Nasze Miśki - Mitsubishi Galant Avance 2,5 V6 '01 A/T
Owczar - 10-10-2016, 22:08
Dobra robota!
Jeśli chodzi o mnie to jestem na nie:
- chromy na klamkach i listwy
- płetwa
Jak zmieniałeś poszhcie dachu? Rozwiercanie zgrzewów i spawanie punktowe? Czym uszczelniałeś miejsca łączenia?
Hugo - 11-10-2016, 08:24
Dzięki za miłe słowa, kosztowało mnie to mnóstwo nerwów, miałem co najmniej 3 momenty całkowitego zwątpienia, już chciałem go sprzedawać w trakcie naprawy, bo po prostu opadałem z sił. Jednak nie poddałem się, konsekwentnie dążąc do celu, wymieniając kolejne śrubki na nowe, czyszcząc i konserwując go w każdym zakamarku. Teraz nie żałuję ani sekundy spędzonej przy nim.
| Bizi78 napisał/a: | | Ja bym pomyślał jeszcze na czymś na tylną klapę | Jeśli myślisz o spojlerze od VR-4 lub jakimś innym to odpada, ten lip co jest to dla mnie maksimum jeśli chodzi o tylną klapę | eremita napisał/a: | | dobrze ze nie zrobiłeś czarnego dachu | Dokładnie, długo nie wiedziałem co zrobić i stanęło na tym, że okleić na czarno mogę w każdej chwili. | Fragu napisał/a: | | Pozostaje tylko wrzucić coś mocniejszego pod maskę | Myślę o tym powoli. Na pewno nie będzie to 6A13TT, bo nie lubię silników z turbinami. Jeśli będzie swap to na silnik 3,5 V6 od Diamante.
P.S. Zapomniałem jeszcze o 2 rzeczach:
1. Przy okazji zdjętego tylnego zderzaka odkręciłem hak holowniczy, rozwierciłem jedną ze śrub mocujących, bo komuś wcześniej się ukręciła, hak poszedł do piaskowania i lakierowania proszkowego na czarno, do tego dostał nowe śruby mocujące, jednocześnie zakonserwowane podłużnice tylne w miejscach mocowania haka,
2. Klapa tylna uchyla się sama po otwarciu, wystarczyły 4 duże trytytki i jedna taka linka: http://allegro.pl/guma-li...5574586903.html
Sunderland86 - 11-10-2016, 08:29
Świetna robota
Nie pasują mi tylko te klamki ale chrom przy szybach wygląda więcej niż dobrze.
Fragu - 11-10-2016, 08:57
| Hugo napisał/a: | | Jeśli będzie swap to na silnik 3,5 V6 od Diamante. |
..albo 3.8 V6 z np Eclipsa.
sveno - 11-10-2016, 09:52
| Fragu napisał/a: | | .albo 3.8 V6 z np Eclipsa. | a on się tam nie kręci przypadkiem s drugą stronę?
Podpinam się do pytania Owczara: jak wstawiłeś dach?
Hugo - 11-10-2016, 10:11
3,8 V6 z Eclipse'a jeszcze lepszy, ale nie wiem nawet czy podejdzie. | sveno napisał/a: | | Podpinam się do pytania Owczara: jak wstawiłeś dach? | Nie mam ochoty zaczynać tego tematu, bo znowu znajdzie się rzesza specjalistów, każdy będzie miał swoją (najlepszą) teorię i rozpęta się niepotrzebna burza.
Fragu - 11-10-2016, 10:28
265KM 355nm
Jeśli wchodzi do Colta Cj to do Galanta tym bardziej
Hugo - 11-10-2016, 10:40
| Fragu napisał/a: | | 265KM 355nm | Ulala, wygląda kusząco
bialyjayz - 11-10-2016, 11:04
| Hugo napisał/a: |
Fragu napisał/a:
265KM 355nm
Ulala, wygląda kusząco |
wkońcu byś ruszył z miejsca te blisko dwie tony
booohal - 11-10-2016, 11:27
Fragu, Podlinkujesz jakiś temat z takim swapem?
tresorex - 11-10-2016, 11:38
http://www.mirageforums.n...=29240&start=30
Fragu - 11-10-2016, 11:40
O właśnie
eremita - 11-10-2016, 12:22
| Hugo napisał/a: | 3,8 V6 z Eclipse'a jeszcze lepszy, ale nie wiem nawet czy podejdzie. | sveno napisał/a: | | Podpinam się do pytania Owczara: jak wstawiłeś dach? | Nie mam ochoty zaczynać tego tematu, bo znowu znajdzie się rzesza specjalistów, każdy będzie miał swoją (najlepszą) teorię i rozpęta się niepotrzebna burza. |
Eee tam ja gdyby nie to że ostatnio chodzi mi po glowie zmiana gala na outlandera turbo to bym sie juz umawial z twoim majstrem na montaż a z tobą na zakup klamotów
vrangsinn - 11-10-2016, 17:04
piękna robota....
na "+":
- kolor auta
- szyber
- ogólny poziom zadbania o auto (mega!!!!)
- swap hamulców imo fajna sprawa (dla mnie tylko to zmiana wizerunkowa)
- soczewki
może nie na "minus" ale nie mój pomysl na auto:
- srebrne listwy, klamki i znaczki mitsu
- brak lotki (tu wiadomo preferencje)
- akurat halogeny od vr-4 nie wiem czemu mi nie podchodzą
- płetwa... (wtf to nie bmw... tego bym sie nie spodziewal )
Ogólnie mega fajna robota....mam nadzieje że za rok o tej porze będe miał prawie finalnie skończony mój pomysł to porównamy, będzie pare różnic...
Gratulacje...i mam nadzieje ze kiedys go bede mogl na zywo obejrzec:)
Hugo - 11-10-2016, 18:07
Ta płetwa była od zakupu, w sumie przywodzi na myśl bmw, to niedobrze, ale podoba mi się.
|
|
|