Dolnośląskie - Dolnośląskie OT (Off Topic)
Janq - 27-02-2017, 15:11
W niedzielę, 5-go marca w Alei Bielany jest spot Lexclusive i przyjaciele, jeśli ktoś ma ochotę to zapraszamy. Start - godzina 18:00
https://www.facebook.com/...IMELINE&fref=nf
Bizi78 - 28-02-2017, 18:14
Bartek, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin.
W@sio - 01-03-2017, 17:44
Czołem Kochani! Nie wiem czy znajdzie się tu ktoś z Jeleniej Góry i ten ktoś znajdzie czas na to by mi pomóc, oczywiście odwdzięczę się butelczyną dobrego trunku. Chodzi o to, że w moim CZT silnik się posypał i potrzebuję nowego słupka, na allegro znalazłem dwa, z czego jeden z nich w Jeleniej Górze własnie. Link do ogłoszenia tutaj Bardzo bym prosił by przy okazji oględzin porównać przebieg auta z którego został wyjęty z tym podanym w ogłoszeniu oraz wymóc na sprzedającym pomiar kompresji - wystarczy włożyć rozrusznik i podpiąć na krótko do akumulatora.
Kontakt do mnie przez forum lub pod numerem telefonu 793 6 dziewięć trzy 917
Bartekkita - 02-03-2017, 20:13
W@sio, Apikus jest z Jeleniej
apikus - 03-03-2017, 07:36
W@sio, postaram sie w weekend zobaczyć. Kontaktowałeś się ze sprzedającym? Pytałeś o możliwość pomiaru kompresji?
Ja nie mam rozrusznika I manometru, a nie wiem, czy sprzedający dysponuje sprzętem.
W@sio - 03-03-2017, 12:17
Dzwoniłem do sprzedającego, twierdzi, że motor wyjęty jest już z budy, więc kompresję będzie trudno zmierzyć, nie mniej jednak choć potwierdzić przebieg deklarowany przez sprzedającego z przebiegiem budy byłoby już dobrze
apikus - 03-03-2017, 14:05
Trochę dziwne bo na innej aukcji ma silnik z osprzętem.
Umówię się na jutro i zobaczę co da się zweryfikować.
Niestety na jutro nie ma możliwości, Jak sie uda to podjadę dzisiaj, ale gościu dziwny, bo nie chciał mi powiedzieć gdzie mam podjechać.
W@sio - 03-03-2017, 15:19
Dzięki Andrzej za odzew :- Oddzielnie sprzedaje kompletny swap i goły słupek. Najważniejsze pytania: czy przebieg to nie bajka i czy udzieli pisemnej gwarancji rozruchowej i czy na np 30 dni, nie wiem kiedy mechanik bedzie mial czas poskladac motorownie i przetestowac
Proszę któregoś z Modów o kliknięcie apikusowi "pomógł". Dzięki Andrzeju, że podjąłeś temat tak szybko! Wielka piona dla Ciebie!
larelijux - 04-03-2017, 12:40
Polecacie może jakąś wulkanizację we Wrocławiu? U mojego mechanika za pierwszym razem [popsuli] wyważenie, za drugim zgubili mi dekiel... Tym samym muszę zmienić miejsce w którym zmieniam opony. Dodam, że będzie trzeba zrywać odważniki (kompletnie nowe opony), a nakrętki będą musiały być dokręcane zwykłym kluczem (bo kupuję czarne, a pneumatyk niszczy kolorowe)
E: No i żeby nie ściągali za tą robotę nie wiadomo jakich pieniędzy bo mam "fanaberie"
robertdg - 05-03-2017, 20:30
W@sio napisał/a: | Dzwoniłem do sprzedającego, twierdzi, że motor wyjęty jest już z budy, więc kompresję będzie trudno zmierzyć, nie mniej jednak choć potwierdzić przebieg deklarowany przez sprzedającego z przebiegiem budy byłoby już dobrze | Dopóki nie zmierzysz kompresji nawet bym nie wrzucał silnika do auta, nie jeden już sie przejachał, pomiar kompresji na zdemontowanym silniku to nic trudnego, wystarczy tylko odpowiednio zamontowac rtozrusznik i akumulator w ruch, znajomy sie tak przejechal, bo kupil silnik rzekomo 130tys przebiegu, rzekomo igla, palil na dotyk, a jak mu sprawdzilem ten silnik zanim jeszcze wsadzil do auta to sie okazalo, ze kompresja na tak lichym poziomie, szkoda gadac - trzebaby rozebrac i wyceniac koszty, gra nie warta swieczki. Po kolejny silnik pojechal juz z mozliwoscia sprawdzenia - wyszlo OK i go kupil. Kwestia checi - na slowo i pisemka trzeba przymknac oko, beda Ci wmawaiac ze mechanik zrypal przy montazu kolektora, ze puscil turbine na sucho, ze ksiadz go nie pokropil, etc bo juz nie takie bajki slyszalem
W@sio - 05-03-2017, 20:54
Niestety Robercie, podaż tych silników jest marna, na allegro dostępne są trzy sztuki. Każda z nich jest dość daleko ode mnie i każda wymontowana z budy. Niesety muszę kupić w ciemno.
Bartekkita - 06-03-2017, 22:33
larelijux, ja ostatnio byłem w Carfanie na Pilczyckiej może serwis nie z gatunku premium, ale za bardzo nie miałem się do czego przyczepić. Za wrzucenie 16 na felgi i chromowane wentyle zapłaciłem 99 zeta.
larelijux - 14-03-2017, 18:57
Byłem w "Opona Wrocław" w okolicach Korony, za 17tki wzięli 100 pln, a roboty trochę było:
- Ściąganie starej opony z felgi (rozmiar 205/40/17), przez niski profil dwóch chłopów się musiało z tym siłować
- Podklejenie dekielków z posypanymi zębami (to nie oni je posypali )
- Wymiana kół
- Na moją prośbę nie używali pneumatyka, tylko zwykłego klucza dynamometrycznego
- Nie wymieniali wentyli, bo "są jak nowe"
- Dostałem 4 worki na koła
Pomimo, że Pani przez telefon deklarowała 80-90 pln to sam spodziewałem się większej ceny niż 100wka
[ Dodano: 22-03-2017, 22:20 ]
Jako, że temat spotu trochę ucichł i nie zapowiada się żaden w najbliższym czasie (a przynajmniej mi nic nie wiadomo), zapraszam na spot rozpoczynający sezon 2017 grupy Pod Milą: strona wydarzenia na fejsie
Sam się jakoś bardzo z tymi ludźmi nie utożsamiam, ale jadę z kilkoma znajomymi i fajnie byłoby zobaczyć na miejscu jakieś ładne dolnośląskie Miśki
Data: 26.03, niedziela
Start: 20:00 Stadion
Następnie powolny przejazd przez miasto i o 22 pod Mostem Milenijnym obok Hali Orbita
Do zobaczenia, poznacie mnie po moim Galancie
apikus - 26-03-2017, 19:49
Zapraszam na spot do Przesieki. Przyjazd piątek wieczorem 31 marca, wyjazd 2 kwietnia po śniadaniu. Pobyt z 2 noclegami. Wyżywienie: śniadanie i obiadokolacja.
Dla chętnych w sobote wyjazd na mecz koszykówki do Zgorzelca.
Bartekkita - 26-03-2017, 23:01
apikus, akurat mamy gości ze Szczecina z Pauliną
|
|
|