Nasze Miśki - GALANT 2,5 V6 '99 by SZUWAR niebieski rekin
szuwar - 14-10-2014, 20:06
Dzisiaj rekin trafił do SPA, mam nadzieję, że odmłodnieje, odpocznie i będzie się dobrze sprawował po takim "liftingu" ..... po odbiorze zdam relację , kilka fotek, może załapie się jeszcze na wygłuszenie kabiny, ale nie wiem czy monety wystarczy ....
szuwar - 30-10-2014, 10:19
Nadszedł dzień kiedy odebrałem Rekina
co robiliśmy:
1. wizualnie
2. technicznie:
A to efekt:
Podsumowując: zrobiliśmy ramki drzwi w jednym kolorze, listwy w kolorze nadwozia, zderzak, pełną konserwację podwozia z profilami, poprawiono nadkola z tyłu - bo poprzednik odwalił manianę, zrzucono amorki przód i jeszcze raz dla pewności poprawiono kielichy ! ..... wymieniono:
1. wahacz górny LP - MOOG
2. tarcze przód 276 + klocki - kpl. TRW
3. końcówkę drążka - TRW
4. przewody NGK - ale czekają na wymianę ....
5. nowa antenka
..... ale..... jak zawsze, ciśnie się na usta słowo MEGA nieparlamentarne. Pukanie z przodu nie ustało, zostały tylko amorki do sprawdzenia, bo wszystko inne zostało, dziś jadę powalczyć
stary alfer - 30-10-2014, 11:06
Tomuś, wygląda cudownie!
Tyle, że to dalej Galant
szuwar napisał/a: | Pukanie z przodu nie ustało |
Właśnie m.in dlatego mam go ochotę co jakiś czas wprowadzić do Odry
A samym pukaniem Galant nie żyje
Mam nadzieję, że Klient w końcu zadowolony Niech jeździ, nie się sprawuje, niech nie gnije!
szuwar - 30-10-2014, 11:35
stary alfer napisał/a: | Mam nadzieję, że Klient w końcu zadowolony Niech jeździ, nie się sprawuje, niech nie gnije! |
pobożne życzenia ale w końcu na co tą kasę wydawać z TOTKA
Marcin-Krak - 30-10-2014, 19:16
A ja już myślałem, że to z Focusa zrobiliście wszystko
Marcino - 31-10-2014, 08:54
szuwar napisał/a: | Pukanie z przodu nie ustało, zostały tylko amorki do sprawdzenia, bo wszystko inne zostało, dziś jadę powalczyć |
To jest masakra.. kiedy wszytko sprawdzone wymienione a nadal coś puka.
szuwar - 31-10-2014, 09:28
Marcino napisał/a: | To jest masakra.. kiedy wszytko sprawdzone wymienione a nadal coś puka. |
po 2,5 letnim okresie użytkowania Galanta mało co mnie dziwi
szuwar - 04-11-2014, 19:02
..... uffff ..... pukanie rozgryzione, w sumie walenie ..... LP Banan .... czyli stara prawda, jak nie wiesz co wali w galancie, to banan, a byłem na kilku stacjach diagnostycznych i u dwóch "mechaników" i każdy zarzekał się że jest idealny .....
mam nadzieję, że jutro uda mi się go otrzymać i będę mógł się cieszyć w 100% z rekina
cd eksploatacji, wymieniłem filtr oleju, powietrza i olej
TOTAL QUARTZ 7000 Energy + oleju filtr KNEHT, JC powietrza, stały zestaw który od kilku razy bardzo dobrze się sprawuje
mjsystem - 04-11-2014, 20:40
U mnie też dopiero na trzepaku wyszło, że mam do wymiany końcówkę drążka. Ważne, że w czas zauważone
wookash83 - 04-11-2014, 20:53
dobra robota Galant nabrał blasku! ponownie
szuwar - 04-11-2014, 22:28
mjsystem napisał/a: | U mnie też dopiero na trzepaku wyszło, że mam do wymiany końcówkę drążka. Ważne, że w czas zauważone |
W tym sęk, że puka, stuka, wali ..... a na szarpakach banan nie wychodzi. A przechodzę to już 2 raz, tylko "magicy" się nie słuchają i zawsze wiedzą lepiej .... bo co ten leszcz może wiedzieć, wyczytał na forum ? ma doświadczenie ? przecież to ja jestem Mechanikiem .....
wookash83 napisał/a: | dobra robota Galant nabrał blasku! ponownie |
... dzięki, nie starczyło kasy na wszystkie plany .... ale może do zlotu zdążę
inq - 05-11-2014, 07:41
Jedną z wad wielowachacza jest to, że ciężko namierzyć zużytą część. Mi coś pukało, czasem coś skrzypiało i trzech mechaników nie mogło tego namierzyć + na przeglądzie powiedzieli, że wszystko ok.
mjsystem - 05-11-2014, 08:00
szuwar napisał/a: | ... dzięki, nie starczyło kasy na wszystkie plany .... ale może do zlotu zdążę | Na Elbe czy do Pogorzelicy?
szuwar - 06-11-2014, 19:40
ODEBRANE !!!!!! PRZETESTOWANE !!!!!!! ......... jak dobrze cieszyć się ciszą radia nawet nie włączyłem mam nadzieję, ze temat zastygnie do kolejnej modyfikacji/wizualizacji
Marcin-Krak - 06-11-2014, 21:07
szuwar napisał/a: | radia nawet nie włączyłem |
Może nie działa
|
|
|