Lubelskie - Lubelskie OT IX
radek79 - 22-03-2014, 07:36
witam i ja
kto wymyślił w sobotę pracować
tomasek - 22-03-2014, 08:41
Ja mam wolne
Doberek,pora na drugą kawkę
radek79 - 22-03-2014, 09:04
ja już nie pamiętam wolnej soboty
Jaro1974 - 22-03-2014, 09:08
Dzień dobry
Ja dziś zamierzam nic nie robienie
tomasek - 22-03-2014, 09:16
A ja zaraz spadam tarcze zmieniac
Elandilas - 22-03-2014, 14:04
dobry dzien, ladna pogoda
grzesiopol - 22-03-2014, 15:25
Dzień dobry
| Jaro1974 napisał/a: | | Jakie radyjo? | sorry dopiero to pytanko znalazłem więc odpowiadam - radio taxi.
| bastek napisał/a: | ciekawe, czy więcej ludzi było wczoraj w felicity, czy w niedzielę w kościołach... w końcu chyba czas na nowe definicje świątyni...
nie byłem, nie będę razcej (chyba że oszołom - najbliżej z marketów teraz) | byłem i ja wczoraj, sklep jakich wiele w lublinie, w jednym taniej coś, w drugim coś innego a z jednego i drugiego i tak z całym koszykiem/wózkiem wychodzą. Powiem tak sam auchan jak elecler, real i inne tyle, że chyba największy z nich wszystkich. Co do galerii to ceny pewnie tak jak w innych i towar podobny, chińszczyzna w wielkich cenach Z samych sklepów na galerii odwiedziłem tylko elektronikę czyli saturn (nowość dla mnie) i euro (dla porównania) i cóż zawiodłem się towaru dużo ale wybór żaden, patrzyłem za nawigacjami i nic nie da się wybrać (dwie marki to nie wybór tylko konieczność), z innym towarem pewnie to samo. Podsumowanie - więcej tam nie pojadę, bo mam bliżej inne sklepy.
| ANDREW napisał/a: | Felgi furorę w pracy zrobiły Wszyscy zauważyli |
jakie felgi o co chodzi
| inq napisał/a: | | Nie każdy umie pić, ale czemu zabraniać tym co umieją i nie siadają za kierownicę po alkoholu? | no chyba zły przykład. To tak jakby posadzić skacowanego po tygodniu picia za kółkiem. Założenie lusterek i zmiana świateł nie przyczyni sie do poprawy bezpieczeństwa użytkowania takiego auta. Dam drugi przykład, masz idiotę ulicznego rajdowca daj mu anglika i będzie podwójny idiota uliczny rajdowiec. Nie mówię, że wszyscy sa tacy, ale nie można stwarzać możliwości popisu dla takich nieodpowiedzialnych. Jak już pisałem, Ja sobie myślę, że mogę jeździć nawet mając 0,8 promila więc dlaczego nie wprowadzić dla mnie przepisów angielskich, bo przecież miejmy tak jak inni mają. Miejmy nadzieję, że stworzą przepisy normujące rejestracje tych pojazdów które będą powodowały opłacalność zrobienia przerzutki zamiast jeżdżenia odmieńcem. I jeszcze jedno jeżdżących złomów i pojazdów składanych w szopie jest u nas dostatek, a jak umożliwimy jazdę takimi pojazdami to zasypie nas nastepna fala złomu którym tam juz nie mogą jeździć bo są niedopuszczane do ruchu, ale cóż oprawo unijne jest ważniejsze. Jeden idiota się zażalił a reszta ludzi bedzie cierpieć i to jest chore. Sam chciałbym sprowadzić sobie samochód który jest tylko na rynek japoński ale wiem, że jeżeli go nie przerobię to nie będę miał przyjemności z jazdy, a przeróbka w tym przypadku jest niemożliwa, bo odpowiedników europejskich nie ma. Więc go nie sprowadzam.
Wracając do tego idioty, który sie zażalił, to niech nie pierdzieli farmazonów, że jak był w anglii to nie zarobił wystarczającej ilości pieniędzy aby sobie kupić tutaj na miejscu normalny samochód. Tam kupił samochód aby sie poruszać po ich drogach, a czemu nie kupił samochodu tu i tam nie pojechał bo co przeszkadzało by mu to w jeździe, przecież chce jeżdzić anglikiem w polsce - nonsens.
I ostatni mój strzał skoro prawo unijne dąży do:
| Cytat: | | W celu ustanowienia i zapewnienia funkcjonowania rynku wewnętrznego Wspólnoty właściwe jest zastąpienie systemów homologacji państw członkowskich wspólnotową procedurą homologacji opartą na zasadzie całkowitej harmonizacji. | (cytat z jakiejś dyrektywy dot. powyższej sprawy) to dlaczego nie zmusić dwóch państw do tego aby przystosowały sie do państw będących większą częścią wspólnoty i nie wprowadziły u siebie ruchu prawostronnego, przecież byłoby to ukoronowaniem harmonizacji i ujednolicania unijnej wspólnoty. To najbogatsze państwa unijne mają największy wpływ na tworzenie głupich dyrektyw, wytycznych itp przepisów które notabene bronią ich interesów. Moim skromnym zdaniem jeżeli mamy dopuścić do rejestracji samochodów z anglii to powinno być konieczność dostosowania układu kierowniczego do ruchu prawostronnego, ale powinno to dotyczyć tylko nowych pojazdów i prawo ujednolicenia powinno zmuszac producentów pojazdów do budowy samochodów umożliwiających szybką i bezproblemową zmianę układu kierowniczego i dostosowanie go do ruchu panującego w danym kraju. Ewentualnie zmusić producentów robiących samochody na rynek lewostronny do wyposażenie takich pojazdów w instalacje umożliwiające bezproblemowa zmianę i dostosowanie pojazdu do ruchu prawostronnego.
Oj tam, oj tam czepiam się. Ale - sądzę że prawdopodobieństwo zostania zabitym podczas manewru wyprzedzania przez inne samochody w tym przypadku na pewno wzrośnie a ja wolę być żywym i zdrowym i nie przyczyniać sie do wzrostu statystyk policyjnych w zakresie wypadków.
| bastek napisał/a: | | jakby tarcza powichrowana, po słychać szu=szur-szur | w naszych modelach tylne hamulce to pięta achillesowa, jak sie prowadnice klocków przybrudzą to pomimo tego, że tłoczki chodzą prawidłowo, to bedzie klocki i tarcze krzywić lub powodować ich nieprawidłowe zużycie i działanie.
| ANDREW napisał/a: | że za stary na to jestem | a czy ona na TO nie jest za stara?
| radek79 napisał/a: | | ja już nie pamiętam wolnej soboty | a sobota po południu | Jaro1974 napisał/a: | Ja dziś zamierzam nic nie robienie | popieram kolegę Jarka, nawet na działkę mi sie nie chce jechać, a to już duże wyrzeczenie z mojej strony. A ja chyba pozmieniam tarcze i hamulce z tyłu na inne bardziej żwawsze, a jak z tyłu to i z przodu a co tam, ale najpierw trzeba znależć i zakupić odpowiednie. No i drzwi czekają na założenie. Ale mi sie nie chceeeeee nic robić i co mam zrobić, żeby dalej nic nie robić. [/quote]
[ Dodano: 22-03-2014, 15:39 ]
No dobra trzeba iść się przewietrzyć i przy okazji Juniora, bo taki samotny na parkingu stoi.
Andrew - 22-03-2014, 18:34
| grzesiopol napisał/a: | ANDREW napisał/a:
że za stary na to jestem
a czy ona na TO nie jest za stara? |
A jak to na wsi. Wszystko nie pasuje
Elandilas - 22-03-2014, 18:50
| grzesiopol napisał/a: | ANDREW napisał/a:
że za stary na to jestem
a czy ona na TO nie jest za stara? |
"Ahhh, klasa, wybrnął Pan jak poeta" - Janusz S.
grzesiopol - 22-03-2014, 20:10
| ANDREW napisał/a: | Wszystko nie pasuje | to niech sobie chłopa na kobietę wymieni jak jej chłop nie pasuje Andrzej znam ten ból, inaczej nazywa sie to zazdrość.
[ Dodano: 22-03-2014, 20:18 ]
Odnośnie Suśca to chyba za późno sie obudziliśmy bo na razie mamy tylko te domki co mieliśmy po lewej stronie jak sie wjeżdżało czyli te pojedyncze 2 i 3 osobowe i te co byłem Ja i Sławek (mechanik) i ten co była Łódź (te z barkiem) ale czekam bo Zbyszek ma popatrzeć i cos pozmieniać rezerwacje za tymi co były od barku w głąb ośrodka lub te co są w tej części ogrodzonej przy małym grillu.
Andrew - 22-03-2014, 20:28
Grzesiu jakie będą, to będą. Ważne, aby się spotkać i pogadać i ...
grzesiopol - 22-03-2014, 20:32
i ...... poczytać i .......
[ Dodano: 22-03-2014, 20:41 ]
I .... dobranoc bo czas na komunię sie udać
tomasek - 22-03-2014, 21:18
No i w końcu tarcze wymienione
Obydwie tarcze mają pęknięcia z obu stron SZAJS jeden
Andrew - 22-03-2014, 21:58
A co za tarcze?
tomasek - 22-03-2014, 22:02
No właśnie nie pamiętam,ale jedne z tańszych JPN czy jakieś OYODO
Ale kupowane i zakładane w tamtym roku