wtopiłem :|

Owczar - 24-10-2016, 19:31

Na full HD na tej karcie nie licz. Zobacz do komentarza uniewaznionego z negatywa. Karta przerobiona z 16gb. Za te cenę można kupić kartę 8gb o dobrych parametrach ale nie 32gb.
Obywatel - 24-10-2016, 19:39

Owczar napisał/a:
Zobacz do komentarza uniewaznionego z negatywa.

Ale tamta to była jakaś bezfirmówka - działa jeszcze link do aukcji.

Owczar napisał/a:
Na full HD na tej karcie nie licz.

W sensie że kamerka nie będzie mogła nagrywać w rozdzielczości 1920x1080p @ 30fps :?:

Owczar - 24-10-2016, 19:57

Tak. Karta musi być przynajmniej klasy 10. Ta bezfirmowka niewiele tańsza od tego SanDisk. Markę zrobią dowolną ;) to kwestia nadruku. Za oryginał trzeba zapłacić kolo 65 płn.
Obywatel - 29-10-2016, 22:01

No i kicha... Nie wiem na ile to wina karty a na ile samej kamery, ale jest problem. Część filmów nie daje się otworzyć żadnym odtwarzaczem. Tak jakby miały miejsce jakieś błędy zapisu. Zawsze jest tak, że najpierw jest cała seria filmów, które odtwarzają się normalnie, a potem następuje seria plików niedających się odtworzyć.

Mam wrażenie, że powiązane jest to z czujnikiem ruchu. Na czujniku ruchu kamera nagrywa normalnie, a po przełączeniu na nagrywanie ciągłe nie zapisuje poprawnie plików.

Miał ktoś kiedyś taki przypadek?

Owczar - 29-10-2016, 23:47

Może to być wina karty.
Obywatel - 30-10-2016, 00:11

Tylko że po przełożeniu karty do innej kamery wszystko działa poprawnie :?

Wiem, że to niczego nie przesądza bo w jednej kamerze karta może działać, a w innej nie. Ale obawiam się, że wina może być po stronie kamery.

Potestuję jeszcze G1WHT z innymi kartami i zobaczę co się będzie działo. Na szczęście nie minęło jeszcze 14 dni i mogę jeszcze tę kamerę zwrócić.

milo - 30-10-2016, 10:03

Obywatel napisał/a:
Część filmów nie daje się otworzyć żadnym odtwarzaczem. Tak jakby miały miejsce jakieś błędy zapisu. Zawsze jest tak, że najpierw jest cała seria filmów, które odtwarzają się normalnie, a potem następuje seria plików niedających się odtworzyć.

To samo miałem jak kupiłem karte sdhc 32GB z allegro na poczatku nagrywała i mozna odtworzyć wszystkie pliki po kilku kasowaniach juz tak dobrze nie było pierwsze 3- pliki odtworzy potem nastepne mimo że sa nagrane nie ma mozliwosci odtworzenia żadnym odtwarzaczem :shock:
Teraz mam 16 GB kupione w sklepie cena wyższa niz 32 gb a allegro ale problemu nie ma i wszystko ładnie odtwarza
Obywatel napisał/a:
Potestuję jeszcze G1WHT z innymi kartami i zobaczę co się będzie działo

Kup w sklepie 16 lub 8 GB
Jakie masz wejście na karty w rejestratorze ? i jakie karty uzywsz z adapterem czy bez ?