Nasze Miśki - Biały Avance kombi EA5W 2001r. w manualu aka "Biały Miś
polaff - 30-05-2012, 15:14
sorki, że Ci OT robie , ale radio ma być u mnie w piątek. Jutro stawiam najpierw mondka a potem gala na znalezienie przyczyny problemów z anteną FM.
Jak zamontuję radio to zdam Ci relacje.
MKV - 30-05-2012, 16:39
polaff napisał/a: | sorki, że Ci OT robie , ale radio ma być u mnie w piątek. Jutro stawiam najpierw mondka a potem gala na znalezienie przyczyny problemów z anteną FM.
Jak zamontuję radio to zdam Ci relacje. |
Czekam czekam i dzięki za info
Parkowaniem Miśkiem z ciemnymi szybami w nocy na wstecznym to nie taka prosta sprawa.
Swoją drogą ktoś wie jaka konkretnie kamerka tam zamiast podświetlenia tablicy wejdzie ?
Owczar - 30-05-2012, 16:55
http://forum.mitsumaniaki...der=asc&start=0
Torp12 - 30-05-2012, 17:53
Owczar napisał/a: | I właśnie dlatego, przy samej obróbce głowicy są mizerne przyrosty. Przykład: galant Torpa12, po obróbce głowic ma ciut ponad serię.
|
Owczar ale Ty jestes niereformowalny:) Po obrobce glowicy przyszlo 20 KM to malo Twoim zdaniem? A wynik jest jaki jest bo cos ( na 90% wydech) jest skopany...
Owczar - 30-05-2012, 17:57
Pod warunkiem, że przed było minus 20... w co wątpię Musiałbyś mieć przedmuchy na zaworach, co przy tym przebiegu raczej mało możliwe.
A rola wydechu w tym wszystkim jest znikoma. Biorąc pod uwagę, że nie masz tam już nawet kata. Ale ja do niczego nie chcę zniechęcać, wyrażam tylko swoją opinię nt tego typu zabiegów.
Torp12 - 30-05-2012, 17:59
Owczar bo naprawde podnosisz cisnienie mi:] Widziales wynik z hamowni przed robieniem glowicy?? 120KM. Czyli 13 na minusie w porownaniu do serii... Zreszta mysl sobie co tam chcesz, po Bozym Ciele robie wydech i zobaczymy:]
danino88 - 30-05-2012, 18:22
Cytat: | w VR-u nie masz miveca i pasej jest taki sam jak w zwykłym 2.5v6. |
Bzdury, jak pasek od zwyklej V może być taki sam jak do Vrki? kto mi to wytłumaczy?
MKV jeśli chcesz podnieść moc to są podobno sposoby na Vce ale to takie gdybanie :
- zmiana puchy od Vrki
- filtr K&N lub HKS
- "wyprostowanie" wydechu
- wycięcie kata - w tym przypadku 3 katów
Według mnie to są modyfikacje na później. Na początek albo głowica od vrki, sam chyba taki projekt będę chciał zrobić, turbo albo cały silnik. Koszty będą niewiele większe jednak mocy dużo więcej przybędzie
sveno - 30-05-2012, 18:57
Torp12 napisał/a: | Widziales wynik z hamowni przed robieniem glowicy?? | czy tylko mi się wydaje, że te wyniki tak czy inaczej "musiały" tak wyjść? Co innego jakbyś równolegle zrobił pomiary na neutralnej hamowni...
Torp12, a czujesz te 17% przyrostu mocy? Czy jest jakaś osoba, która jezdziła autem przed i po zrobieniu głowicy i może powiedzieć obiektywnie, że auto dużo lepiej jedzie? (17% to sporo)
danino88 - 30-05-2012, 19:59
Dokładnie można na forum przeczytać że nawet po założeniu puchy od vrki i filtra HKS w V-ce się odczuwa różnice
Owczar - 30-05-2012, 20:14
Torp12 napisał/a: | Zreszta mysl sobie co tam chcesz, po Bozym Ciele robie wydech i zobaczymy:] |
To możemy stawać na kresce ;P Żeby objechać 4 biegowy AT będziesz potrzebował koło 150KM w manualu
polaff - 30-05-2012, 21:10
danino88 napisał/a: | puchy | o jakiej puszcze piszesz?
danino88 - 30-05-2012, 22:24
puchę gdzie wkładasz filtr powietrza
MKV - 30-05-2012, 23:37
danino88 napisał/a: | puchę gdzie wkładasz filtr powietrza |
W sensie, że wsadzenie airboxa od Legnuma VR-4 i jak zgaduję większego filtra będzie jakaś odczuwalna różnica względem seryjnego airboxa (w moim przypadku z filtrem K&N) ?
Torp12 - 30-05-2012, 23:58
MKV napisał/a: |
W sensie, że wsadzenie airboxa od Legnuma VR-4 i jak zgaduję większego filtra będzie jakaś odczuwalna różnica względem seryjnego airboxa (w moim przypadku z filtrem K&N) ? |
Filtr jest ten sam. Chodzi oto ze kominek ktory doprowadza powietrze do puszki ma wiekszy przekroj i dostarcza wiecej powietrza. Rzecz jasna puszka od VR ma wieksza dziure na ten komin, takze trzeba zmieniac komin i puszke.
MKV - 31-05-2012, 00:01
Torp12 napisał/a: | MKV napisał/a: |
W sensie, że wsadzenie airboxa od Legnuma VR-4 i jak zgaduję większego filtra będzie jakaś odczuwalna różnica względem seryjnego airboxa (w moim przypadku z filtrem K&N) ? |
Filtr jest ten sam. Chodzi oto ze kominek ktory doprowadza powietrze do puszki ma wiekszy przekroj i dostarcza wiecej powietrza. Rzecz jasna puszka od VR ma wieksza dziure na ten komin, takze trzeba zmieniac komin i puszke. |
Brzmi ciekawie
Ciekawe tez czemu fabrycznie w V6 nie dawali takiego samego wiekszego jak w Legnumie.
|
|
|