Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. VI czyli REKULTYWACJA
fergul11 - 28-01-2014, 14:26
Firma sprawdzona , koleżanka z mężem skakali , miałem namiary od nich .
Prowadziło małżeństwo , zaraz po otrzymaniu maila zadzwoniłem do tej koleżanki , bo razem się umówiliśmy na skoki ,ona zaciągnęła języka u źródła i wyszło że właściciele przenoszą się do Australii na stałe .
Taki trynd tu panuje że Irlandczycy (młodzi) wyjeżdżają USA albo Australia .
No ale przyroda nie lubi próżni więc jest nadzieje że do wakacji ktoś wskoczy w ich buty (kolokwialnie tłumacząc powiedzenie)
mjsystem - 28-01-2014, 14:42
fergul11 napisał/a: | Taki trynd tu panuje że Irlandczycy (młodzi) wyjeżdżają USA albo Australia .
No ale przyroda nie lubi próżni więc jest nadzieje że do wakacji ktoś wskoczy w ich buty (kolokwialnie tłumacząc powiedzenie) |
Bałem się, że firmy plajtują
Co się odwlecze......
Marcino - 28-01-2014, 16:16
Sypie a ja nie wiem czy mam miotełkę w samochodzie...:)
fergul11 - 28-01-2014, 19:00
mjsystem napisał/a: | Bałem się, że firmy plajtują | Co miało paść to padło na przełomie 2008-2009 .
Mnie były pracodawca jest winien 6k € i nie mam szans wyciągnąć od niego nawet w sądzie .
Była wtedy jazda z robotą
Marcino - 28-01-2014, 23:46
Ze chyba pójdę dla zdrowotności odrzucić snieg sprzed garażu..:)
Krzyzak - 29-01-2014, 07:58
Marcino napisał/a: | chyba pójdę dla zdrowotności odrzucić snieg sprzed garażu..:) | a Mirka? - u mnie Baśka odśnieża - dla zdrowotności rzecz jasna, bo przecież jej nie zmuszam
ps. też mi się tej zimy zdarzyło
Marcino - 29-01-2014, 09:37
Krzyzak napisał/a: | a Mirka? |
Czytała spokojnie książke, jak wróciłem spytała czy dam rady rano do pracy wyjechać...
Na szczęscie wieje od południowego zachodu więć nie zaciąga sniegu z otwartego pola na drogę.
Krzyzak - 29-01-2014, 09:51
Marcino napisał/a: | nie zaciąga sniegu z otwartego pola na drogę | a u mnie dokładnie odwrotnie
ale dałem radę rano
fergul11 - 29-01-2014, 10:36
po dwóch dniach psiej pogody wreszcie wyszło piękne słońce
pozwoliłem sobie uporządkować ogród i posadzić od nowa poprzewracane tuje .
Aż się chce rowerem poszaleć
Yoshiko - 29-01-2014, 10:59
fergul11 napisał/a: | Aż się chce rowerem poszaleć | brrrrrr chyba śnieżnym jak chcesz to ci podeślemy trochę śniegu na opamiętanie się kto to widział w styczniu fergul11 napisał/a: | uporządkować ogród i posadzić od nowa poprzewracane tuje . |
mjsystem - 29-01-2014, 11:05
....a u nas w nocy były zawieje i zamiecie.... to znaczy zawiało i zmiotło mi cały wczorajszy śnieg z lancerka
fergul11 - 29-01-2014, 12:31
Yoshiko napisał/a: | kto to widział w styczniu |
Jak mieszkałem w Polsce i trenowałem to jazda rowerem w zimie nie była niczym niezwykłym ,zdejmowaliśmy jedynie przerzutki i zakładaliśmy błotniki.
No niechby trener zobaczył że na trening ktoś autobusem przyjechał !!!
mjsystem napisał/a: | zawiało i zmiotło mi | mi jakieś torebki po chipsach nawwiewało .
A pod kurtką jakieś dziadostwo po nerach przeleciało że ketonal zażyłem !
Dostałem dziś wytyczne od moich pań , że skoro mam dziś wolne to mają być duszone żeberka w sosie i buraczki , ziemniaki i kompot z wiśni
Chodzi za mną młoda kapusta z okrasą , cza będzie pomyśleć
Yoshiko - 29-01-2014, 12:33
mjsystem napisał/a: | u nas w nocy były zawieje i zamiecie to znaczy zawiało i zmiotło mi cały wczorajszy śnieg z lancerka |
prawdę powiedziawszy to mam na miśku zeszłotygodniową gołoledź pewnie do wiosny będzie na nim leżała
fergul11 - 29-01-2014, 12:36
Yoshiko napisał/a: | pewnie do wiosny będzie na nim leżała |
Jak się Ruskie nie będą wpierniczać z klimatem to za 3 góra 4 dni masz tak jak ja dzisiaj , no ale że Polska blisko Rusi to Polak uważać misi
mjsystem - 29-01-2014, 13:08
Yoshiko napisał/a: |
mjsystem napisał/a:
u nas w nocy były zawieje i zamiecie to znaczy zawiało i zmiotło mi cały wczorajszy śnieg z lancerka
prawdę powiedziawszy to mam na miśku zeszłotygodniową gołoledź pewnie do wiosny będzie na nim leżała |
Ja mam tak samo. Najgorzej jest na tylnej szybie od góry przy spojlerze. Tam nawet nie ruszam, bo to często kilkunastocentymetrowa warstwa
|
|
|