Nasze Miśki - "Whoomp!!! There it is!" czyli Brzydal
vrangsinn - 27-09-2016, 16:24
Gratuluje pierworodnego....zycie sie niesamowicie zmienia....dla mnie na +...
a co do auta nie przejmuj sie, wpakowałem w golfa zony ostatnio ponad 2000 na naprawy a do władowania jest kolejny 1000....najważniejsze to odpuścić...niestety sentymenty w pewnym momencie odchodzą na bok a juz wielokrotnie sie przekonałem ze są po prostu "jednostki" spośród wszystkich marek, które łapią co popadnie i najlepsza opcja dla właściciela to jest to zrozumieć po prostu i nie patrzec na sentymenty/marke auta/itd/itp i sie tego auta pozbyc....w moim przypadku zona po 3 letnich męczarniach z tym autem w koncu to zrozumiała...
Pozdrawiam i zycze zdowego potomka bo to najważniejsze....
Bizi78 - 27-09-2016, 17:38
mjsystem napisał/a: | TO jest dopiero dobra nowina!!!!! |
Sławek, trzeba było być na zlocie to byś wcześniej wiedział .
sveno - 27-09-2016, 21:30
Panowie, ale ja do Brzydala nie mam żadnego sentymentu, Rekińczyk to inna sprawa. Ostatnio mu brat znowu pomalował przedni zderzak i lekko przepolerował, wygląda niesamowicie!!!
Brzydal pójdzie bez uronienia najmniejszej łzy.
Dzisiaj pierwsza przymiarka do nowego wozidła, jutro mam wolne w pracy więc cały dzień będę jeździł i szukał. Mam presje, bo do pracy połączenie autobusowe mam fatalne, a powrót do domu jest wręcz niemożliwy komunikacją miejsko-wiejską.
Mam nadzieje kupić coś jutro....
Bizi78 - 27-09-2016, 22:55
To się chociaż pochwal co zamierzasz kupić .
sveno - 27-09-2016, 23:49
Bizi78 napisał/a: | To się chociaż pochwal co zamierzasz kupić . |
Duże kombi, ~2010r. ~200KM, nie AWD, silnik łykający LPG, manual, po lifcie.
Bizi78 - 28-09-2016, 00:13
Mondeo .
sveno - 28-09-2016, 08:41
No to jest jedna opcja, ale jest z nim problem, bo po lifcie nie miał gazowalnych silników. Zresztą przedliftowych 2,5t też jest tyle co kot napłakał.
Marcino - 28-09-2016, 09:04
BMW...
Marcino - 28-09-2016, 09:06
sveno napisał/a: | Za ile ktoś wylicytuje za tyle będzie go miał. |
Jad zdrowy blacharsko to go biore..:)
Gratulację dla świerzo upieczonych rodziców!!!
sveno - 28-09-2016, 09:16
Marcino napisał/a: | BMW... | jaja sobie robisz?
Marcino napisał/a: | Jad zdrowy blacharsko to go biore..:) | nadkola do wymiany.
Tak sobie kalkuluje i wychodzi mi, że prawdopodobnie pojedzie na złom tu w Szwajcarii...
Marcino napisał/a: | Gratulację dla świerzo upieczonych rodziców!!! | ooo Panie żeś się pospieszył, luba dopiero w 3-cim miesiącu ciąży jest.
komarsnk - 28-09-2016, 14:40
sveno napisał/a: | Tak sobie kalkuluje i wychodzi mi, że prawdopodobnie pojedzie na złom tu w Szwajcarii... |
Możesz rozwinąć temat kalkulacji? Pytam z ciekawości jak opłaty wglądają
sveno - 28-09-2016, 22:42
komarsnk napisał/a: | Możesz rozwinąć temat kalkulacji? Pytam z ciekawości jak opłaty wglądają | dla potomnych:
-transport auta to około 1600-2000zł (tak płaciłem za Galanty)
-opłaty na granicy szwajcarsko-niemieckiejto: 19% VATu, 10% cła (liczone od wartości podanej na umowie kupna sprzedaży, tu celnicy nie mają z tym problemu) no i 50€ "spedycja" (nie wiem co to jest, ale płaci się to i są na to kwity wystawiane)
-dalej w Polsce akcyza, powyżej 2000ccm jest to 18,6% ale liczone od wartości auta podanej w Eurotax-ie lub od wartości auta w umowie powiększonej o VAT i cło zapłacone na granicy szwajcarsko-niemieckiej (czyli standard w Polsce: podatek od podatku )
- potem juz z górki: ubezpieczenie, pierwszy przegląd, wydział komunikacji... dobrze że recykling znieśli.
Zakupiony następca Galanta!!!
Nie spełnia kilku założeń początkowych, ale na błotniku błyszczy emblemat 2.5T
Auto odbieram we wtorek, wiem dziwne, ale tak to tutaj jest. Historie zakupu opisze bo jest ciekawa, a ja sam dalej jestem w szoku jak może wyglądać zakup auta w cywilizowanym kraju.
Spokojnej nocy
deejay - 28-09-2016, 22:46
sveno napisał/a: | emblemat 2.5T |
Vołowina
Fragu - 29-09-2016, 07:27
S-Max!
komarsnk - 29-09-2016, 07:33
Legacy/Outback
|
|
|