To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. VIII REASUMPCJA

joujoujou - 03-12-2023, 12:12

Dzień dobry.

Nic nie nasypało, przynajmniej u mnie i w okolicy.

Od piątkowego wieczoru do dziś, do wczesnego przedpołudnia utrzymywała się mgła z widocznością w granicach 50 metrów. Teraz mgła trochę odpuściła, ale nadal zbyt ciepło nie jest - tylko pół st. na plusie.

Marcino - 04-12-2023, 15:42

U nas znośnie, lekko dopruszyło. Tczew - Gdańsk drogi czarne.
jacek11 - 04-12-2023, 16:31

Mrozik trzyma cały czas. Cały tydzień tak ma być podobno. Tylko patrzeć, jak szczepienia ruszą :mrgreen:
joujoujou - 04-12-2023, 23:43

Dobry wieczór. Nadal mroźno. Zapowiedzi prognozują taki stan do środy - wówczas to nastąpić ma ocieplenie i dużo (a jakże) deszczu.
jacek11 - 06-12-2023, 16:40

Nadal mrozi delikatnie. Zapowiadają na dzisiaj wieczór opady śniegu. Szkoda, że ten śnieg stopnieje w przyszłym tygodniu.
Teraz :coffee2: :coffee2: :coffee2: :coffee2: :coffee2: dla chętnych 8)

joujoujou - 06-12-2023, 23:54

Jak zapowiadali, tak się stało. Leje, wieje, a na termometrze osiem na plusie.

Dobry wieczór.

Tiamat - 07-12-2023, 14:24

jak tak będzie dalej lało i odmarzało, a w nocy ma być kilka stopni na minusie, to jutro rano będzie lodowisko :|
jacek11 - 07-12-2023, 21:13

No i tak do lipca :mrgreen: A potem lato :D
joujoujou - 07-12-2023, 23:46

Dobry wieczór. Już nie osiem, ale 5 na plusie, poza tym bez zmian - leje i wieje jak wczoraj. :P
Krzyzak - 08-12-2023, 06:57

Janku - generalnie są jakieś plusy mieszkania w tym kraju?
Bartek - 08-12-2023, 09:11

Krzyzak, do takiej pogody idzie się przezwyczaić - Marta po roku w Amsterdamie przestała zwracać uwagę na deszcz i wiatr - trochę jej śniegu brakuje w zimie jedynie....
jacek11 - 08-12-2023, 17:08

Krzyzak, Plusy są takie, że się nie kurzy :mrgreen:

Chciałem powiadomić, że jest łikend :D

joujoujou - 09-12-2023, 08:08

Krzyzak napisał/a:
generalnie są jakieś plusy mieszkania w tym kraju?
Błagam, tylko nie "Janku". Od czasu jak teściowa mnie tak tytułowała zbrzydło mi okrutnie."Jasiu" jest jak najbardziej OK. :)

Plusy bezsprzecznie są finansowe, po to się zresztą tutaj wyniosłem.

Wprawdzie osoba odpowiednio wykształcona, z dobrym, popłatnym zawodem jest w stanie zarobić sporo w zasadzie wszędzie, ja jednak (główne z powodu mego lenistwa i braku chęci do nauki w młodym wieku) do takich niestety nie należę. :P

Tutaj, pracując fizycznie na niskim stanowisku produkcyjnym w fabryce stać mnie na dużo, dużo więcej niż wcześniej było na podobnym stanowisku w PL. Nie mam ambicji (kiedyś miałem) aby zmienić pracę na "niefizyczną" - bowiem zauważyłem że duża ilość wysiłku fizycznego trzyma mnie w dobrej (jak na moje lata) kondycji. Owszem, korpoludek może sobie urządzać jogging czy chodzić na siłownię itp, to jednak wymaga czasu i chęci, a z tym u mnie na 200% byłoby tak sobie. A tak, dużo się ruszam, bo muszę. ;)

Pogoda zdecydowanie jest czynnikiem mocno negatywnym, przynajmniej z mojego punktu widzenia - akurat należę do lubiących pogodowe ekstrema, więc upały na przemian z silnymi mrozami/śnieżycami itp. by mi zdecydowanie bardziej pasowały, ale niestety, nie można mieć wszystkiego naraz. 8)
jacek11 napisał/a:
Plusy są takie, że się nie kurzy
To prawda. Za to jeżdżąc prawie cały czas po mokrym samochód jest wiecznie brudny.

Wracając do aktualnej sytuacji - nadal mocno wieje, leje trochę słabiej i ma przestać lać koło południa - akurat wtedy gdy rozpocznie się grilek. :mrgreen:

Na termometrze plus 9 i powoli, ale konsekwentnie rośnie.

Na kolejne pytania odpowiem jak tylko się pojawią. :idea:

Bizi78 - 09-12-2023, 09:02

Bry kawosze :coffee2: :coffee2: .
jacek11 - 09-12-2023, 15:01

Pytanie jest takie: Co było na grilu? Bo chciałem pozazdrościć :mrgreen: