To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Mitsubishi Trójmiasto - Pomorskie - Warsztaty w Trójmieście (zbiorczy)

grimson - 06-03-2009, 13:24

Witam wszystkich,
jestem nowym użytkownikiem Mitsubishi Carismy GDI z 98 ( przebieg 172000), muszę wymienić olej, rozrząd, filtry, olej w skrzyni biegów, wyczyścić przepustnicę, wymienić cały układ wydechowy....
Czy warsztat Vass Serwis, Gdynia, Górnicza 58 zrobi to porządnie i za rozsądną cenę?
proszę o info, są to moje pierwsze kroki z mitsu.... :)

irekmiecz - 06-03-2009, 21:08

Witaj grimson najpierw podjedź do nich pokaż co masz i zapytaj czy się tego podejmą. Gdy ja się z nimy umawiałem chcieli zobaczyć co to jest bo nie specjalizują się w japończykach i niektórych się nie podejmują . Z moim nie było problemu "prosta konstrukcja"
sruba - 06-03-2009, 23:18

grimson, jezeli chcesz to dam Ci namiar na dobrego mechanika od japonczykow.
robi wszystkie moje samochody i zawsze jestem zadowolony.
ceny przystepne.

grimson - 07-03-2009, 14:53

sruba napisał/a:
grimson, jezeli chcesz to dam Ci namiar na dobrego mechanika od japonczykow.
robi wszystkie moje samochody i zawsze jestem zadowolony.
ceny przystepne.

bylbym bardzo wdzięczny :)

p.s. moja wiedza o mitsubishi ogranicza się tylko do tego o czym zdążyłem przeczytać na tym forum, czyli mechanik który zna się na Japończykach będzie w sam raz.

Iwonka3Miasto - 08-03-2009, 19:31

Potrzebuje zakonserwowac podwozie w swoim colcie. Tak przynajmniej radzili mi na przegladzie. Czy mozna zrobic to w przyslowiowym garazu ? Poniewaz nie mam pojecia co, gdzie i jak prosze o rade
chudyone - 09-03-2009, 22:29

pewnie ze da rade, ja swoje pajero sam zakonserwowalem, tylko wymaga to troche czasu i umiejetnosci :)
Arnii - 13-03-2009, 12:23

Czesc. Wybralem sie swoim miskiem do warsztatu. Po przeczytaniu calego forum odnosnie warsztatow zdecydowalem pojechac na Szuberta w Gdansku. Pisaliscie ze jest ok. Problem jest tego typu ze slychac szum z przodu od strony prawego kola. Mechanik po jezdzie stwierdzil ze to tarcze i klocki tak hałasują. Stwierdzilem ze to logiczne wytlumaczenie problemu i umowilem sie na wymiane. Po dlugim oczekiwaniu udalo mi sie doczekac naprawy. Kiedy szczesliwy odbieralem autko mechanik ze skrucha oznajmil ze szum jest nadal i ze to moze byc lozysko w skrzyni biegow :shock: Jestem zalamany :( Wydalem kase na naprawe ktora nic nie dala pomocy :!: :!: :!:
topcan - 13-03-2009, 16:57

no niestety takie szumy są ciężkie do zdiagnozowania jeszcze po wymianie łożyska może sie okazać ze to łożysko ale w kole
Arnii - 14-03-2009, 16:16

Nad tym tez się zastanawiałem ale nic nie wskazuje żeby to było łożysko w kole. Nie ma żadnych luzów i się nie grzeje. Może pojechać z nim na rolki do stacji diagnostycznej. Sam już nie wiem co mam robić :x Chyba będę jeździł aż to "COŚ" :? się rozpadnie i wtedy będzie wiadomo na pewno. Dzięki za odzew. Pozdrawiam
iruszaks - 20-03-2009, 08:39

Witam! Jestem "daleko" od domu a nieubłaganie zbliża mi się przegląd. Jednak przed wjechaniem na stację chciałbym się upewnić u jakiegoś mechanika czy wszystko gra. (na pewno przy zawieszeniu coś się do roboty znajdzie, oczywiście też chciałbym wymienić podstawowe rzeczy jak olej i filtry). Czy macie jakiegoś konkretnego fachowca w okolicach Tczew - Starogard Gd.?
Anonymous - 22-03-2009, 21:09

Arnii

moze byc to przeglub polos lozysko w skrzyni jest wiele punktów ale topcan ma racje ciezko okreslic to dokladnie.

metzger - 24-03-2009, 08:29

Warsztat: Auto-Expres
Adres: Dźwigowa 1
Tel.: (058) 344 93 14, 600 671 848
Typ operacji: wymiana kompletu sprzęgła, wymiana oleju silnika (przy okazji)

Jestem zadowolony, po raz pierwszy odkąd mam samochód po wymianie czegoś nie musiałem jechać na poprawkę, nie zapomnieli o odpowietrzeniu, choć nie do końca wyregulowali sprzęgło tak jak chciałem. Poza tym podpowiedzieli żeby wymienić filtr powietrza bo strasznie zasyfiony, pokazali stare sprzęgło i co z nim było nie halo. Generalnie pozostawili bardzo dobre wrażenie po sobie.

Polecam

Anonymous - 20-04-2009, 14:27

Poszukuję warsztatu blacharsko - lakierniczego, w dwóch postach pochwalono warsztat Janisz, czy ktoś ma złe opinie o nim, albo znacie jakiś inny dobry warsztat?

Niestety, w niedziele kolizja i to jeszcze z mojej winy, myślałem, że mnie k... chwyci.

Anonymous - 20-04-2009, 18:33

Jeżeli chciałbyś zapraszam do siebie moze cos poradzę .. u. Zawiejska 23 kom 513098513
Apal - 23-04-2009, 00:07

Victor napisał/a:
Poszukuję warsztatu blacharsko - lakierniczego, w dwóch postach pochwalono warsztat Janisz, czy ktoś ma złe opinie o nim, albo znacie jakiś inny dobry warsztat?

Niestety, w niedziele kolizja i to jeszcze z mojej winy, myślałem, że mnie k... chwyci.

ja ostatnio zrobiłam naprawę drzwi - w sumie 3 elementy miałam malowane, drzwi wymagały naprawy blacharskiej w moim Outbacku u Janisza i polecam.