To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Komputery, RTV, AGD, Komorki - Operatorzy komórkowi

krzychu - 10-10-2014, 20:03

W związku z tym, że T-Mobile przerosło przełączenie mnie z abonamentu na kartę poniżej 24h zaopatrzyłem się w starter Play. Miałem 5zł więc potestowałem odrobinkę. Pierwsza sprawa to nie ma romingu w Orange (jakiś artykuł informuje o blokadzie, ale podobno po kontakcie z BOK PLAY ma działać? Nie wiadomo jak długo bo pewnie z czegoś będą rezygnować). W T-Mobile moja komórka (E52) wyświetliła technologię 3,5G (chyba HSDPA ~7,2Mbps), tak samo dla Play. Przy połączeniu przez Plusa tylko 3G.

W każdym razie pomiary prędkości (mniej więcej bo miałem tylko 5zł):
PLAY 3,5G ~ 2,8Mbps
T-Mobile 3,5G ~ 2Mbps
Plus 3G ~ 2,8Mbps

Ogólnie jestem mocno zaskoczony takim obrotem sprawy. Żeby można było korzystać z zasięgu 3 sieci i to w prawie najnowszych technologiach...

Swoją drogą nie rozumiem dlaczego są problemy z zasięgiem? Skoro można korzystać np. z T-Mobile w 2G/3G/3,5G nie wspominając o chyba byłym liderze zasięgowym czyli Plusie...? A komórka dość sprawnie sobie radzi z wybraniem największego zasięgu (chociaż testy były pobieżne). Może mi to ktoś wyjaśnić?

gulgulq - 10-10-2014, 20:09

czasem jak przerzuca cie miedzy bazami to dziwne krzaczki się dzieją np. nie łączy z play do plusa tylko gubi zasięg
KsiadzRobak - 12-10-2014, 23:04

Ostatnio w Play dowiedziałem się, że mają już nie tylko roaming z Plus ale też z T-Mobile.
Włączyłem więc wybieranie automatyczne stacji i mam zasięg 3 operatorów. Nie ma miejsca, gdzie nie miałbym zasięgu.
Dodatkowo od jakiegoś czasu Play pozwala darmowo korzystać z limitu danych (u mnie 1GB/m-c) także w roamingu. Więc naprawdę polecam Play.

londolut - 13-10-2014, 09:26

Ja od 2 miesięcy jestem w Play i złego słowa póki co nie mogę powiedzieć. Jest lepiej niż w Orange... Oby tak dalej. Abo mam no limit i 3gb netu, zobaczymy czy starcza ;-)
KsiadzRobak - 13-10-2014, 10:09

londolut napisał/a:
Jest lepiej niż w Orange
właśnie od nich uciekłem kiedyś a teraz przenoszę rodzinę (np. żona ma MIX i za SMS płaci.... 70 gr :shock: - jest gdzieś drożej??)
krzychu - 13-10-2014, 10:12

KsiadzRobak - no teraz ogólnie są bezlimity wszędzie. Popatrz na NjuMobile (ale to z Orange jest) za 39zł masz rozmowy (także stacjonarne), sms i 2GB internetu... Jak nie wykorzystujesz do min 9zł. Umowa od razu na czas nieokreślony.
sla - 13-10-2014, 13:43

Przedłużyłem umowę na kolejny telefon w T_Mobil, za 49 netto, rozmowy bez limitu, krajowe i do UE, 2GB internetu i i IPhone S4 za 4gr. Umowa niestety na 3lata.
londolut - 13-10-2014, 13:53

sla, to oferta dla firm ma się rozumieć?
sla - 13-10-2014, 19:20

Tak i ustalana indywidualnie z konsultantem
londolut - 13-10-2014, 19:53

Hehe tak myślałem. Jak ja opuszczałem różowego operatora to oferta specjalnie dla mnie (miał być czwarty cyrograf z rzędu), ustalana przez SUK, była w porównaniu do ofert dla świeżych/przechodzących do T abonentów jak ochłap rzucony na odwal się... przeszedłem do Orange bez żalu...
RalfPi - 31-10-2014, 16:20

Czy zdarzyło się Wam dostać lewą fakturę...?

Żona dostała właśnie fałszywą fakturę nie z Playa na kwotę ponad 300zł.
W załączniku jest faktura/wiadomość/wirus w formacie doc..

macia - 31-10-2014, 16:55

Ja mam w Play-u na firmę 36 zł brutto (zniżka chyba 6 zł za elektroniczną FV i terminową płatność). Oczywiście żadnych limitów na rozmowy i sms-y, bez internetu, umowa 1,5 roku.
Marcin-Krak - 31-10-2014, 17:24

Tak. Jak jeszcze była tpsa.
Teraz kilka razy trafiło mi do spamu wezwanie do zapłaty. Tyle, że nie od mojego operatora.

londolut - 01-11-2014, 17:36

Norma z tymi fakturami. Orange, Play i cała reszta jest podrabiana.
gulgulq - 03-11-2014, 11:24

RalfPi napisał/a:
Czy zdarzyło się Wam dostać lewą fakturę...?

Żona dostała właśnie fałszywą fakturę nie z Playa na kwotę ponad 300zł.
W załączniku jest faktura/wiadomość/wirus w formacie doc..

piszą już od kilku dni o tym:
http://niebezpiecznik.pl/...faktury-z-play/