Nasze Miśki - 3 szt Giulian(t)y by se7en
se7en - 22-02-2016, 15:00
jeszcze odnosnie migania, orientuje sie ktos gdzie ida masy miedzy innymi od kierunków? bo są spadki napiecia wiadomo jak w wiekszosci aut, ale chciałbym to zrobic na tip top
mjsystem - 22-02-2016, 16:05
Raz, że może być kabel przetarty, dwa, że na mocowaniu do karoserii zaśniedział, trzy, że nie wiem, gdzie idzie w Twoim aucie, ale trzymam kciuki. Może w końcu go obejrzę
se7en - 22-02-2016, 18:10
mjsystem napisał/a: | Raz, że może być kabel przetarty, dwa, że na mocowaniu do karoserii zaśniedział, trzy, że nie wiem, gdzie idzie w Twoim aucie, ale trzymam kciuki. Może w końcu go obejrzę |
watpie by kable byly przetarte, pewnie po prostu gorzej sie styka z blacha i stad nie wiem gdzi ejest kabelek, jest sporo lepiej na nowym altku ale jak robie na tip top to ma byc porzadnie
mjsystem - 22-02-2016, 18:30
se7en napisał/a: | po prostu gorzej sie styka z blacha | Jak najbardziej. To punkt newralgiczny
se7en napisał/a: | ale jak robie na tip top to ma byc porzadnie | No jacha - jak mówił Maślana
Krzyzak - 23-02-2016, 08:27
U mnie nic nie mruga, nie przygasa. Jeśli chcesz szukać punkty masy a właściwie cokolwiek, to ściągnij manuala do E3 z działu Download. Tam masz wszystko rozrysowane i rozpisane. Co prawda do wersji USA, ale one się prawie nie różnią (nie ma tam silnika 1.8 co akurat ciebie nie dotyczy).
se7en - 23-02-2016, 20:27
no wiesz jak pisalem mnie juz nie miga na luzie swiatło, czyli w koncu jest dobrze, ale jeszcze jak włacze kierunki to zgodnie z wlaczeniem miga np kontrolka recznego czyli zwyczajnie gdzies masa sie zapodziała. zaraz pogrzebie za manualem
Krzyzak - 24-02-2016, 08:40
a nie masz tam jakiś diód pomontowanych? - bo kiedyś zapuściłem do postojówek i stop na tyle diody, to jak wciskałem hamulec to mi się włączało oświetlenie zegarów
albo rzeczywiście jakaś masa
mjsystem - 24-02-2016, 09:53
se7en napisał/a: | ale jeszcze jak włacze kierunki to zgodnie z wlaczeniem miga np kontrolka recznego | Na przykład czy konkretnie?
se7en - 24-02-2016, 19:53
przede wszystkim na tym, jak właczam głowne swiatla to tez oczywiscie momentalny spadek i git malina, zle nie ma w zasadzie sporo lepiej niz wczesneij ale ja tam chce miec jak nówke...
Krzyzak napisał/a: |
a nie masz tam jakiś diód pomontowanych? - bo kiedyś zapuściłem do postojówek i stop na tyle diody, to jak wciskałem hamulec to mi się włączało oświetlenie zegarów
albo rzeczywiście jakaś masa
|
niestety mam, ale jak nie bylo diód specjalnie nie widzialem róznicy, bylo podobnie, zamontowalem w przodzie postojowe c5w (czy jakos tak) i z tyłu w5w w czerwonej i tablicy tez
sekwencja juz siedzi
1300 zł (butle juz mam itd )
niestety jest jeszcze problem z obrotami na luzie, wczesniej byla zwezka i nie było blosa, podejrzewam ze trzeba pomastrowac przy lince gazu
obecnie jest 1200 obrotów, przed kombinowaniem bylo 1500-2000 a czasem wiecej.
Krzyzak - 24-02-2016, 20:40
to tak jak pisałem - u mnie jaja ze światłami były przez diody
u mnie po włączeniu mijania napięcie na aku się nię zmienia (tzn. nie więcej niż o 0,25V), żadnego przygasania
se7en - 25-02-2016, 15:17
ah rozumie, jak bedzie cieplej to sprawdze poprzez usuniecie diód.
natomiast problem z obrotami nadal jest, okazało sie ze silnik krokowy to juz drugi, wiec obecnie nie mam zadnego
jest ktos w stanie doradzic co moge zrobic? nowego nie kupie.. regeneracja? watpie, obudowa szczelna zalana...
jeden dziala tak ze strasznei szarpie i robi check engine, drugi trzyma obroty wyzej na 1100-1200
se7en - 06-03-2016, 15:58
obroty sie ustabilizowały ale spadły za nisko, bede jeszcze jutro u stawiał i wyjdzie w praniu
ps kupilem se czesciowo zdekompletowanego galancika zielonego pod moj kolor
mam silnik 2.0 16v
i sterownik/pompke zawiechy ale to wystawiam na sprzedaz, nie potrzebne, moze ktos ogarnia i poszukuje.
aha i listwe przednia (ktos wczesniej szukał)
Hugo - 06-03-2016, 16:57
Świr!
se7en - 06-03-2016, 17:30
Hugo napisał/a: | Świr! |
wiem
sam sie czasem dziwie
AidsD - 06-03-2016, 21:18
Hugo, jak ma wielki plac do skladowania to kto mu zabroni
|
|
|