To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - El Stówa Galant'e Fake VR4/Combat Soilder

angelos - 28-02-2017, 08:47

Hugo napisał/a:
Coś Ty przykleił do tego zderzaka na dole?

To chyba tzw. "warga" da sie to dostać w PL za sensowne pieniądze?

Stówa - 28-02-2017, 11:23

angelos napisał/a:
Hugo napisał/a:

To taki wynalazek od 3M. Gumowa dokładka do zderzaka. Aktualnie jest już przyklejona poprawnie czyli od dołu :D

Czy jest do dostania za normalne pieniądze.. hm. Ja za tą dałem 110zł. Taniej chyba ciężko dostać.

angelos - 28-02-2017, 11:33

Stówa napisał/a:
angelos napisał/a:
Hugo napisał/a:

To taki wynalazek od 3M. Gumowa dokładka do zderzaka. Aktualnie jest już przyklejona poprawnie czyli od dołu :D

Czy jest do dostania za normalne pieniądze.. hm. Ja za tą dałem 110zł. Taniej chyba ciężko dostać.

Kupiłeś w PL czy na aliexp... ?

savagger995 - 28-02-2017, 12:31

Znalazłem tańsze :
http://jarusnet.pl/splitter-pod-zderzak

Owczar - 28-02-2017, 13:25

Jestem na nie jeśli chodzi o ten mod.
Tomi89 - 01-03-2017, 16:14

savagger995 napisał/a:
Znalazłem tańsze :
http://jarusnet.pl/splitter-pod-zderzak

To jest szajs z jarusneta bo to gumowa pianka możesz ją w rękach rozerwać bez użycia jakiejś większej siły poza tym ma inną budowę. Ta co ma Stówa jest normalnie z mocnej gumy i jej nie rozerwiesz jedynie przeciąć idzie.

Stówa - 02-03-2017, 07:20

Dokładka widzę cieszy się zainteresowaniem, więc proszę bardzo efekt finalny. Na naszym fanpageu przyjął się bardzo dobrze, ciekawe jak tutaj.

abdul - 02-03-2017, 11:26

Jak dla mnie to spoko wyglada :)
mkm - 02-03-2017, 21:11

Trochę krzywo, ale źle to nie wygląda :D
Stówa - 21-05-2017, 01:57

Wszyscy myśleli, że Stówa nie wróci, a tu proszę. Wracamy w nieco nowej odsłonie. Po krótce co się działo, żeby nie przedłużać. Pełnych relacji wrzucać mi się nie chce, bo wszystko jest na fanpage'u, a wrzucanie zdjęć na to forum, jest bardzo uciążliwe.
Co zostało zrobione:
Gwint od ISC z 32 stopniową regulacją twardości
Rozpórka Staffa
Klaksony Hella Supertone
Doświetlanie zakrętów czyli pełne uruchomienie halogenów od VR4
Dołożony pas do holowania, z racji tego, że auto niskie, a zaślepka zaspawana.
Pełna korekta lakieru
Ogarnięcie rantów drzwi i wnęki na koło zapasowe - rudej powiadziano "Bye, Bye"
Odmalowany przedni zderzak i tylne dokładki
Co się robi:
Podsufitka, słupki i malowanie plastików w środku wszystko na czarno
Obszywamy kierownicę i ręczny od NardiTorino i gałkę skrzyni biegów

Co nas czeka:
Ceramika, przeguby i wydech + modyfikacja kierunków.

Na razie wrzucam zdjęcia na smaka, będzie zainteresowanie, albo jakieś pytania to wrzucimy coś więcej :)

Nacz - 21-05-2017, 10:27

Taki zakres i tylko 3 foty? Stówa, no ej!? To ja poproszę foty gwintu na aucie i napisz jak wrażenia z jazdy. O doświetlaniu z VR4 też coś byś skrobnął ;)
mkm - 22-05-2017, 02:09

Stówa, a normalnych fot się nie da? :P
Taka lipa z lakierem, że trzeba się ziarnem bawić? :twisted:

Co do zdjęć ja na razie jestem zadowolony z photobucket.com - sporo miejsca za darmo, łatwe ładowanie zdjęć itp.

Na ceramikę szkoda kasy - przy srebrnym tylko niechcący możesz "przydymić" kolor :wink:
Podobne efekty odbić uzyskasz dobrze docierając lepszy wosk, a sporo PLNów zostanie w kieszeni. :wink:

Stówa - 22-05-2017, 06:06

mkm napisał/a:
Stówa, a normalnych fot się nie da? :P
Taka lipa z lakierem, że trzeba się ziarnem bawić? :twisted:

Co do zdjęć ja na razie jestem zadowolony z photobucket.com - sporo miejsca za darmo, łatwe ładowanie zdjęć itp.

Na ceramikę szkoda kasy - przy srebrnym tylko niechcący możesz "przydymić" kolor :wink:
Podobne efekty odbić uzyskasz dobrze docierając lepszy wosk, a sporo PLNów zostanie w kieszeni. :wink:

Z fotkami nic nie było robione. Były tylko przeskalowane i wrzucone bo ważyły po 25mb. Jeśli chodzi o ceramikę to nie robię tego dla połysku tylko zabezpieczenia lakieru

mkm - 22-05-2017, 06:08

Strasznie je wyziarniło...
Zdajesz sobie sprawę, że ceramika (powłoki) nieodwracalnie uszkadzają lakier i skazujesz się na "reloady" do końca dni tego lakieru?

Stówa - 22-05-2017, 09:00

mkm napisał/a:
Strasznie je wyziarniło...
Zdajesz sobie sprawę, że ceramika (powłoki) nieodwracalnie uszkadzają lakier i skazujesz się na "reloady" do końca dni tego lakieru?

A przepraszam, zdjęcia są w ginie nie dodałem tych co chciałem. Będe musiał dodać nowe. Wysłałem zgłoszenie na Japfest i musiałem z 25mb zrobic 2 i musiałem wrzucić te fotki. To pomyślimy o jakimś twardym wosku na razie.