Outlander II GEN Techniczne - Nowa stacja Multimedialna DVD/TV/GPS
mihoo - 01-10-2013, 14:45 Temat postu: podłączenie MMCS witam,
dostałem MMCSa i chciałbym go podłączyć w miejsce zwykłego cd ze zmieniarką (wersja z subwooferem i wzmacniaczem, outlander z 2008r przed liftem). Niestety żadne kostki nie pasują z tyłu radia. Czy ktoś się mierzył z podobnym problemem? Czy jest szansa to podłączyć?
robnn - 30-11-2013, 11:53
Trzeba dokupić kable, ale raczej na jakiejś nie polskiej stronie.
Anonymous - 02-12-2013, 10:10
ALstd,kolego minęło kilka miesiący więcej od czasu zakupu przez ciebie chińczyka - co możesz powiedzieć na temat tej stacji ?? rozumiem że ksiązki tel. z telefonu ci nie kopiuje do stacji tak ?
czy poradziłeś sobie z sygnałem radia ? możesz masz jeszcze jakieś uwagi co do funkcjonowanie stacji?
Pytam bo możliwość wzięcia stacji E3 w podobnych pieniążkach z montażem oraz e5 za 1000 PLN więcej, nie wiem tylko czy warto dopłacać te 1000 PLN za MMCSa z możliwością pobierania spisu telefonów z telefonu i USB oraz szybsze działanie stacji.... jakoś męczy mnie świadomość zakupu i aktualizacji potem tych drogich map dla MMCSa - layout tej navi również nie jest zbyt nowoczesny,,, za MMCSem przemawia jeszcze możliwość odczytu parametrów autka (temp, ustawienia klimy, itd)...
13zbyszek13 - 07-12-2013, 10:16
xytras31 napisał/a: | ALstd,kolego minęło kilka miesiący więcej od czasu zakupu przez ciebie chińczyka - co możesz powiedzieć na temat tej stacji ?? rozumiem że ksiązki tel. z telefonu ci nie kopiuje do stacji tak ?
czy poradziłeś sobie z sygnałem radia ? możesz masz jeszcze jakieś uwagi co do funkcjonowanie stacji?
Pytam bo możliwość wzięcia stacji E3 w podobnych pieniążkach z montażem oraz e5 za 1000 PLN więcej, nie wiem tylko czy warto dopłacać te 1000 PLN za MMCSa z możliwością pobierania spisu telefonów z telefonu i USB oraz szybsze działanie stacji.... jakoś męczy mnie świadomość zakupu i aktualizacji potem tych drogich map dla MMCSa - layout tej navi również nie jest zbyt nowoczesny,,, za MMCSem przemawia jeszcze możliwość odczytu parametrów autka (temp, ustawienia klimy, itd)... |
Kolego najnowszy chińczyk proponowany przez ROFAUDIO pobiera już książkę telefoniczną, ma wbudowany tuner MPEG 4 więc jest obsługiwany z ekranu dotykowego.
Komandor - 15-12-2013, 06:14
Uzywa to nowe cudo juz ktos?
Jak zwykle po miesiącu zawiesi sie GPS, potem jeszcze raz, potem bedzie chinski Nowy Rok, potem oczekiwanie na wymiane modułu GPS. Z nowym modulem po 2 miechach bedzie tak samo az w koncu zestaw trafi na aledrogo z rewelacyjnymi referencjami i super ceną!
A miałobyć tak pięknie...
pozdro
13zbyszek13 - 15-12-2013, 08:44
Komandor napisał/a: | Uzywa to nowe cudo juz ktos?
Jak zwykle po miesiącu zawiesi sie GPS, potem jeszcze raz, potem bedzie chinski Nowy Rok, potem oczekiwanie na wymiane modułu GPS. Z nowym modulem po 2 miechach bedzie tak samo az w koncu zestaw trafi na aledrogo z rewelacyjnymi referencjami i super ceną!
A miałobyć tak pięknie...
pozdro |
Ja w swoim mam stację ze 4 lata i nie miałem problemu z GPS o których piszesz,
owszem żyje nieraz swoim zyciem. To znaczy słucham radia a on sie sam potrafi przełaczyć na CD,
zdarza sie to bardzo rzadko ale się zdarza,
druga uciązliwość która u mnie wystepuje od niedawna to że nie zapamiętuje automatycznego odpalania mapy nawigacyjnej.
Musze to robic za każdym razem ręcznie jak chcę jej uzywaća, a tak poza tym jest OK. Radio, CD, DVD, TV, Bluetooth, współpraca z rokfordem, sterowanie z kierownicy, współpraca z monitorami w zagłówkach bez zarzutu.
Jak dla mnie ogromnym plusem jest to ze nawigacja jest na takiej mapie jak mi sie podoba a nie z góry nakazana przez producenta urządzenia.
black70 - 13-01-2014, 22:11
Witam Wszystkich. Właśnie dołączyłem do grona szczęśliwych posiadaczy Mitsu Outlander II. Mam wersję Instyle prod.2007, I rej 2008. Interesuje mnie dołożenie MMCSa używanego, niestety nie mogę natrafić na takowy. Podrzućcie proszę gdzie najłatwiej i najtaniej takie cudo dostanę.
zecik - 16-06-2014, 21:05
Trochę odgrzeję kotleta
Zakupiłem chińczyka i mam problem z podłączeniem oryginalnego zestawu audio rocford&fosgate. Jak to zmusić do działania? U mnie jest tak że jak podpiąłem wszystkie kostki nawigacji to wzmacniacz i subwoofer milczą a głośniki grają ze wzmacniacza nawigacji a nie przez system R&F. W ori wzmacniaczu są tylko ori kostki więc też się w prosty sposób nie da do niego podłączyć wyjścia na wzmacniacz z nawigacji Pozdrowienia i dzięki z góry za odpowiedź. Dorzucam opis diagramu kabli z instrukcji
13zbyszek13 - 17-06-2014, 12:18
Kolego problem podejrzewam tkwi w przeprogramowaniu chińczyka ponieważ
ten sam chińczyk może być jako zwykłe radio do autka bez RF jak również do autka z systemem RF. W starej wersji chińczyka trzeba było wprowadzić kod żeby był przystosowany do współpracy z RF, kod i sposób wprowadzenia znajdował się w instrukcji.
W nowej wersji chińczyka w momencie zamawiania go w ROFAUDIO trzeba było określić do której wersji autka potrzebny jest ten zestaw. Sposób montażu i podpięcia kostek w obu przypadkach jest ten sam.
rezon - 17-06-2014, 17:51
Na lewym diagramie jest rozpiska wyjścia audio na wzmacniacz, na prawym bezpośrednio na głośniki. Niestety prawdopodobnie bez lutowania złączek się nie obejdzie> Kumaty elektryk ze schematem podłączenia ori wiązki do radia bez problemu powinien dać radę
zecik - 17-06-2014, 21:05
13zbyszek13 napisał/a: | Kolego problem podejrzewam tkwi w przeprogramowaniu chińczyka ponieważ
ten sam chińczyk może być jako zwykłe radio do autka bez RF jak również do autka z systemem RF. W starej wersji chińczyka trzeba było wprowadzić kod żeby był przystosowany do współpracy z RF, kod i sposób wprowadzenia znajdował się w instrukcji.
W nowej wersji chińczyka w momencie zamawiania go w ROFAUDIO trzeba było określić do której wersji autka potrzebny jest ten zestaw. Sposób montażu i podpięcia kostek w obu przypadkach jest ten sam. |
Tak też sądziłem. Dziękuję za odpowiedź.
Będę musiał odesłać sprzęt zapewne bo raczej nie mam zamiaru grzebać w instalacji i przylutowywać złączy jeżeli jest opcja przystosowania sprzętu do działania fabrycznie. Sprzedawca był informowany że mam Rockforda ...
rezon napisał/a: | ...Niestety prawdopodobnie bez lutowania złączek się nie obejdzie> Kumaty elektryk ze schematem podłączenia ori wiązki do radia bez problemu powinien dać radę |
Dysponujesz rozpiską pinów w oryginalnych kostkach ?
rezon - 17-06-2014, 21:16
nie mam rozpiski. Nie wiem czy nie było na forum. Poszukaj
13zbyszek13 - 26-06-2014, 09:33
Ja sam osobiście bym nic nie zmieniał,
radio powinno pasować w ori kostki bez żadnych przeróbek.
Jaką masz gwarancję ze przerobisz i będzie działało ?
Może być tak ze się napracujesz a potem będziesz musiał odwracać sytuację.
rezon - 26-06-2014, 14:47
Przzecież radia nie będzie przerabiał. Nie ma tylko wiązki pasującej do RF. Wyjście na RF ma inny kształt niż na głośniki. To nie jest taki jak nasz chińczyk
13zbyszek13 - 16-07-2014, 11:50
rezon napisał/a: | Przzecież radia nie będzie przerabiał. Nie ma tylko wiązki pasującej do RF. Wyjście na RF ma inny kształt niż na głośniki. To nie jest taki jak nasz chińczyk |
Już nie mój chińczyk
|
|
|