To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS

mihoo - 01-10-2013, 14:45
Temat postu: podłączenie MMCS
witam,
dostałem MMCSa i chciałbym go podłączyć w miejsce zwykłego cd ze zmieniarką (wersja z subwooferem i wzmacniaczem, outlander z 2008r przed liftem). Niestety żadne kostki nie pasują z tyłu radia. Czy ktoś się mierzył z podobnym problemem? Czy jest szansa to podłączyć?

robnn - 30-11-2013, 11:53

Trzeba dokupić kable, ale raczej na jakiejś nie polskiej stronie.
Anonymous - 02-12-2013, 10:10

ALstd,kolego minęło kilka miesiący więcej od czasu zakupu przez ciebie chińczyka - co możesz powiedzieć na temat tej stacji ?? rozumiem że ksiązki tel. z telefonu ci nie kopiuje do stacji tak ?

czy poradziłeś sobie z sygnałem radia ? możesz masz jeszcze jakieś uwagi co do funkcjonowanie stacji?

Pytam bo możliwość wzięcia stacji E3 w podobnych pieniążkach z montażem oraz e5 za 1000 PLN więcej, nie wiem tylko czy warto dopłacać te 1000 PLN za MMCSa z możliwością pobierania spisu telefonów z telefonu i USB oraz szybsze działanie stacji.... jakoś męczy mnie świadomość zakupu i aktualizacji potem tych drogich map dla MMCSa - layout tej navi również nie jest zbyt nowoczesny,,, za MMCSem przemawia jeszcze możliwość odczytu parametrów autka (temp, ustawienia klimy, itd)...

13zbyszek13 - 07-12-2013, 10:16

xytras31 napisał/a:
ALstd,kolego minęło kilka miesiący więcej od czasu zakupu przez ciebie chińczyka - co możesz powiedzieć na temat tej stacji ?? rozumiem że ksiązki tel. z telefonu ci nie kopiuje do stacji tak ?

czy poradziłeś sobie z sygnałem radia ? możesz masz jeszcze jakieś uwagi co do funkcjonowanie stacji?

Pytam bo możliwość wzięcia stacji E3 w podobnych pieniążkach z montażem oraz e5 za 1000 PLN więcej, nie wiem tylko czy warto dopłacać te 1000 PLN za MMCSa z możliwością pobierania spisu telefonów z telefonu i USB oraz szybsze działanie stacji.... jakoś męczy mnie świadomość zakupu i aktualizacji potem tych drogich map dla MMCSa - layout tej navi również nie jest zbyt nowoczesny,,, za MMCSem przemawia jeszcze możliwość odczytu parametrów autka (temp, ustawienia klimy, itd)...

Kolego najnowszy chińczyk proponowany przez ROFAUDIO pobiera już książkę telefoniczną, ma wbudowany tuner MPEG 4 więc jest obsługiwany z ekranu dotykowego.

Komandor - 15-12-2013, 06:14

Uzywa to nowe cudo juz ktos?
Jak zwykle po miesiącu zawiesi sie GPS, potem jeszcze raz, potem bedzie chinski Nowy Rok, potem oczekiwanie na wymiane modułu GPS. Z nowym modulem po 2 miechach bedzie tak samo az w koncu zestaw trafi na aledrogo z rewelacyjnymi referencjami i super ceną!
A miałobyć tak pięknie...

pozdro

13zbyszek13 - 15-12-2013, 08:44

Komandor napisał/a:
Uzywa to nowe cudo juz ktos?
Jak zwykle po miesiącu zawiesi sie GPS, potem jeszcze raz, potem bedzie chinski Nowy Rok, potem oczekiwanie na wymiane modułu GPS. Z nowym modulem po 2 miechach bedzie tak samo az w koncu zestaw trafi na aledrogo z rewelacyjnymi referencjami i super ceną!
A miałobyć tak pięknie...

pozdro

Ja w swoim mam stację ze 4 lata i nie miałem problemu z GPS o których piszesz,
owszem żyje nieraz swoim zyciem. To znaczy słucham radia a on sie sam potrafi przełaczyć na CD,
zdarza sie to bardzo rzadko ale się zdarza,
druga uciązliwość która u mnie wystepuje od niedawna to że nie zapamiętuje automatycznego odpalania mapy nawigacyjnej.
Musze to robic za każdym razem ręcznie jak chcę jej uzywaća, a tak poza tym jest OK. Radio, CD, DVD, TV, Bluetooth, współpraca z rokfordem, sterowanie z kierownicy, współpraca z monitorami w zagłówkach bez zarzutu.
Jak dla mnie ogromnym plusem jest to ze nawigacja jest na takiej mapie jak mi sie podoba a nie z góry nakazana przez producenta urządzenia.

black70 - 13-01-2014, 22:11

Witam Wszystkich. Właśnie dołączyłem do grona szczęśliwych posiadaczy Mitsu Outlander II. Mam wersję Instyle prod.2007, I rej 2008. Interesuje mnie dołożenie MMCSa używanego, niestety nie mogę natrafić na takowy. Podrzućcie proszę gdzie najłatwiej i najtaniej takie cudo dostanę.
zecik - 16-06-2014, 21:05

Trochę odgrzeję kotleta :)
Zakupiłem chińczyka i mam problem z podłączeniem oryginalnego zestawu audio rocford&fosgate. Jak to zmusić do działania? U mnie jest tak że jak podpiąłem wszystkie kostki nawigacji to wzmacniacz i subwoofer milczą a głośniki grają ze wzmacniacza nawigacji a nie przez system R&F. W ori wzmacniaczu są tylko ori kostki więc też się w prosty sposób nie da do niego podłączyć wyjścia na wzmacniacz z nawigacji :( Pozdrowienia i dzięki z góry za odpowiedź. Dorzucam opis diagramu kabli z instrukcji

13zbyszek13 - 17-06-2014, 12:18

Kolego problem podejrzewam tkwi w przeprogramowaniu chińczyka ponieważ
ten sam chińczyk może być jako zwykłe radio do autka bez RF jak również do autka z systemem RF. W starej wersji chińczyka trzeba było wprowadzić kod żeby był przystosowany do współpracy z RF, kod i sposób wprowadzenia znajdował się w instrukcji.
W nowej wersji chińczyka w momencie zamawiania go w ROFAUDIO trzeba było określić do której wersji autka potrzebny jest ten zestaw. Sposób montażu i podpięcia kostek w obu przypadkach jest ten sam.

rezon - 17-06-2014, 17:51

Na lewym diagramie jest rozpiska wyjścia audio na wzmacniacz, na prawym bezpośrednio na głośniki. Niestety prawdopodobnie bez lutowania złączek się nie obejdzie> Kumaty elektryk ze schematem podłączenia ori wiązki do radia bez problemu powinien dać radę
zecik - 17-06-2014, 21:05

13zbyszek13 napisał/a:
Kolego problem podejrzewam tkwi w przeprogramowaniu chińczyka ponieważ
ten sam chińczyk może być jako zwykłe radio do autka bez RF jak również do autka z systemem RF. W starej wersji chińczyka trzeba było wprowadzić kod żeby był przystosowany do współpracy z RF, kod i sposób wprowadzenia znajdował się w instrukcji.
W nowej wersji chińczyka w momencie zamawiania go w ROFAUDIO trzeba było określić do której wersji autka potrzebny jest ten zestaw. Sposób montażu i podpięcia kostek w obu przypadkach jest ten sam.

Tak też sądziłem. Dziękuję za odpowiedź.
Będę musiał odesłać sprzęt zapewne bo raczej nie mam zamiaru grzebać w instalacji i przylutowywać złączy jeżeli jest opcja przystosowania sprzętu do działania fabrycznie. Sprzedawca był informowany że mam Rockforda ...

rezon napisał/a:
...Niestety prawdopodobnie bez lutowania złączek się nie obejdzie> Kumaty elektryk ze schematem podłączenia ori wiązki do radia bez problemu powinien dać radę

Dysponujesz rozpiską pinów w oryginalnych kostkach ?

rezon - 17-06-2014, 21:16

nie mam rozpiski. Nie wiem czy nie było na forum. Poszukaj
13zbyszek13 - 26-06-2014, 09:33

Ja sam osobiście bym nic nie zmieniał,
radio powinno pasować w ori kostki bez żadnych przeróbek.
Jaką masz gwarancję ze przerobisz i będzie działało ?
Może być tak ze się napracujesz a potem będziesz musiał odwracać sytuację.

rezon - 26-06-2014, 14:47

Przzecież radia nie będzie przerabiał. Nie ma tylko wiązki pasującej do RF. Wyjście na RF ma inny kształt niż na głośniki. To nie jest taki jak nasz chińczyk
13zbyszek13 - 16-07-2014, 11:50

rezon napisał/a:
Przzecież radia nie będzie przerabiał. Nie ma tylko wiązki pasującej do RF. Wyjście na RF ma inny kształt niż na głośniki. To nie jest taki jak nasz chińczyk

Już nie mój chińczyk :)