Nasze Miśki - Mitsubishi Galant Avance 2,5 V6 '01 A/T
Hugo - 08-11-2016, 08:00
| vrangsinn napisał/a: | | fajne sa...ale...słabo swiecą imo... | Dokładnie, świecą wszędzie, ale nie tam gdzie trzeba. | vrangsinn napisał/a: | | jaki masz pomysł....?? jaka to zmiana?? | Nie do końca podobają mi się 2 soczewki w reflektorze, zostanie jedna. | Bizi78 napisał/a: | | Tylko oby nie na taki | Luzik, zmiany obejmą jedynie reflektory
eremita - 08-11-2016, 08:43
| Hugo napisał/a: |
vrangsinn napisał/a:
fajne sa...ale...słabo swiecą imo...
Dokładnie, świecą wszędzie, ale nie tam gdzie trzeba. |
Ja na swoje nie narzekam, może kwestia żarówki jaka jest w środku.
Mi osobiście ori się podobają, jedyne na jakie bym zmienił to tak jak miałeś zrobione na czarno , bo srebrne soczewki w galu dla mnie wyglądają słabo że o ringach nie wspomnę
Hugo - 08-11-2016, 11:17
| eremita napisał/a: | | Ja na swoje nie narzekam, może kwestia żarówki jaka jest w środku. | Teraz nie wiem jakie są żarówki, ale kiedyś jak miałem oryginalne reflektory to jeździłem na Tungsram Megalight +90%. Nie chodzi mi o światło, bo to jest OK, białe itd., ale o to gdzie te lampy świecą. Rozpieprzają światło gdzie popadnie, jak to zwykłe reflektory bez soczewki. | eremita napisał/a: | | Mi osobiście ori się podobają, jedyne na jakie bym zmienił to tak jak miałeś zrobione na czarno | Dalej będą czarne, ale tylko światła mijania, drogowe będą w oryginale, czyli odbłyśnik zostanie srebrny, tak jak miałem to zrobione w pierwszych przerobionych reflektorach w SE. Oczywiście maskownice pod kloszami również zmatuje i polakieruję na czarny połysk, tak jak są zrobione obecne. | eremita napisał/a: | | bo srebrne soczewki w galu dla mnie wyglądają słabo że o ringach nie wspomnę | Żadnych srebrnych soczewek, ani tym bardziej ringów nie będzie
eremita - 08-11-2016, 12:49
| Hugo napisał/a: | | Rozpieprzają światło gdzie popadnie, jak to zwykłe reflektory bez soczewki |
A no fakt.
Ja nie mam porównania, to też nie narzekam
Owczar - 08-11-2016, 16:33
Na pewno odbłyśnikowe z gładkim szkłem rozpraszają w pewnym stopniu światło, ale mimo wszystko widoczność nie jest zła. Doskonale widać z dalek znaki i tablice informacyjne. Soczewka świeci lepiej tylko pozornie - bo tracimy na niej jakieś 15% światła więcej. Wolę żeby te 15% świeciło właśnie gdzie popadnie niż miało być tracone. Dzięki temu dobrze widać znaki i tablice. Soczewki wydają się jaśniejsze, bo pięknie odcinają światło i cień.
Hugo - 08-11-2016, 17:21
Owczar, jak chcesz to wpadnij za jakiś czas i zobaczysz jak te soczewki ze Skody oświetlają znaki. Ori reflektory wymiękają.
Owczar - 08-11-2016, 17:47
A jak wyglądają tablice nad drogą?
Glowna wadą reflektorów galanta jest wiek i wypalone odblysniki. Jeśli porównamy soczewki i reflektory ff z tych samych lat to soczewki wypadają gorzej. Jakiś czas temu jeździłem leganza z soczewkami. Nie dało się jechać nocą - jakbym miał świeczki zamiast żarówek. A była młodsza of Galanta. Jedyny plus moich reflektorów to że mają 8 lat, a nie 18 jak całe auto
Hugo - 08-11-2016, 21:30
| Owczar napisał/a: | | A jak wyglądają tablice nad drogą? | Nie gorzej oświetlone niż przez standardowe reflektory, a światło odbijają mocniej. | Owczar napisał/a: | | Glowna wadą reflektorów galanta jest wiek i wypalone odblysniki | To jakiś żart? Rozebrałem kilkanaście reflektorów z tego auta i w każdym odbłyśniki były jak nowe! Ani śladu wypalenia, wyblaknięcia itp. Jak reflektory są szczelne to nawet te z 1996 r. są idealne.
deejay - 08-11-2016, 23:30
| vrangsinn napisał/a: | | fajne sa...ale...słabo swiecą imo....jaki masz pomysł....?? jaka to zmiana?? |
Z tym sie nie zgodzę Dobra regulacja lamp, dobre żarówki i światło jest mega >
Fragu - 09-11-2016, 07:05
Ja miałem w Galu lampy z 2011 roku (wymieniane w Niemczech w ASO) i świeciły baaardzo dobrze!
Lepiej niż soczewki, które mam w Volvo.
Krzyzak - 09-11-2016, 08:30
Przyznam, że u mnie też zwykłe lampy w kombi świecą świetnie. A odłbyśniki są jak nowe.
Owczar - 09-11-2016, 08:38
U mnie też świecą bardzo dobrze. To w takim razie czemu tak wszyscy narzekają na te oryginalne reflektory?
Hugo - 09-11-2016, 08:51
| Owczar napisał/a: | | To w takim razie czemu tak wszyscy narzekają na te oryginalne reflektory? | Jak pojeździsz na lepszych to później narzekasz na stare
Owczar - 09-11-2016, 09:21
Ale jeżdżę na naprawdę mocnych ksenonach i oczywiście widać różnicę. Ale jak na halogen to galant nie jest zły.
Hugo, na okres przejściowy dorwij jakiegoś sztrucla, pojeździj nim nocą i potem światła w galancie znowu będą dobre
Hugo - 09-11-2016, 09:30
| Owczar napisał/a: | | Hugo, na okres przejściowy dorwij jakiegoś sztrucla, pojeździj nim nocą i potem światła w galancie znowu będą dobre | Dokładnie tak by było, ale chodzi też o wygląd lamp. Z czarnymi soczewkami wyglądają świetnie, szczególnie w Galancie.
|
|
|