To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Colt GTi CA5A

rosomak1983 - 09-11-2014, 11:48

mkm napisał/a:

rosomak1983, dość często zbija obroty "do zera" i wtedy traci ciśnienie (do zapalenia się kontrolki) - niby normalne, ale zbyt często niezbyt zdrowe.

to niedobrze. Krokowiec sprawny?? mierzone opory na cewkach (pinach krokowego) ??? Podejrzewam krokowca. Krokowca mierzysz piny 1,2 2,3 4,5 5,6 i ma byc ok 30omów
Numeracja od prawa do lewa z wtyczka u dołu , zaczymany od góry ( tj prawy górny róg)
góra (trójkąt)
|1 2 3 |
|4 5 6 |

Jackall - 11-11-2014, 10:23

szuwar napisał/a:
teoretycznie złoty do czarnego powinien pasować, zapewne kształt powoduje efekt wizualny.... tylko z kolorem w zanadrzu nie pogorsz sprawy :mrgreen:
Przed malowaniem swoich felg długo szukałem koloru, myślałem o miedzianym ale nie miał tego czegoś. Oglądałem też dużo złotych odcieni i czasem ful wypas płatki z mega metalikiem poprostu nie wygląda, ale to tylko moje zdanie :mrgreen:
mkm - 17-12-2014, 20:44

Zakończyłem kolejny etap w odbudowie stadniny pod maską 8) .

Swiece nowe - Denso K22TT.
Kable nowe - NGK
Ruszone wszystkie wtyczki, kable, złączki, wtyczki itp.
Do sprawdzenia i konserwacji jeszcze "okolice" alternatora i kabel plusowy.

Zakończenie tego etapu pozyskało spore stado koni 8) .
Chyba już mam komplet.
Jeszcze słabe i z zadyszką, ale już galopują :twisted: .

Na postoju też jest znaczna poprawa, mimo, że etap olejowy w trakcie.

Mocno zmęczone świece - komplet z Czarnucha - dzisiaj przy użyciu fachowego klucza puściła ostatnia i można było zakładać nowy komplet.

Auto już jedzie :D .
Najwększa poprawa to elastyczność.
Góra dyszy, ale tu obstawiamy w pierwszej kolejności filtr paliwa, a w drugiej pompę i to bardziej zanieczyszczenie niż uszkodzenie.

Trzeci bieg - górny zakres obrotów.

Sorry za jakość, ale kamerzysta nie ogarniał sprzętowo.

Teraz kolej na zakończenie etapu olejowego czyli mycie misy, pokrywy, uszczelnienie i olej docelowy.

Do złota się już przyzwyczaiłem i zostaje :D .

Mam już też kapselki - po dłuuugim szukaniu udało się trafić na kołach do sprzedaży na Coltmanii - będą srebrne tak jak nakładki na śruby.
Ale będzie odpust :mrgreen: .

robertdg - 17-12-2014, 21:05

Jezeli dobrze widze to izolatory na świecach już poprzebijane
mkm - 17-12-2014, 21:10

Najbardziej zużyła się na czwartym, a hardcorowe warunki miała ta z pierwszego - ona praktycznie spawała.
Muszę się wczytać ile miały :wink:

Hubeeert - 18-12-2014, 10:58

mkm napisał/a:
Góra dyszy, ale tu obstawiamy w pierwszej kolejności filtr paliwa, a w drugiej pompę i to bardziej zanieczyszczenie niż uszkodzenie.

Wtryski do czyszczenia bym obstawiał.

mkm - 30-12-2014, 15:52

Ponieważ dzisiaj kręciłem się po mieście, więc pofociłem Czarnucha :wink:

Ja_good - 30-12-2014, 16:41

Brudny --> unlike

:lol: :lol:
Ładny jest, kurcze juz dawno nie widzialem na zywo cao, a o cbo to juz nie wspomne. Ale jak juz sie trafi to wspomnienia wracaja :oops: :wink:

mkm - 03-01-2015, 15:40

Nowy rok...

Najpierw widok z 1stycznia z rana...
Znowu... :roll:
Albo przegapiałem poprzednie "lodowiska", albo od 3lat klimat w Krakowie się zmienił...

A wczoraj, jak ostatnia sierota zapomniałem, którym Miśkiem parkuję...

Tam gdzie Fuks i Srebrniak mają ten krawężnik pod zderzakiem:

Czarnuchem wygrzmociłem w krawężnik :oops:

I to konkretnie :doubt:

"Taśma smart repair" i do przodu :mrgreen:

I tym sposobem dylemat " zderzak zostaje czy wylatuje" rozwiązał się sam... :wink:

londolut - 03-01-2015, 16:15

Błotnik aż tak przegnił, że urwało się mocowanie razem ze zderzakiem czy to jakieś farfocle?
robertdg - 03-01-2015, 18:35

Ale urwał, w dodatku naprawa całkiem rzeczowa :P
macia - 03-01-2015, 21:44

Zdjęcie z lodem (ups!) przypomniało mi pewien długi poranek ileś lat temu, kiedy ten sam samochód chyba z pół godziny doprowadzałem do stanu umożliwiającego jego prowadzenie. Lód grubości pół centymetra i tak zajadły, że nie dał się skubany usunąć :twisted:
mkm - 04-01-2015, 13:00

londolut i to i to :biggrin: .
Jest tam trochę silikonu, troche bitexu i sporo brykającej rudej pod tym wszystkim.

Jak przypomniał robertdg, mkm "ale urwał, ale to dobre było" dość solidnie.

Gdyby nie lenistwo i gdybym podniósł auto, żeby coś podłożyć pod koło i dopiero uwalniać się od tego krawężnika, pewnie straty byłyby mniejsze, a tak wjeżdżając poderwałem zderzak do góry, a wyjeżdżając wyrwałem go całkowicie (dobrze, że przeciwmgłowa była już wcześniej ruszona, bo bezboleśnie wyrwało tylko ramkę powiększając otwór w zderzaku :wink: )

macia, to już wiem, kto tak szyby podziabał :twisted:

macia - 04-01-2015, 22:17

Cytat:
macia, to już wiem, kto tak szyby podziabał

Polecam się :twisted:
Na jaki adres wysłać rachunek za usługę? :P

Sunderland86 - 04-01-2015, 22:20

Gaffer wszystko naprawi :mrgreen:

Kiedyś podobnie załatwiłem zderzak przedni w corsie.