Nasze Miśki - Jak wino...
Tomek - 28-04-2014, 11:12
tomek84 napisał/a: | jutro napiszę co i jak dokładnie i co może być przyczyną, |
napisałem długiego posta, sesja mi wygasła, dodatkowo zamknąłem sobie z odruchu zakładkę i nie mogłem już do treści wrócić
po 12 napiszę jeszcze raz
misza116 - 27-05-2014, 11:48
sveno oglądam Twoje auto zawsze jak mi się już nie chce dłubać przy moim
Motywuje...gratuluje fury
sveno - 27-05-2014, 12:50
misza116, dzięki.
Galat podupada na zdrowiu. W niedziele go myłem i sprzątałem i tak popatrzyłem co jest do zrobienia i... załamka.
Z oczywistych spraw:
-zderzaki do naprawiania i malowania
-kilka wgniotek parkingowych na drzwiach
-tylne nadkola to tragedia, ale na dniach auto idzie do wstawienia reperaturek i malowania
-hamulce coś niedomagają, przy pierwszej okazji wleci nowy płyn i odpowietrzanie. Mam nadzieję, że pomoże, bo jak nie to nie wiem co, klocki i tarcze są ok. Zastanawiam się nad wywaleniem tego nieszczęsnego kolektora siły hamowania...
-opony z tyłu do wymiany
-opony na zimę też potrzebne
Tyle z zewnątrz, a w środku:
-po zamontowaniu anteny TV radio nie schowało się w kieszeni i odstaje od konsoli, nie wiem jak to ogarnąć, chyba wywalę tę antenę, bo TV i tak nie oglądam.
-po spocie w Radomiu zamarzyła mi się czarna podsufitka, ogólnie to chciałbym od linii szyb w górę wszystko na czarno zrobić, czyli polakierować plastiki na słupkach
A pod maską:
-syf. Kolejne sprzątanie się szykuje, niestety brak osłon pod silnikiem ;/
-uszczelki pod deklami mocno się pocą, właściwie to ciekną, ale to będzie ogarnięte w połowie czerwca przy wymianie rozrządu
W sumie jedyne do czego nie mogę się doczepić w tym aucie to zawieszenie, tu jest wszystko ok No i nadal bardzo mnie cieszy radyjko, pomimo tego, że odstaje no i felgi i gleba.
Mocy brakuje...
arturj123 - 27-05-2014, 13:31
sveno napisał/a: | -hamulce coś niedomagają, przy pierwszej okazji wleci nowy płyn i odpowietrzanie. Mam nadzieję, że pomoże, bo jak nie to nie wiem co, klocki i tarcze są ok. Zastanawiam się nad wywaleniem tego nieszczęsnego kolektora siły hamowania... |
Co masz na myśli nie domagają? Biją? Byłeś na SKP i sprawdziłeś siłę hamowania? Przypomnij co masz za zestaw (przedlift, dwa tłoczki czy jeden tłoczek polift). Jaka tarcza i klocki?
Odnośnie korektora to polecam zabieg.
sveno napisał/a: | Mocy brakuje... |
Odczuwalny spadek czy pojeździłeś czymś mocniejszym?
sveno napisał/a: | W sumie jedyne do czego nie mogę się doczepić w tym aucie to zawieszenie, tu jest wszystko ok |
To jest niespotykane, przecież w Galancie prawie zawsze coś puka
Fragu - 27-05-2014, 13:40
Cytat: | Odczuwalny spadek czy pojeździłeś czymś mocniejszym? |
Chyba raczej przyzwyczajenie do gala...
Cytat: | To jest niespotykane, przecież w Galancie prawie zawsze coś puka |
Dziwne, ale u mnie jeszcze nigdy nic nie pukało
sveno, może jak teraz robisz nadkola to warto od razu machnąć zderzaki?
Tomek - 27-05-2014, 13:50
arturj123 napisał/a: |
Odczuwalny spadek czy pojeździłeś czymś mocniejszym? |
przejechał się dieslem i się rozmarzył
krzychuzzz - 27-05-2014, 13:53
sveno napisał/a: | Mocy brakuje... |
Ja na szczęście rozwiązałem ten problem
Aczkolwiek nadal lubię jeździć Galantem
sveno - 27-05-2014, 18:32
arturj123 napisał/a: | Co masz na myśli nie domagają? | pedał w podłoge i abs ledwo co pracuje na suchym. Zauważyłem po zmianie opon z przodu. Nic nie bije. Zacznę od kosmetyki czyli płyn, odpowietrzanie, odtłuszczanie tarcz i matowienie klocków. Hamulce to: 2 tłoczki i tarcza 276x24mm, producenta nie pamiętam. Nic nie bije arturj123 napisał/a: | Odnośnie korektora to polecam zabieg. | ile taka przyjemność? Ciekawe czy Leszek to ogarnie?
arturj123 napisał/a: | Odczuwalny spadek czy pojeździłeś czymś mocniejszym? | Subiektywny brak kopa, który był na początku, po prostu się przyzwyczaiłem...
arturj123 napisał/a: | To jest niespotykane, przecież w Galancie prawie zawsze coś puka | Jestem uczulony na wszelkie puki po tym jak przeczytałem kilka historii o wypinającym się prostym z przodu. Cokolwiek zaczyna być nie tak w zawieszeniu to musi być szybko naprawione. Do tej pory wymieniłem tylko 2 banany, drążek kierowniczy i końcówki drążków, amortyzatory i sprężyny, reszta zawieszenia jest oryginalna (17 lat).
Fragu napisał/a: | może jak teraz robisz nadkola to warto od razu machnąć zderzaki? | taki jest plan, ale wszystko zależy od mojego lakiernika
tomek84 napisał/a: | przejechał się dieslem i się rozmarzył | raczej utwierdził się w przekonaniu, że NIGDY diesla mieć nie będzie. Córka szefa przymierzała się do Leona II Cupra, byłem z nią to ogladać, przewiozłem się (w sumie ze 30km ), no i stwierdzam, że Galantowi trochę do niego brakuje
arturj123 - 27-05-2014, 19:35
sveno napisał/a: | Leona II Cupra |
Co tu porównywać 240KM a 160KM.
Cytat: | ile taka przyjemność? Ciekawe czy Leszek to ogarnie? |
Amator (Ja) ogarnął, koszty to tylko te złączki i rurki miedziane (pamiętać, że różni się "zarobiona" końcówka europejska i japońska). Mi wyszło ze 20 zł. Trzeba mieć oczkowy, nacięty klucz.
sveno - 30-05-2014, 11:17
Powrót do Polski szczęśliwy i bez przygód. 1410km w 15h masakra. Deszcz, korki, pośpiech i rekordowe spalanie:
z moich kalkulacji wyszło 11,66l/100km. 4 osoby na pokładzie, bagażnik i zbiorniki pełne, plus jakieś torby na tylnym siedzeniu także maksymalny załadunek można powiedzieć
Przegonienie po autostradzie spowodowało subiektywne "odmulenie". Teraz tak jakby lepiej ciągnął.
sveno - 30-05-2014, 18:01
Zapomniałem dodać:
-zamówione reperaturki tylnych nadkoli, są już w domu.
-problem z TCL znowu rozwiązał się sam: przy kręceniu do odcinki nie zapala się TCL OFF
Torp12 - 30-05-2014, 23:44
sveno napisał/a: | Zapomniałem dodać:
|
Teraz jakaś moda na reperaturki widze, wszyscy robią
fj_mike - 31-05-2014, 13:06
Torp12 napisał/a: | Teraz jakaś moda na reperaturki widze, wszyscy robią |
Zawsze była. Urok EA.
Bartekkita - 31-05-2014, 13:28
sveno, powiedz mniej więcej z jakimi prędkościami się poruszałeś po tych autostradach. Vmax zacny, ale 11,66 to obstawiam regularną prędkość sporo mniejszą?
Tomek - 01-06-2014, 07:07
Torp12 napisał/a: | sveno napisał/a: | Zapomniałem dodać:
|
Teraz jakaś moda na reperaturki widze, wszyscy robią |
Ja nie robie. Wole 1500 opuscic przy sprzedazy
|
|
|