Forum ogólne - Na światłach mijania przez cały rok
Hubeeert - 05-08-2007, 16:49
Simones napisał/a: | Hubeeert, idac Twoim tokiem myslenia to powinno sie jeszcze zmniejszyc dozwolona predkosc do 30km/h (bo to dopiero byloby w tym przypadku bezpieczenstwo), ustawic progi zwalniajace wszedzie co 100m, poglebic do tego istniejace dziury (o ile to mozliwe) oraz zapalic i powlaczac wszystko co sie da. Zycze Ci tego z calego serca - milej podrozy. |
Otoz Simones moim zdaniem nie nalezy robic tych idiotyzmow. Ale dobrze by bylo zaczac od przestrzegania przepisow. I tylko o to mi chodzi. Z czasem w Polsce beda lepsze drogi. Ale dobrze by bylo nie pozabijac sie nawzajem zanim zostana zbudowane.
I jeszcze cos - prywatne wycieczki zostaw na PW
Anonymous - 05-08-2007, 16:55
Hubeeert napisał/a: | niezyciowe |
moj ostatni mandat w polsce wraz z 6 punkcikami-ograniczenie do 70,nastepnie teren przyszkolny-ograniczenie do 50.suszarka[na liczniku 72],wspomniany mandat i WPOL DO DRUGIEJ W NOCY.porozmawiamy jeszcze o niezyciowych przepisach?
no chyba ze znasz szkoly nocne....
Hubeeert - 05-08-2007, 16:56
wlad napisał/a: | ograniczenie do 50.suszarka[na liczniku 72],wspomniany mandat i WPOL DO DRUGIEJ W NOCY.porozmawiamy jeszcze o niezyciowych przepisach? | Pogadaj o tym z Policjantem w UK.
Tam tez z nimi dyskutujesz?
[ Dodano: 05-08-2007, 16:57 ]
Przepis jest przepisem. W calej (prawie) Europie mozna jezdzic w nocy zgodnie z limitami a w Polsce nie
Anonymous - 05-08-2007, 17:04
Hubeeert napisał/a: | Ale dobrze by bylo zaczac od przestrzegania przepisow. |
Nie zaleznie od tego jak glupie by one byly.
Dobre w wojsku, gdzie nie trzeba samemu myslec tylko wykonywac rozkazy
Hubeeert - 05-08-2007, 17:06
Droga nie jest tylko dla Ciebie.
Po drogach maja prawo jezdzic wszyscy.
A przepisy skoro sa uchwalone obowiazuja rowno wszystkich.
Anonymous - 05-08-2007, 17:07
Hubeeert napisał/a: | Tam tez z nimi dyskutujesz? |
nie mam okazji do dyskusji,bo nie wystepuje w moim rejonie stwor o nazwie "zaczajony policjant".zas w calym andover nie ma ani jednej kamery-zycie jest piekne!!!
ale poniewaz watek jest o swiatlach,pokaz mi chociaz jednego anglika ktory mysli,ze swiatla pomagaja w bezpieczenstwie jazdy.wszyscy mysla,ze sluza do oswietlania drogi w nocy.dlatego nikt ich nie wlancza nigdy poza bezksiezycowa noca.i jest jakos wielokrotnie mniej wypadkow niz w do bolu przepisowej polsce.
Hubeeert - 05-08-2007, 17:11
Ja nie twierdze, ze przepisy sa madre. Ani zyciowe.
wlad, w Szwecji kolo szkol ograniczenia do 30km/h obowiazuja tylko przez pare godzin dziennie. Ale skoro jest to teren zabudowany to potem jest ograniczenie do 50km/h
I Szwedzi tyle jezdza.
A co do ograniczen. Tu gdzie mieszkam jest niedaleko do granicy z Irlandia. (Republika) I droga (jedna z drog) do Irlandii ma serie zakretow ktorych nei uda sie przejechac szybciej niz 60km/h nawet mnie. A przed zakretami stoi jak byk ograniczenie do 100km/h
[ Dodano: 05-08-2007, 17:11 ]
wlad napisał/a: | Hubeeert napisał/a: | Tam tez z nimi dyskutujesz? |
nie mam okazji do dyskusji,bo nie wystepuje w moim rejonie stwor o nazwie "zaczajony policjant".zas w calym andover nie ma ani jednej kamery-zycie jest piekne!!! |
A jezdzisz zgodnie z przepisami?
Anonymous - 05-08-2007, 17:20
Hubeeert napisał/a: | A przed zakretami stoi jak byk ograniczenie do 100km/h |
tak samo jak przed niewielkimi rondami do 80 km/h. Hubeeert napisał/a: | A jezdzisz zgodnie z przepisami? |
staram sie podobnie jak w polsce,tutaj sa wieksze mozliwosci byc w zgodzie z przepisami-nie ma gasnic,trojkatow,swiatel w upalne poludnie jak dzisiaj itp.
Hubeeert - 05-08-2007, 19:19
wlad napisał/a: | tutaj sa wieksze mozliwosci byc w zgodzie z przepisami-nie ma gasnic,trojkatow,swiatel w upalne poludnie jak dzisiaj itp |
ja na swiatlach jezdze stale a przy okazji nie sieszy mi sie az tak strasznie zeby jechac szybciej niz na przyklad reszta kierowcow na tej samej drodze
Anonymous - 05-08-2007, 22:43
Hubeeert napisał/a: | Artur ja nie przesadzam. Tylko ilekroc obserwuje dyskusje o przepisach to zawsze pojawi sie jakis zwolennik nieprzestrzegania "glupich" przepisow. Bo:
mam szybki samochod...... |
oboje sporo jezdzimy po europie i widzimy jak jest,
ja za kazdym razem jak wroce z takiego wyjazdu to sobie postanawiam jezdzic tak jak tam, przepisowo kulturalnie itd. ale po okolo 1tys swierdzam ze sie nie da, bo albo bedziesz zawalidroga albo twoja podroz wydluzy sie w czasie.
nie rozumiem tylko dlaczego w polsce nakazuje sie jazde na swiatlach itd. a np. nie zwiekszy sie cen mandatow, np 20km wiecej 1 tys, 30km 1,5tys itd?
na litwie mandaty zaczynaja sie od 1,5tys i kazdy tam jedzie 90km/h, nikt praktycznie nikogo nie wyprzedza itd.
kolejna sprawa jak to sie mowi w przyslowiu: "...niech pierwszy rzuci kamien..." a o ile sobie dobrze przypominam wiekszosc z was jezdzi z CB, tylko po co?
Hubeeert - 05-08-2007, 23:05
arturro napisał/a: | nie rozumiem tylko dlaczego w polsce nakazuje sie jazde na swiatlach itd. a np. nie zwiekszy sie cen mandatow, np 20km wiecej 1 tys, 30km 1,5tys itd? | Ja tez nie bardzo to rozumiem. Zreszta pisalem juz o tym tu na forum 2 lata temu A z reszta sie mniej wiecej zgadzam. Na szczescie nie musze jezdzic po Polsce.
Anonymous - 06-08-2007, 08:16
arturro napisał/a: | nie rozumiem tylko dlaczego w polsce nakazuje sie jazde na swiatlach itd. a np. nie zwiekszy sie cen mandatow, np 20km wiecej 1 tys, 30km 1,5tys itd? |
ano dlatego,ze chyba w zadnym cywilizowanym kraju mandat za przekroczenie predkosci o 20 km/h nie kosztuje 1,5 placy minimalnej.w anglii musialoby to byc ponad 1000 funtow -jest wielokrotnie mniej.
nie wyobrazam sobie brania pozyczki pod mandat ....
Anonymous - 06-08-2007, 08:48
wlad napisał/a: | ano dlatego,ze chyba w zadnym cywilizowanym kraju mandat za przekroczenie predkosci o 20 km/h nie kosztuje 1,5 placy minimalnej |
powiedz to policji zatrzymujacej polaka np. w szwajcarii lub na litwie
tam jezdzimy przepisowo bo mandaty sa drogie.
akbi - 06-08-2007, 09:08
arturro napisał/a: | wlad napisał/a: | ano dlatego,ze chyba w zadnym cywilizowanym kraju mandat za przekroczenie predkosci o 20 km/h nie kosztuje 1,5 placy minimalnej |
powiedz to policji zatrzymujacej polaka np. w szwajcarii lub na litwie
tam jezdzimy przepisowo bo mandaty sa drogie. |
tak jak pisałem to już wielokrotnie, jeśli ktoś umie jeździć, to wówczas to że będzie jechał 150km/h na trasie, nie będzie miało żadnego wpływu na ew wypadki.
... a widoczność samochodów na drodze ma duże znaczenie.
Krzyzak - 06-08-2007, 09:09
wlad napisał/a: | ano dlatego,ze chyba w zadnym cywilizowanym kraju mandat za przekroczenie predkosci o 20 km/h nie kosztuje 1,5 placy minimalnej. |
to co napisal artur +:
albo Finlandii - tam mandaty sa uzalezniane od pensji i za byle wykroczenie mozesz zostawic pol rocznej pensji...
poza tym kogo obchodza zarobki - lamiesz swiadomie prawo, to placisz
nie stac cie to nie jezdzisz - proste?
mialem sie nie wypowiadac, ale spodziewalem sie tych wynikow - swiatla nic nie zmienia... pisalem na poczatku watku
lepiej by 3-ci stop kazali montowac - wiecej pozytku
|
|
|