Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. VIII REASUMPCJA
joujoujou - 03-12-2023, 12:12
Dzień dobry.
Nic nie nasypało, przynajmniej u mnie i w okolicy.
Od piątkowego wieczoru do dziś, do wczesnego przedpołudnia utrzymywała się mgła z widocznością w granicach 50 metrów. Teraz mgła trochę odpuściła, ale nadal zbyt ciepło nie jest - tylko pół st. na plusie.
Marcino - 04-12-2023, 15:42
U nas znośnie, lekko dopruszyło. Tczew - Gdańsk drogi czarne.
jacek11 - 04-12-2023, 16:31
Mrozik trzyma cały czas. Cały tydzień tak ma być podobno. Tylko patrzeć, jak szczepienia ruszą
joujoujou - 04-12-2023, 23:43
Dobry wieczór. Nadal mroźno. Zapowiedzi prognozują taki stan do środy - wówczas to nastąpić ma ocieplenie i dużo (a jakże) deszczu.
jacek11 - 06-12-2023, 16:40
Nadal mrozi delikatnie. Zapowiadają na dzisiaj wieczór opady śniegu. Szkoda, że ten śnieg stopnieje w przyszłym tygodniu.
Teraz dla chętnych
joujoujou - 06-12-2023, 23:54
Jak zapowiadali, tak się stało. Leje, wieje, a na termometrze osiem na plusie.
Dobry wieczór.
Tiamat - 07-12-2023, 14:24
jak tak będzie dalej lało i odmarzało, a w nocy ma być kilka stopni na minusie, to jutro rano będzie lodowisko
jacek11 - 07-12-2023, 21:13
No i tak do lipca A potem lato
joujoujou - 07-12-2023, 23:46
Dobry wieczór. Już nie osiem, ale 5 na plusie, poza tym bez zmian - leje i wieje jak wczoraj.
Krzyzak - 08-12-2023, 06:57
Janku - generalnie są jakieś plusy mieszkania w tym kraju?
Bartek - 08-12-2023, 09:11
Krzyzak, do takiej pogody idzie się przezwyczaić - Marta po roku w Amsterdamie przestała zwracać uwagę na deszcz i wiatr - trochę jej śniegu brakuje w zimie jedynie....
jacek11 - 08-12-2023, 17:08
Krzyzak, Plusy są takie, że się nie kurzy
Chciałem powiadomić, że jest łikend
joujoujou - 09-12-2023, 08:08
Krzyzak napisał/a: | generalnie są jakieś plusy mieszkania w tym kraju? | Błagam, tylko nie "Janku". Od czasu jak teściowa mnie tak tytułowała zbrzydło mi okrutnie."Jasiu" jest jak najbardziej OK.
Plusy bezsprzecznie są finansowe, po to się zresztą tutaj wyniosłem.
Wprawdzie osoba odpowiednio wykształcona, z dobrym, popłatnym zawodem jest w stanie zarobić sporo w zasadzie wszędzie, ja jednak (główne z powodu mego lenistwa i braku chęci do nauki w młodym wieku) do takich niestety nie należę.
Tutaj, pracując fizycznie na niskim stanowisku produkcyjnym w fabryce stać mnie na dużo, dużo więcej niż wcześniej było na podobnym stanowisku w PL. Nie mam ambicji (kiedyś miałem) aby zmienić pracę na "niefizyczną" - bowiem zauważyłem że duża ilość wysiłku fizycznego trzyma mnie w dobrej (jak na moje lata) kondycji. Owszem, korpoludek może sobie urządzać jogging czy chodzić na siłownię itp, to jednak wymaga czasu i chęci, a z tym u mnie na 200% byłoby tak sobie. A tak, dużo się ruszam, bo muszę.
Pogoda zdecydowanie jest czynnikiem mocno negatywnym, przynajmniej z mojego punktu widzenia - akurat należę do lubiących pogodowe ekstrema, więc upały na przemian z silnymi mrozami/śnieżycami itp. by mi zdecydowanie bardziej pasowały, ale niestety, nie można mieć wszystkiego naraz. jacek11 napisał/a: | Plusy są takie, że się nie kurzy | To prawda. Za to jeżdżąc prawie cały czas po mokrym samochód jest wiecznie brudny.
Wracając do aktualnej sytuacji - nadal mocno wieje, leje trochę słabiej i ma przestać lać koło południa - akurat wtedy gdy rozpocznie się grilek.
Na termometrze plus 9 i powoli, ale konsekwentnie rośnie.
Na kolejne pytania odpowiem jak tylko się pojawią.
Bizi78 - 09-12-2023, 09:02
Bry kawosze .
jacek11 - 09-12-2023, 15:01
Pytanie jest takie: Co było na grilu? Bo chciałem pozazdrościć
|
|
|