To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - Chcę powiedzieć, że...

Rafal_Szczecin - 27-11-2008, 23:15

chyba wg starego
Marcin-Krak - 27-11-2008, 23:20

że ... słucham sobie Radia Maryja :twisted:
Sam Ojciec Dyrektor jest - ilu on ludzi zna :roll:

roch_27 - 27-11-2008, 23:33

...że po raz kolejny byłem zmuszony skierować sprawę do Sądu Grodzkiego przeciwko "pseudo sąsiadom" z art. 51.§ 1. k.w - zakłócanie spokoju oraz art. 107 k.w - (dokuczanie) uciążliwość :evil:
Tym razem pofatyguję się i przejdę się na rozprawę i dodatkowo podciągnę coś z k.c - np. art. 415 (zadośćuczynienie) no i może z art 222. § 2. k.c w związku z art. 144 k.c - zakazanie immisji, które zakłócają ponad przeciętną miarę.

Ale mnie zdenerwowali :evil: :x :axe:

pozdro

koszmarek - 28-11-2008, 07:27

że byłam na fanym koncercie wczoraj :)

[ Dodano: 28-11-2008, 07:34 ]
i że nasz znajomych zakupił Carisme :twisted:
ale jaką to trzeba Maretzkyego pytać.. rocznik 99 chyba?

harpagan - 28-11-2008, 07:43

ze dzis w Warszawie koncert The Roots a ja sie rozchorowalem
Precz z zima w miescie !

sruba - 28-11-2008, 07:49

że zaraz wyjeżdżam do Olsztyna 8)
McDoune - 28-11-2008, 08:16

Hej, Dzięki za wszystkie gratulacje i miłe słowa :)
Chłopaki mają się dobrze, obaj dostali po 10 pkt ważą 2680 i 2830 i pewnie spędzili wczorajszą noc spokojniej niż tatuś i nie bolą ich teraz głowy :mrgreen:

Cezar - 28-11-2008, 10:16

ze firma kurierska siodemka to banda jeleni, ktorym nic sie nie chce. Caly dzien czlowiek siedzi i czeka na paczke, zeby wieczorem dowiedziec sie ze zostala ona awizowana i samemu trzeba odebrac :evil: To po chu ja place za przesylke? :roll:
Pojade i narobie im burdelu :axe: :D

Mc gratuluje potomstwa :wink:

Juiceman - 28-11-2008, 10:21

Cezar napisał/a:
ze firma kurierska siodemka to banda jeleni, ktorym nic sie nie chce. Caly dzien czlowiek siedzi i czeka na paczke, zeby wieczorem dowiedziec sie ze zostala ona awizowana i samemu trzeba odebrac :evil: To po chu ja place za przesylke? :roll:
Pojade i narobie im burdelu :axe: :D

W imię prawa poprzebijaj patafianowi opony. Ja też walczę z wrocławskim kurierem z DHL - jakąś sierotę przydzielili mu na mój rejon grrr.... .

MC Gratki Tatuśku :wink: :)

akbi - 28-11-2008, 10:35

Cezar napisał/a:
awizowana i samemu trzeba odebrac

Czarek ... a skąd to awizo??? Byłeś w domu jak był kurier u Ciebie??

stary alfer - 28-11-2008, 10:40

Cezar napisał/a:
Pojade i narobie im burdelu :axe:

Ja czekam na paczkę od wczoraj.

Cały dzień prób dodzwonienia się do oddziału Szczecińskiego na nic.

Po południu pojawiło się zdarzenie w systemie śledzenia wydanie kurierowi godz. 12.00

Do wieczora nie doczekałem się kuriera. Dzis dodzwoniłem się do Warszawy, tam podano mi 2 nr w Szczecinie (oba komórkowe). Już po 1,5 godz. dzwonienia na oba (non stop) odebrała Pani i podała nr tel. kuriera. Dodzwoniłem się. Umówiłem na godz. 17.00 - 18.00. Zobaczymy... ;)

Cezar - 28-11-2008, 10:44

akbi napisał/a:
Cezar napisał/a:
awizowana i samemu trzeba odebrac

Czarek ... a skąd to awizo??? Byłeś w domu jak był kurier u Ciebie??

w systemie sledzenia jest notka ze kurier zostawil awizo :shock:
awiza w skrzynce nie ma, a w domu zawsze ktos jest - jaja jak berety :?

a i mam 2 dni na odebranie paczki, jak nie to wraca do nadawcy - kolejny zart :doubt:

akbi - 28-11-2008, 10:49

a co do kurierów to jeszcze dopiszę ....

1 - nie narzekajcie ... w grudniu będzie jeszcze gorzej :D

2 - przypadek z tego tygodnia ... paczka nadana w poniedziałek z Warszawy do Łodzi ..
2a - kurier pomylił listy przewozowe na paczkach które odbierał z firmy
2b - paczka trafiła we wtorek do złej firmy w Kaliszu
2c - problem wyjaśniony i przez DHL odkręcony ... w środę paczka znajduje się na sortowni w Łodzi
2d - niestety na sortowni w Łodzi ktoś źle przesortował paczkę i w czwartek trafia do Poznania
2e - piątek (dzisiaj) podobno wreszcie paczka ma trafić w dobre miejsce docelowe ....hm ...zobaczymy :)

YourMama - 28-11-2008, 11:00

Cezar napisał/a:
w systemie sledzenia jest notka ze kurier zostawil awizo :shock:
awiza w skrzynce nie ma, a w domu zawsze ktos jest - jaja jak berety :?

Jesli to UPS to bardzo mozliwe ;) chociaz inni kurierzy tez tak zaczynaja sobie leciec ;) . Juz chyba ze 3 razy tak mialem ze siedze w domu a koles dzwoni i mowi ze byl przed chwila i nikogo nie bylo i czy nie moglbym przyjechac do sasiedniej miejscowosci ( ok 30 km) po paczuszcze hehe

Anonymous - 28-11-2008, 15:56

Rafal_Szczecin napisał/a:
chyba wg starego

hehe to jak według starego to powinieneś się cieszyć, bo według nowego było by o wieeeele drożej :P :P

[ Dodano: 28-11-2008, 16:05 ]
A co do firm kurierskich to i ja, co nieco dorzucę :!: :!: zamówiłem książkę w poniedziałek i miała dotrzeć do mnie w ciągu dwóch dni czyli według zasad matematyki jakie mi wpajano przez wszystkie lata mojej ciężkiej edukacji wypadało by na środę, a tu mamy dzisiaj piątek :!: :!: jaki z tego morał :?: chyba za często uciekałem z matmy, bo oni liczą inaczej niż ja :P :P