To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - "Whoomp!!! There it is!" czyli Brzydal

vrangsinn - 27-09-2016, 16:24

Gratuluje pierworodnego....zycie sie niesamowicie zmienia....dla mnie na +... :!: :!: :!:

a co do auta nie przejmuj sie, wpakowałem w golfa zony ostatnio ponad 2000 na naprawy a do władowania jest kolejny 1000....najważniejsze to odpuścić...niestety sentymenty w pewnym momencie odchodzą na bok a juz wielokrotnie sie przekonałem ze są po prostu "jednostki" spośród wszystkich marek, które łapią co popadnie i najlepsza opcja dla właściciela to jest to zrozumieć po prostu i nie patrzec na sentymenty/marke auta/itd/itp i sie tego auta pozbyc....w moim przypadku zona po 3 letnich męczarniach z tym autem w koncu to zrozumiała...

Pozdrawiam i zycze zdowego potomka bo to najważniejsze.... :) :)

Bizi78 - 27-09-2016, 17:38

mjsystem napisał/a:
TO jest dopiero dobra nowina!!!!!

Sławek, trzeba było być na zlocie to byś wcześniej wiedział :P .

sveno - 27-09-2016, 21:30

Panowie, ale ja do Brzydala nie mam żadnego sentymentu, Rekińczyk to inna sprawa. Ostatnio mu brat znowu pomalował przedni zderzak i lekko przepolerował, wygląda niesamowicie!!! :shock:

Brzydal pójdzie bez uronienia najmniejszej łzy.

Dzisiaj pierwsza przymiarka do nowego wozidła, jutro mam wolne w pracy więc cały dzień będę jeździł i szukał. Mam presje, bo do pracy połączenie autobusowe mam fatalne, a powrót do domu jest wręcz niemożliwy komunikacją miejsko-wiejską.
Mam nadzieje kupić coś jutro....

Bizi78 - 27-09-2016, 22:55

To się chociaż pochwal co zamierzasz kupić 8) .
sveno - 27-09-2016, 23:49

Bizi78 napisał/a:
To się chociaż pochwal co zamierzasz kupić 8) .

Duże kombi, ~2010r. ~200KM, nie AWD, silnik łykający LPG, manual, po lifcie.

Bizi78 - 28-09-2016, 00:13

Mondeo :?: .
sveno - 28-09-2016, 08:41

No to jest jedna opcja, ale jest z nim problem, bo po lifcie nie miał gazowalnych silników. Zresztą przedliftowych 2,5t też jest tyle co kot napłakał.
Marcino - 28-09-2016, 09:04

BMW...
Marcino - 28-09-2016, 09:06

sveno napisał/a:
Za ile ktoś wylicytuje za tyle będzie go miał.

Jad zdrowy blacharsko to go biore..:)
Gratulację dla świerzo upieczonych rodziców!!!

sveno - 28-09-2016, 09:16

Marcino napisał/a:
BMW...
jaja sobie robisz? :)

Marcino napisał/a:
Jad zdrowy blacharsko to go biore..:)
nadkola do wymiany.
Tak sobie kalkuluje i wychodzi mi, że prawdopodobnie pojedzie na złom tu w Szwajcarii...

Marcino napisał/a:
Gratulację dla świerzo upieczonych rodziców!!!
ooo Panie żeś się pospieszył, luba dopiero w 3-cim miesiącu ciąży jest.
komarsnk - 28-09-2016, 14:40

sveno napisał/a:
Tak sobie kalkuluje i wychodzi mi, że prawdopodobnie pojedzie na złom tu w Szwajcarii...

Możesz rozwinąć temat kalkulacji? Pytam z ciekawości jak opłaty wglądają

sveno - 28-09-2016, 22:42

komarsnk napisał/a:
Możesz rozwinąć temat kalkulacji? Pytam z ciekawości jak opłaty wglądają
dla potomnych:
-transport auta to około 1600-2000zł (tak płaciłem za Galanty)
-opłaty na granicy szwajcarsko-niemieckiejto: 19% VATu, 10% cła (liczone od wartości podanej na umowie kupna sprzedaży, tu celnicy nie mają z tym problemu) no i 50€ "spedycja" (nie wiem co to jest, ale płaci się to i są na to kwity wystawiane)
-dalej w Polsce akcyza, powyżej 2000ccm jest to 18,6% ale liczone od wartości auta podanej w Eurotax-ie lub od wartości auta w umowie powiększonej o VAT i cło zapłacone na granicy szwajcarsko-niemieckiej (czyli standard w Polsce: podatek od podatku :evil: )
- potem juz z górki: ubezpieczenie, pierwszy przegląd, wydział komunikacji... dobrze że recykling znieśli.

Zakupiony następca Galanta!!!
Nie spełnia kilku założeń początkowych, ale na błotniku błyszczy emblemat 2.5T :twisted: :twisted: :twisted:

Auto odbieram we wtorek, wiem dziwne, ale tak to tutaj jest. Historie zakupu opisze bo jest ciekawa, a ja sam dalej jestem w szoku jak może wyglądać zakup auta w cywilizowanym kraju.
Spokojnej nocy

deejay - 28-09-2016, 22:46

sveno napisał/a:
emblemat 2.5T :twisted: :twisted: :twisted:

Vołowina :P

Fragu - 29-09-2016, 07:27

S-Max! :D
komarsnk - 29-09-2016, 07:33

Legacy/Outback ;)