To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Nowy VR-4 czaaarny :)

wookash83 - 08-05-2013, 23:07

danino88 odpowiedz masz 4 posty wyżej :)
lukasz12 tak jak piszesz im bardziej obciążony silnik tym większa powinna być dbałość nie tylko o komponety i montaż instalacji gazowej ale także strojenie..co miał Krzysiek zamontowane u siebie napisz do niego na PW na forum Club VR-4 miał swoją instalacje wystawioną na sprzedaż.

lukasz12 - 08-05-2013, 23:47

Myślałem, że ktoś się orientuje. Aż tak strasznie mnie to nie ciekawi żebym się rejestrował na forum VR-4 ;)
danino88 - 09-05-2013, 07:44

Cytat:
danino88 odpowiedz masz 4 posty wyżej :)

Sory, nie doczytałem. Dla mnie to jest odpowiedz na wszystko :)

wookash83 - 23-05-2013, 10:36

w końcu była chwila więc można się było zabrać za wyrzucenie starej podstawy pod aku i zamontowanie nowej-starej od danio ;) :

i w końcu zamontowana osłona na silnik:

D1VenO - 23-05-2013, 10:43

bardzo przyzwoity wygląd komory.

jak widzę sporo vrów jeździ po Polsce

danino88 - 23-05-2013, 11:06

Cytat:
w końcu była chwila więc można się było zabrać za wyrzucenie starej podstawy pod aku i zamontowanie nowej-starej od danio ;) :

Dobra robota :) oby do zobaczenia w piątek :)

Bartek - 23-05-2013, 21:32

Cytat:
jak widzę sporo vrów jeździ po Polsce

Te jeżdżące (nie demo-car i królowie podnośników) - tak powiedzmy ponad 10 000 km rocznie to policzy na palcach drwal.....

wookash83 - 23-05-2013, 23:11

to prawda mało użytkowników VR-4/Legnum w Polsce robi rocznie sporo km pewnie inaczej to wygląda np w Anglii/Irlandii gdzie jest ich zdecydowanie więcej..
D1VenO - 24-05-2013, 10:42

tzn ze vr4 są tak awaryjne że pełno takich co więcej stoją niż śmigają czy potrzeba modyfikacji ?

pomijam demo-cary takie jak kochaja bo to auto było kupione w tym celu.

A przewija się na forum w różnych tematach że swap lub przeróbka vr4 to najtańsza modyfikacja v6 :D

Co by nie było to po temacie widać że wookash83, masz dobre podejście do auta. podoba mi się jak ktoś dba o detale, tak trzymać.

mkm - 24-05-2013, 11:05

D1VenO napisał/a:

A przewija się na forum w różnych tematach że swap lub przeróbka vr4 to najtańsza modyfikacja v6 :D

Bo jest :wink:
Spróbuj "tradycyjnymi" metodami dociągnąć do mocy silnika VR4 i podlicz koszty :wink: i nikt Ci nie da gwarancji, że to pojeździ bezawaryjnie.
Ze swapem sprawa prosta - problemem jest tylko znalezienie godnego (czytaj niezatyranego i co najważniejsze przy krajowych zarobkach - taniego) dawcy :wink:

D1VenO - 24-05-2013, 11:31

ale że ktoś już próbował turbić v6 ? ze znacie koszta i efekt ?
wookash83 - 24-05-2013, 21:25

z modyfikacjami V6 już były osobne tematy i wszystko rozbijało się o koszta nawet nie wiem czy w końcu ktoś nie tylko w teorii się za to porządnie zabrał..

a co do VR-4 to na pewno poprzez bardziej skomplikowaną konstrukcję silnika i generowaną moc koszta jej utrzymania są większe niż V6 i jeśli trafi na osobę która nie tnie na kosztach utrzymania i nie modzi za mocno to na pewno nie są awaryjne.
a znalezienie z pewnego źródła VR-4 to już inna historia to co pisał mkm w Polskich warunkach MEGA misja..

danino88 - 24-05-2013, 22:44

Cytat:
a co do VR-4 to na pewno poprzez bardziej skomplikowaną konstrukcję silnika i generowaną moc koszta jej utrzymania są większe niż V6 i jeśli trafi na osobę która nie tnie na kosztach utrzymania i nie modzi za mocno to na pewno nie są awaryjne.

no właśnie :)

Cytat:
a znalezienie z pewnego źródła VR-4 to już inna historia to co pisał mkm w Polskich warunkach MEGA misja..

wiem coś o tym ;)

wookash83 - 15-06-2013, 20:42

Kilka zdjęć z Elbe dziś musiałem wrócić niestety a wielka szkoda impreza tam jest przednia i trochę samochodów pojawiło się oczywiście królował niemiecki tuning niektóre dodatki do aut przekraczały zdecydowanie wartości aut ;) ale kto bogatemu zabroni ;)

wśród tych wszystkich aut była 2 VR-4 zapakowały koło siebie oczywiście

wookash83 - 15-06-2013, 20:44

po przywitaniu Wojtek pokazał nowe poduszki dla pieszych zamontowane w Sigmie :D