Nasze Miśki - Mitsubishi Galant Avance 2,5 V6 '01 A/T
Bizi78 - 22-11-2016, 21:59
Hugo, jak tam lampa po sklejeniu masą od renówki .
Hugo - 22-11-2016, 23:03
| Bizi78 napisał/a: | | Hugo, jak tam lampa po sklejeniu masą od renówki . | Pogoda najgorsza z możliwych do wysychania reflektorów wewnątrz i wyganiania wilgoci (mgły do południa lub deszcz), ale po tym czasie od sklejenia dzisiaj zauważyłem, że prawa już nie paruje, lewa jeszcze tak. To było do przewidzenia, bo sklejałem je w wilgotnym pomieszczeniu. Teraz żałuję, że przed sklejeniem nie włożyłem ich na kilka minut do piekarnika na wygrzanie, ale takie pomysły zawsze pojawiają się u mnie za późno...
Co do tej masy to polecam, idealnie się ją używa i na pewno uszczelnia w 100%.
Bizi78 - 22-11-2016, 23:48
| Hugo napisał/a: | | Co do tej masy to polecam, idealnie się ją używa i na pewno uszczelnia w 100%. |
Dzisiaj ją kupiłem w ASO ale poczekam do wiosny z rozklejaniem .
Hugo - 30-12-2016, 17:38
Jako, że przednie nacinane tarcze hamulcowe z Legnum mają już minimalną grubość, zaczynają lekko bić po rozgrzaniu, potwornie buczą podczas hamowania, a klocki hamulcowe są za twarde zrobię mały eksperyment. Kupiłem na próbę dosłownie za parę złotych oryginalne tarcze hamulcowe 294/26 mm od Mitsubishi ASX z 2015 r. po przebiegu 11300 km. Stan idealny, oczyszczone i pomalowane tam gdzie trzeba na czarno. Do tego wlecą klocki TRW (takie jak są z tyłu, wiec do kompletu). Mam nadzieję, ze 2 mm grubsze tarcze wejdą w jarzma z Legnum, tym bardziej, że podobno Outlandery III generacji też mają tarcze przednie 294/26 mm i nie sądzę żeby specjalnie do nich zrobili inne jarzma. Zaciski mają te same, dwutłoczkowe. ASX jednak ma inne, jednotłoczkowe zaciski. Zobaczymy wkrótce.
Do tego będzie jeszcze jeden mod, tym razem w zawieszeniu, w którym pokładam ogromną nadzieję na wyeliminowanie ostatniej, strasznie wkurzającej mnie dolegliwości w tym Galu. Ale o tym napiszę jak pomoze, żeby nie zapeszyć.
Hugo - 05-01-2017, 19:07
Zawsze chciałem mieć przycisk na wybieraku biegów chromowany/polerowany. Niestety nie miałem pojęcia skąd go wziąć/jak go wypolerować, więc dałem lakiernikowi i polakierował mi go w kolor nadwozia
Poza tym ponownie kupione nowe płaskie wycieraczki szyby firmy alca, ale montaż na wiosnę, bo teraz ich szkoda, a obecne jeszcze dają radę. Wycieraczki w rozmiarze 480 kierowca i 450 pasażer, czyli takie jak montowano w fabryce.
Bzyk_R1 - 05-01-2017, 19:13
Są w internetach firmy które zajmują się chromowaniem galwanizowaniem i czymś tam jeszcze różnych elementów. Znajomy wysyłał do nich co kilka miesięcy jakiś element motocykla żeby mieć jak najwięcej chromu w swoim krążowniku. Może taka firma?
Fragu - 05-01-2017, 19:58
Moze to takie zdjecie, ale ten przycisk wyglada....slabo.
Na pewno tego oczekiwales ?
Hugo - 05-01-2017, 20:36
| Bzyk_R1 napisał/a: | | Są w internetach firmy które zajmują się chromowaniem galwanizowaniem i czymś tam jeszcze różnych elementów. Znajomy wysyłał do nich co kilka miesięcy jakiś element motocykla żeby mieć jak najwięcej chromu w swoim krążowniku. Może taka firma? | Są, ale nie chcą robić takich pierdół. Fragu, zdjęciu kiepsko wyszło, w rzeczywistości jest nieco lepiej. Jest ładny połysk. Oczekiwałem chromu, wyszedł lakier
Owczar - 06-01-2017, 13:06
Chrom by jeszcze w miarę pasował do panelu przy drazku. Ale w tej formie jestem na nie.
Do pakietu nardi ten kolor nie pasuje.
Bartekkita - 07-01-2017, 12:28
Hugo, a jakaś ładna folia, albo hydrografika w stylu stali szczotkowanej?
larelijux - 07-01-2017, 12:55
Hugo, 480 montowali w fabryce po stronie kierowcy? Każdy sprzedawca proponuje jednak 530. Ja u siebie wsadziłem ostatnio płaską Oximo 525mm (bo nie mają 530) i była mniejsza od założonej przez poprzedniego właściciela, tamta miała spokojnie 550mm nawet.
Hugo - 07-01-2017, 16:39
Bartekkita, folią 3M szczotkowane aluminium próbowałem kilka razy i nie ma opcji. Zimą przycisk się zacina, bo folia jest gruba i sztywna, a latem godzina na słońcu i cała folia odklejona. Hydrografika? No jest jakiś pomysł, ale nie wiem jak to jest robione i czy się nie ściera. larelijux, tak, 480 kierowca, 450 pasażer.
Krzyzak - 07-01-2017, 19:12
| larelijux napisał/a: | | 480 montowali w fabryce po stronie kierowcy? | tak, w E32; dla EA jest fabrycznie 530
Hugo - 07-01-2017, 19:54
Sugerowałem się tym co napisał Bartek w pierwszym poście. Poza tym mam przyklejony czarny pasek folii na górze szyby i obecne wycieraczki (500 kierowca/480 pasażer) wchodzą łukami na ten pasek i jest strasznie porysowany.
Tomii - 07-01-2017, 21:07
| Hugo napisał/a: | | obecne wycieraczki (500 kierowca/480 pasażer) wchodzą łukami na ten pasek i jest strasznie porysowany. |
No Panie, pasek się klei od środka a nie na zewnątrz
|
|
|