[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] LPG W 2.5 V6 / 2.0 16V
Owczar - 11-01-2013, 09:38
| Cytat: | | Jak rozmawialiśmy o gratach jakie można by było wrzucić zamiast obecnych to stwierdził, że hany zielone absolutnie nie - tylko czerwone a nawet może się zdarzyć, że czarne. Do tego Reduktor AC01 250 (czerwony). |
Bzdura. Kolejny raz powtarzam, że na czerwonych by otrzymać optymalny mnożnik musisz dać ciśnienie około 1.3-1.5 bara, a większość reduktorów ma nominalny ciśnienie 1.0-1.2 bara. W związku z tym po podniesieniu jest niestabilne i masz duże przyrosty po cut-offie.
| komarsnk napisał/a: | | Powiedział, że na tym parowniku bez problemu ciśnienie da wyższe i ma działać optymalnie. |
Jak powyżej. Wysokie ciśnienia nie są dobre w instalacjach. To że można dać nie znaczy, że się powinno. Zobacz wykres z hamowni Tobasa, który ma zielone hanki na ciśnieniu około 1 bara i wyciągnij wnioski czy zielone absolutnie nie
Na czarnych musiałbyś dać ciśnienie 1.7. A przerosty po odcięciu byłyby ogromne.
komarsnk - 11-01-2013, 11:10
| Owczar napisał/a: | | Zobacz wykres z hamowni Tobasa |
Gdzie go znajdę? Wydrukuję sobie i kilka uwag z tego tematu i mu przedstawię
Owczar - 11-01-2013, 11:51
A tutaj:
http://forum.mitsumaniaki...r=asc&start=105
Porównaj z innymi V6 na LPG. Tylko teraz się zastanawiam czy wziął w końcu magic jety czy hanki, ale całość instalacji założona właśnie według wskazówek z forum. Dawno temu oglądałem te instalkę. W każdym razie mam na mailu oscylogram temena na goldzie i zielonych hankach. Mnożnika nie widać bo to oscylogram, ale całość oscyluje w okolicach 1. Ciśnienie i temp bardzo stabilne
plecho1 - 11-01-2013, 12:22
Ja polecił bym Barracudy, to polski produkt, są tańsze od Han i parę osób twierdzi, że mają bardzo dobre parametry a nawet przy obecnych Hanach, Barracudy są bardziej powtarzalne. Dodatkowo mają dysze kalibracyjne, którymi można je bardzo precyzyjnie skalibrować (odpowiednio je rozwiercając) pod konkretne auto.
Owczar - 11-01-2013, 12:25
| plecho1 napisał/a: | | Ja polecił bym Barracudy, to polski produkt, |
Nie słyszałem o nich, ale jeśli rzeczywiście są Made in PL to na pewno warto się przyjrzeć Tylko zeby nie były sygnowane jako polskie, a składane w CHRL...
plecho1 - 11-01-2013, 13:38
Poczytaj tutaj http://lpg-forum.pl/barra...and-t19972.html
Sam się nad nimi zastanawiałem, ale ostatecznie wybrałem też polskie wtryski WGS.
Marcino - 11-01-2013, 14:51
http://www.autogaz-alex.p...lowa/barracuda/
Powiem tak ze piszą ze
| Cytat: | Podstawowe parametry techniczne
· Maksymalna wartość przepływu - 115Nl/min (przy ciśnieniu 1,2bara)
· Rezystancja cewki - 1,9 Ω
· Czas otwarcia - 1,9 ms
· Czas zamknięcia - 1,2 ms
· Maksymalne ciśnienie zasilania - 4,5 bara
· Temperatura pracy - 20°C ÷ +120°C
· Żywotność - powyżej 500 milionów cykli |
Czy czas otwarcia 1.9ms wystracza?
Tomek - 11-01-2013, 14:53
tylko, czy te Barracudy nie są przypadkiem b. głośne?? bo tak mi sie obiło o uszy
Marcino - 11-01-2013, 15:09
na w/w forum chwalą je, ze są powtarzalne dużo lepiej niż Hana, nie doczytałem czy są głośne. No i nie wiem jak by się do 2.5 nadawały.
Pozdr
Bury - 11-01-2013, 15:27
| fredfm napisał/a: | | W żadnym wypadku się nie zgodzę, pewnie masz zielone i próbujesz się pocieszyć... |
Nie mam han,nie muszę się więc pocieszać
Dodam jeszcze,że jeśli miałbym już te hany zakładać do 2.0 to założyłbym pewnie niebieskie Teraz pewnie napiszesz,że jestem nienormalny
Sylwia - 11-01-2013, 15:39
TO Medy są bardzo głośne,
plecho1 - 11-01-2013, 15:46
Na lpg-forum kilku gości sprzedaje ciekawe adaptery kontowe i trójniki do Han i Barracód co czasem pomaga przy pojedynczym montażu.
Sylwia - 11-01-2013, 17:15
trójniki to ja sprzedaję..
plecho1 - 11-01-2013, 18:08
Przepraszam, jeśli Cię uraziłem, ale od niedawna zaglądam na tamto forum i wszystkich jeszcze nie poznałem, w sprawie adapterów pisałem tylko z forumowiczem Tormin.
wicek - 11-01-2013, 20:49
Własnie odebrałem auto od gazownik, o golnie jest ok, wizualnie estetycznie jutro wrzucę zdjęcia dziś ciemno i słabe wyszły.
Tylko coś mnie martwi, zdjąłem plastikowa osłonę i:
Wężyki coś długie ale są za to bardzo nisko. Co o tym sadzicie?
|
|
|