Off Topic - Chcę powiedzieć, że... cz. VIII REASUMPCJA
Krzyzak - 09-12-2023, 16:09
joujoujou napisał/a: | Na kolejne pytania odpowiem jak tylko się pojawią. | Nie musisz - z podejściem, które prezentujesz jesteś my hero - sam nie umiem odpoczywać, wiecznie coś robię i mózg mi pracuje, żeby coś zmienić, zrobić, ulepszyć czy podstawić od nowa... Nie umiem z tego zrezygnować, czuję, że nic nie robiąc życie mi ucieka, coś mnie mija i nie wróci... Na szczęście jestem jeszcze na etapie, gdy to zauważam i mogę walczyć... W efekcie przeżyję życie wiecznie w ruchu i bez skorzystania z tego wszystkiego co stworzę czy zarobię... odkładając odpoczynek na później...
Liczę, że jak kolejny raz będziesz w 3mieście, to uda się wreszcie spotkać, może zamiast do brata to zajrzysz na moje "bagna"
joujoujou - 10-12-2023, 07:19
jacek11 napisał/a: | Co było na grilu? | Skromnie - posypane pieprzem burgery z irlandzkiej wołowiny, od lokalnego, znajomego rzeźnika - żadnych wypełniaczy/ulepszaczy - czyste mięsko. Dlatego też trzeba z nimi uważać, bo póki są surowe, to łatwo je rozwalić - żadna bułka/mąka itp. nie skleja mięsa. Oprócz tego kiełbasa Zwyczajna z Bobrownik, posypana małą ilością przyprawy do kurczaka (bo tak lubię). Tu już zapewne nie było 100% mięsa w mięsie. Do tego duża butelka Grolscha, jeszcze większa jakiegoś litewskiego niepasteryzowanego i na koniec Kasztelan. Krzyzak napisał/a: | sam nie umiem odpoczywać, wiecznie coś robię i mózg mi pracuje, żeby coś zmienić, zrobić, ulepszyć czy podstawić od nowa | Też tak miałem, ale się oduczyłem. Życie jest za krótkie żeby sobie odmawiać przyjemności. Krzyzak napisał/a: | czuję, że nic nie robiąc życie mi ucieka, coś mnie mija i nie wróci | Pomyśl w ten sposób - robiąc coś cały czas, życie i jego przyjemności Cię mijają i nie wrócą.
Jeszcze 10 lat temu każdą wolną chwilę poświęcałem na poprawianie/ulepszanie - a to w domu, w ogrodzie, czy przy aucie. Dzisiaj już tylko wtedy, gdy coś się popsuje (albo ma się zaraz popsuć) więc wiadomo że trzeba działać. Krzyzak napisał/a: | uda się wreszcie spotkać | No, niewykluczone. Styczeń, luty. Ale raczej luty, druga połowa - tak kombinuję.
Krzyzak - 10-12-2023, 15:00
joujoujou napisał/a: | robiąc coś cały czas, życie i jego przyjemności Cię mijają i nie wrócą | problem w tym, że nie mam nic ciekawego poza tym... póki dzieciaki małe to świata nie zwiedzę, nawet wyjazd na wieczór jest problemem i jeśli już dochodzi do skutku to musimy jechać osobno, bo ktoś z maluchami zostać musi
Bzyk_R1 - 10-12-2023, 19:49
Ale ciekawy wątek poruszyliście. Jakże mi bliski. Ciągle dobija mnie to jak szybko życie przelatuje przez palce i to że ciągle jak Krzyzak, biegam, naprawiam poprawiam rozwijam i tylko patrzę jak zmieniają się pory roku. Wielu z Was pamięta jak pchałem wózek na zlocie Mitsumaniaków z maleńkim Maksem obecnie 7 latkiem tak bardzo rzuciłem się w wir pracy że nie mam nawet czasu korzystać z jej efektów.
jacek11 - 10-12-2023, 20:14
Po prostu( chociaż to nie jest takie proste), trzeba znaleźć kompromis, między zasuwaniem, a przyjemnościami.
joujoujou - 11-12-2023, 00:57
jacek11 napisał/a: | trzeba znaleźć kompromis | Otóż to właśnie!
Dobry wieczór.
Krzyzak - 11-12-2023, 06:49
Tyle, że i tak mnie nosi. Nie mam TV, znaczy tylko taki do konsoli podłączony, nie oglądam zatem ani standardowej naziemnej ani żadnych filmów czy tym bardziej tak modnych seriali. Uważam to za gigantyczną stratę czasu... Jak mi na czymś bardzo zależy, to sobie z chomika ściągnę i obejrzę.
Zasiąść w fotelu z piwem to dla mnie nierealne - męczę się... Do tego wszelkie takie prace lubię, grzebiąc w aucie wypoczywam - pomimo tego, że czasem kręgosłup boli to tylko wtedy jestem w żywiole. Ciągle wymyślam jakieś nowości do domu i to realizuję.
joujoujou - 11-12-2023, 23:59
Pracuj nad sobą!
Dobry wieczór.
jacek11 - 12-12-2023, 15:47
joujoujou - 12-12-2023, 23:54
Dobry wieczór i dobra kawa.
Marcino - 13-12-2023, 15:13
joujoujou napisał/a: | Pracuj nad sobą! |
Nie umie.. Wszytko tylko nie to.
Pozdro z Czech - Pragi.
jacek11 - 13-12-2023, 16:08
No już nie dokładajcie człowiekowi roboty
Zima przerodziła się w późną jesień. Czyli tak jak powinno być.
dla chętnych.
tościk - 13-12-2023, 16:16
jacek11 napisał/a: | Zima przerodziła się w późną jesień. Czyli tak jak powinno być. |
Wreszcie widać i czuć święta
Uwielbiam, jak sobie człowiek na wigilię wypastuje buty, upierze i uprasuje eleganckie spodnie, a po trzech krokach przed blokiem jest uświniony jak po całym dniu na budowie
joujoujou - 13-12-2023, 23:51
Dobry wieczór bardzo.
U mnie oczywiście nieustająca całoroczna jesień.
jacek11 - 14-12-2023, 15:56
Czyli kolejny plus mieszkania w IRL. Nikt się nie zawiedzie, jak wiosna nie przyjdzie, bo wszyscy wiedzą, że nie przyjdzie. Przejrzysta sytuacja.
|
|
|