To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Dolnośląskie - Dolnośląskie OT (Off Topic)

Janq - 27-02-2017, 15:11

W niedzielę, 5-go marca w Alei Bielany jest spot Lexclusive i przyjaciele, jeśli ktoś ma ochotę to zapraszamy. Start - godzina 18:00

https://www.facebook.com/...IMELINE&fref=nf

Bizi78 - 28-02-2017, 18:14

Bartek, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin.
:occasion4: :occasion1: :occasion5: :occasion6: :occasion7: :occasion9:

W@sio - 01-03-2017, 17:44

Czołem Kochani! Nie wiem czy znajdzie się tu ktoś z Jeleniej Góry i ten ktoś znajdzie czas na to by mi pomóc, oczywiście odwdzięczę się butelczyną dobrego trunku. Chodzi o to, że w moim CZT silnik się posypał i potrzebuję nowego słupka, na allegro znalazłem dwa, z czego jeden z nich w Jeleniej Górze własnie. Link do ogłoszenia tutaj Bardzo bym prosił by przy okazji oględzin porównać przebieg auta z którego został wyjęty z tym podanym w ogłoszeniu oraz wymóc na sprzedającym pomiar kompresji - wystarczy włożyć rozrusznik i podpiąć na krótko do akumulatora.

Kontakt do mnie przez forum lub pod numerem telefonu 793 6 dziewięć trzy 917

Bartekkita - 02-03-2017, 20:13

W@sio, Apikus jest z Jeleniej :)
apikus - 03-03-2017, 07:36

W@sio, postaram sie w weekend zobaczyć. Kontaktowałeś się ze sprzedającym? Pytałeś o możliwość pomiaru kompresji?
Ja nie mam rozrusznika I manometru, a nie wiem, czy sprzedający dysponuje sprzętem.

W@sio - 03-03-2017, 12:17

Dzwoniłem do sprzedającego, twierdzi, że motor wyjęty jest już z budy, więc kompresję będzie trudno zmierzyć, nie mniej jednak choć potwierdzić przebieg deklarowany przez sprzedającego z przebiegiem budy byłoby już dobrze :)
apikus - 03-03-2017, 14:05

Trochę dziwne bo na innej aukcji ma silnik z osprzętem.
Umówię się na jutro i zobaczę co da się zweryfikować.

Niestety na jutro nie ma możliwości, Jak sie uda to podjadę dzisiaj, ale gościu dziwny, bo nie chciał mi powiedzieć gdzie mam podjechać. :shock:

W@sio - 03-03-2017, 15:19

Dzięki Andrzej za odzew :- Oddzielnie sprzedaje kompletny swap i goły słupek. Najważniejsze pytania: czy przebieg to nie bajka i czy udzieli pisemnej gwarancji rozruchowej i czy na np 30 dni, nie wiem kiedy mechanik bedzie mial czas poskladac motorownie i przetestowac

Proszę któregoś z Modów o kliknięcie apikusowi "pomógł". Dzięki Andrzeju, że podjąłeś temat tak szybko! Wielka piona dla Ciebie!

larelijux - 04-03-2017, 12:40

Polecacie może jakąś wulkanizację we Wrocławiu? U mojego mechanika za pierwszym razem [popsuli] wyważenie, za drugim zgubili mi dekiel... Tym samym muszę zmienić miejsce w którym zmieniam opony. Dodam, że będzie trzeba zrywać odważniki (kompletnie nowe opony), a nakrętki będą musiały być dokręcane zwykłym kluczem (bo kupuję czarne, a pneumatyk niszczy kolorowe)

E: No i żeby nie ściągali za tą robotę nie wiadomo jakich pieniędzy bo mam "fanaberie"

robertdg - 05-03-2017, 20:30

W@sio napisał/a:
Dzwoniłem do sprzedającego, twierdzi, że motor wyjęty jest już z budy, więc kompresję będzie trudno zmierzyć, nie mniej jednak choć potwierdzić przebieg deklarowany przez sprzedającego z przebiegiem budy byłoby już dobrze
Dopóki nie zmierzysz kompresji nawet bym nie wrzucał silnika do auta, nie jeden już sie przejachał, pomiar kompresji na zdemontowanym silniku to nic trudnego, wystarczy tylko odpowiednio zamontowac rtozrusznik i akumulator w ruch, znajomy sie tak przejechal, bo kupil silnik rzekomo 130tys przebiegu, rzekomo igla, palil na dotyk, a jak mu sprawdzilem ten silnik zanim jeszcze wsadzil do auta to sie okazalo, ze kompresja na tak lichym poziomie, szkoda gadac - trzebaby rozebrac i wyceniac koszty, gra nie warta swieczki. Po kolejny silnik pojechal juz z mozliwoscia sprawdzenia - wyszlo OK i go kupil. Kwestia checi - na slowo i pisemka trzeba przymknac oko, beda Ci wmawaiac ze mechanik zrypal przy montazu kolektora, ze puscil turbine na sucho, ze ksiadz go nie pokropil, etc bo juz nie takie bajki slyszalem
W@sio - 05-03-2017, 20:54

Niestety Robercie, podaż tych silników jest marna, na allegro dostępne są trzy sztuki. Każda z nich jest dość daleko ode mnie i każda wymontowana z budy. Niesety muszę kupić w ciemno.
Bartekkita - 06-03-2017, 22:33

larelijux, ja ostatnio byłem w Carfanie na Pilczyckiej może serwis nie z gatunku premium, ale za bardzo nie miałem się do czego przyczepić. Za wrzucenie 16 na felgi i chromowane wentyle zapłaciłem 99 zeta.
larelijux - 14-03-2017, 18:57

Byłem w "Opona Wrocław" w okolicach Korony, za 17tki wzięli 100 pln, a roboty trochę było:
- Ściąganie starej opony z felgi (rozmiar 205/40/17), przez niski profil dwóch chłopów się musiało z tym siłować
- Podklejenie dekielków z posypanymi zębami (to nie oni je posypali :wink: )
- Wymiana kół
- Na moją prośbę nie używali pneumatyka, tylko zwykłego klucza dynamometrycznego
- Nie wymieniali wentyli, bo "są jak nowe"
- Dostałem 4 worki na koła :)

Pomimo, że Pani przez telefon deklarowała 80-90 pln to sam spodziewałem się większej ceny niż 100wka

[ Dodano: 22-03-2017, 22:20 ]
Jako, że temat spotu trochę ucichł i nie zapowiada się żaden w najbliższym czasie (a przynajmniej mi nic nie wiadomo), zapraszam na spot rozpoczynający sezon 2017 grupy Pod Milą: strona wydarzenia na fejsie

Sam się jakoś bardzo z tymi ludźmi nie utożsamiam, ale jadę z kilkoma znajomymi i fajnie byłoby zobaczyć na miejscu jakieś ładne dolnośląskie Miśki :D

Data: 26.03, niedziela
Start: 20:00 Stadion
Następnie powolny przejazd przez miasto i o 22 pod Mostem Milenijnym obok Hali Orbita

Do zobaczenia, poznacie mnie po moim Galancie :mrgreen:

apikus - 26-03-2017, 19:49

Zapraszam na spot do Przesieki. Przyjazd piątek wieczorem 31 marca, wyjazd 2 kwietnia po śniadaniu. Pobyt z 2 noclegami. Wyżywienie: śniadanie i obiadokolacja.

Dla chętnych w sobote wyjazd na mecz koszykówki do Zgorzelca.

Bartekkita - 26-03-2017, 23:01

apikus, akurat mamy gości ze Szczecina z Pauliną :(