Outlander I GEN Techniczne - Outlander a jego silnik 2.0 Di-D.
Anonymous - 04-12-2007, 19:31
Robercik64 napisał/a: | tommay , poczytaj parę postów wyżej , tam jest wszystko napisane :
161KM mialem przed chipem po chipe 181 KM oraz 394 nM momentu , podaj mi swój adres mailowy na privie to podeślę ci wykres i zobaczysz "nagie fakty" , pzdr |
A jaki to silnik że miał 161KM skoro normalnie piszą że ma 140 KM ??
Anonymous - 04-12-2007, 19:41
rafaelcx napisał/a: | Robercik64 napisał/a:
tommay , poczytaj parę postów wyżej , tam jest wszystko napisane :
161KM mialem przed chipem po chipe 181 KM oraz 394 nM momentu , podaj mi swój adres mailowy na privie to podeślę ci wykres i zobaczysz "nagie fakty" , pzdr
A jaki to silnik że miał 161KM skoro normalnie piszą że ma 140 KM ?? |
jedź na hamownię i się przekonasz ile masz te silniki ze stajni VW mają w serii w zależności od wersji od 136KM do 185 KM w/g różnych opinii :piszą: że ma 140KM żeby na akcyzie zaoszczedzić (w EU) !! jest tym większa im większa moc....
PS. na wykresie wyraźnie widać ile miał ile ma !!! NIE MA SCiemy
Anonymous - 04-12-2007, 19:46
Ostatnio jechałem RAVką z silnikiem 180 KM i byłem zaskoczony że różnica w osiągach jest tak niewielka .... tu 140 KM a tam 180 KM hmmm
Anonymous - 04-12-2007, 20:02
rafaelcx napisał/a: | Ostatnio jechałem RAVką z silnikiem 180 KM i byłem zaskoczony że różnica w osiągach jest tak niewielka .... tu 140 KM a tam 180 KM hmmm |
wszystko zależy od przełożeń , ja przed Outkiem jeździłem Signum 3,2V6 220 KM ale miało tylko 310 nM i w przyśpieszeniu 0do80km/h jest teraz tak samo , od 0do120km Outek troszku oddstaje (ale niewiele) i tak do 160km znowu jest identycznie , niestety powyżej 180km do (signum240km) już gorzej (mój pokazał na GPS 210km/h po chipie) ale powiem jestem z niego zadowolony !! jak się znudzę kupię sobie ścigacza i będzie OK na razie byłem kilka razy w trasie i nie miałem żadnego problemu żeby przegnać W-wa Kraków w 3godz. od Wwy do granicy Krakowa i z powrotem też , Signum pokonwyalem tą trasę identycznie tylko spalałem 16l/100 benzynki a outek teraz spalił mi 10,5l/100 ropy a te prawie robi różnicę ....ja jeżdżę ok 50kkm rocznie ....
Anonymous - 04-12-2007, 23:26
Gunner napisał/a: |
Bulaj a twoj outi jest czarnego koloru?
Bo takiego czasami widuje na Pogorzu/Oblozu.....
pozdro |
Witam
Kolor mojego to "Dune Beige"
tomekrvf - 07-12-2007, 00:36
Robercik64 napisał/a: | już gorzej (mój pokazał na GPS 210km/h po chipie) |
Hmm... To gdzie te 180KM?
Anonymous - 14-12-2007, 22:34
Robercik64 napisał/a: | rafaelcx napisał/a: | Robercik64 napisał/a:
tommay , poczytaj parę postów wyżej , tam jest wszystko napisane :
161KM mialem przed chipem po chipe 181 KM oraz 394 nM momentu , podaj mi swój adres mailowy na privie to podeślę ci wykres i zobaczysz "nagie fakty" , pzdr
A jaki to silnik że miał 161KM skoro normalnie piszą że ma 140 KM ?? |
jedź na hamownię i się przekonasz ile masz te silniki ze stajni VW mają w serii w zależności od wersji od 136KM do 185 KM w/g różnych opinii :piszą: że ma 140KM żeby na akcyzie zaoszczedzić (w EU) !! jest tym większa im większa moc....
PS. na wykresie wyraźnie widać ile miał ile ma !!! NIE MA SCiemy |
A kto ci chipował ?? ja sie przymierzam do v-techu powerboxa odłączanego na wszelki wypadek co by gwarancji nie stracić.
Anonymous - 17-12-2007, 08:38
rafaelcx napisał/a: | A kto ci chipował ?? ja sie przymierzam do v-techu powerboxa odłączanego na wszelki wypadek co by gwarancji nie stracić. |
www.kreatormocy.pl dealer www.vtech.pl z grodu smoka
Anonymous - 18-12-2007, 20:36
Robercik64 napisał/a: | rafaelcx napisał/a: | A kto ci chipował ?? ja sie przymierzam do v-techu powerboxa odłączanego na wszelki wypadek co by gwarancji nie stracić. |
www.kreatormocy.pl dealer www.vtech.pl z grodu smoka |
czy jakieś zmiany robili oprócz chipa ? wymiana kolektorów , filtrów itp?
Anonymous - 18-12-2007, 21:02
chiptuning mówi sam za siebie !! NIC tylko "zmapowali" silnik i tyle , powiem więcej , przejechałem już z chipem 3500km , nogę mam ciężką i pali mniej w trasie ok9,5-10 przy średniej 100km/h miasto też ok 10 a jednak jeździ ...miałem okazję w górach pagórkach (po sniegu;) spotkać "kolegę" na rej. LUB Outkiem II i odpuścił po chwili nie miał szans !!
Anonymous - 18-12-2007, 21:50
Raczej spróbuje chipa z vtechu - czytałem na stronce można go sobie pożyczyć i sprawdzić..jak się sprawdzi to sobie zostawie a po gwarancji można wymienic na pełny chiptuning bez dopłaty - poprostu oddaje się boxa - fajnie
Anonymous - 18-12-2007, 21:58
rafaelcx napisał/a: | Raczej spróbuje chipa z vtechu - czytałem na stronce można go sobie pożyczyć i sprawdzić..jak się sprawdzi to sobie zostawie a po gwarancji można wymienic na pełny chiptuning bez dopłaty - poprostu oddaje się boxa - fajnie |
to też jest chip z vtechu tyle że nie power box !! zasada ta sama problem serwis - zjazd na bazę wgrywają stary soft i z głowy (backup w Wwie i Krakowie) !! podczas normalnego serwisowania NIKT nie kapuje bazy ZERO zmian na zewnątrz w sofcie , żaden nagłówek nie zmieniony !! żadna "ćwiara" z serwisu nie załapie... , ale różnica jest power box to nie chip różnica ok 5%....
Hubeeert - 18-12-2007, 23:03
Robercik64 napisał/a: | !! podczas normalnego serwisowania NIKT nie kapuje bazy ZERO zmian na zewnątrz w sofcie , żaden nagłówek nie zmieniony !! | A jak padnie sprzęgło? Albo docisk? Albo silnik?
Anonymous - 18-12-2007, 23:08
Hubeeert napisał/a: | Robercik64 napisał/a:
!! podczas normalnego serwisowania NIKT nie kapuje bazy ZERO zmian na zewnątrz w sofcie , żaden nagłówek nie zmieniony !!
A jak padnie sprzęgło? Albo docisk? Albo silnik? |
polowa z tego co piszesz nie podlega gwarancji !! (jeżdżę juz 22 lata i wiem coś o tym a jak padnie silnik to laweta podjeżdza pod chiptuning podmieniamy soft i jedziemy dalej.....ale już więcej nie dyskutuję na ten temat bo jest on jak wąchanie kwiatków - przez trumnę , po co marzyć jak można mieć !!! , samochód u mnie przeżywa i tak 3-4lata bo potem ma 170-190kkm to na co mam czekać ?? gwarancja i tak tylko na 100kkm czyli u mnie GÓRA 2 lata .....pozdrawiam serdecznie wszystkich
i tak już na PS: NIGDY !!nie wymieniłem sprzęgła ani docisku ani nie padł mi silnik a miałem już samochody po 250 KM !! pada zawiecha i reszta badziewia i trzeszczy środek to wszystko - nie mialem nigdy POSTOJU na trasie to o czymś świadczy....ale nie sprzedaję swooich starych samochodów znajomym i kolegom , wolę ich nie tracić
Anonymous - 19-12-2007, 21:48
Założyłem Powerboxa z V-techu - zajefajna zabawka - po badaniach na hamowni wyszło że fabrycznie było 152 KM , po dołożeniu boxa jest 172 KM. Narazie przejechałem zamało kilometrów żeby napisać głębszą opinię a i warunki drogowe nie za dobre . Pierwsze wrażenia - przyspiechy odczuwalne na każdym biegu - auto po wciśnięciu gazu poprostu chce jechac a nie "dyskutuje" .
|
|
|