To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - 3 szt Giulian(t)y by se7en

se7en - 22-02-2016, 15:00

jeszcze odnosnie migania, orientuje sie ktos gdzie ida masy miedzy innymi od kierunków? bo są spadki napiecia wiadomo jak w wiekszosci aut, ale chciałbym to zrobic na tip top :twisted:
mjsystem - 22-02-2016, 16:05

Raz, że może być kabel przetarty, dwa, że na mocowaniu do karoserii zaśniedział, trzy, że nie wiem, gdzie idzie w Twoim aucie, ale trzymam kciuki. Może w końcu go obejrzę :P
se7en - 22-02-2016, 18:10

mjsystem napisał/a:
Raz, że może być kabel przetarty, dwa, że na mocowaniu do karoserii zaśniedział, trzy, że nie wiem, gdzie idzie w Twoim aucie, ale trzymam kciuki. Może w końcu go obejrzę :P

watpie by kable byly przetarte, pewnie po prostu gorzej sie styka z blacha i stad nie wiem gdzi ejest kabelek, jest sporo lepiej na nowym altku ale jak robie na tip top to ma byc porzadnie :twisted: :twisted:

mjsystem - 22-02-2016, 18:30

se7en napisał/a:
po prostu gorzej sie styka z blacha
Jak najbardziej. To punkt newralgiczny :wink:
se7en napisał/a:
ale jak robie na tip top to ma byc porzadnie
No jacha - jak mówił Maślana :mrgreen:
Krzyzak - 23-02-2016, 08:27

U mnie nic nie mruga, nie przygasa. Jeśli chcesz szukać punkty masy a właściwie cokolwiek, to ściągnij manuala do E3 z działu Download. Tam masz wszystko rozrysowane i rozpisane. Co prawda do wersji USA, ale one się prawie nie różnią (nie ma tam silnika 1.8 co akurat ciebie nie dotyczy).
se7en - 23-02-2016, 20:27

no wiesz jak pisalem mnie juz nie miga na luzie swiatło, czyli w koncu jest dobrze, ale jeszcze jak włacze kierunki to zgodnie z wlaczeniem miga np kontrolka recznego ;) czyli zwyczajnie gdzies masa sie zapodziała. zaraz pogrzebie za manualem ;)
Krzyzak - 24-02-2016, 08:40

a nie masz tam jakiś diód pomontowanych? - bo kiedyś zapuściłem do postojówek i stop na tyle diody, to jak wciskałem hamulec to mi się włączało oświetlenie zegarów
albo rzeczywiście jakaś masa

mjsystem - 24-02-2016, 09:53

se7en napisał/a:
ale jeszcze jak włacze kierunki to zgodnie z wlaczeniem miga np kontrolka recznego
Na przykład czy konkretnie?
se7en - 24-02-2016, 19:53

przede wszystkim na tym, jak właczam głowne swiatla to tez oczywiscie momentalny spadek i git malina, zle nie ma w zasadzie sporo lepiej niz wczesneij ale ja tam chce miec jak nówke...

Krzyzak napisał/a:

a nie masz tam jakiś diód pomontowanych? - bo kiedyś zapuściłem do postojówek i stop na tyle diody, to jak wciskałem hamulec to mi się włączało oświetlenie zegarów
albo rzeczywiście jakaś masa

niestety mam, ale jak nie bylo diód specjalnie nie widzialem róznicy, bylo podobnie, zamontowalem w przodzie postojowe c5w (czy jakos tak) i z tyłu w5w w czerwonej i tablicy tez

sekwencja juz siedzi :twisted:

1300 zł (butle juz mam itd :) )

niestety jest jeszcze problem z obrotami na luzie, wczesniej byla zwezka i nie było blosa, podejrzewam ze trzeba pomastrowac przy lince gazu :?

obecnie jest 1200 obrotów, przed kombinowaniem bylo 1500-2000 a czasem wiecej.

Krzyzak - 24-02-2016, 20:40

to tak jak pisałem - u mnie jaja ze światłami były przez diody
u mnie po włączeniu mijania napięcie na aku się nię zmienia (tzn. nie więcej niż o 0,25V), żadnego przygasania

se7en - 25-02-2016, 15:17

ah rozumie, jak bedzie cieplej to sprawdze poprzez usuniecie diód.

natomiast problem z obrotami nadal jest, okazało sie ze silnik krokowy to juz drugi, wiec obecnie nie mam zadnego :?
jest ktos w stanie doradzic co moge zrobic? nowego nie kupie.. regeneracja? watpie, obudowa szczelna zalana...

jeden dziala tak ze strasznei szarpie i robi check engine, drugi trzyma obroty wyzej na 1100-1200

:evil:

se7en - 06-03-2016, 15:58

obroty sie ustabilizowały ale spadły za nisko, bede jeszcze jutro u stawiał i wyjdzie w praniu :)

ps kupilem se czesciowo zdekompletowanego galancika zielonego pod moj kolor :lol: :lol: :lol:

mam silnik 2.0 16v :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

i sterownik/pompke zawiechy ale to wystawiam na sprzedaz, nie potrzebne, moze ktos ogarnia i poszukuje.
aha i listwe przednia (ktos wczesniej szukał) :roll:

Hugo - 06-03-2016, 16:57

Świr! :mrgreen:
se7en - 06-03-2016, 17:30

Hugo napisał/a:
Świr! :mrgreen:

wiem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :lol:

sam sie czasem dziwie 8)

AidsD - 06-03-2016, 21:18

Hugo, jak ma wielki plac do skladowania to kto mu zabroni