To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Galant Sport Edition '98 A/T

nabassu - 03-12-2012, 08:45

bo byles 1,5 metra za mna i w dol widzialem maksymalnie tylko twoja maske.
Hugo - 03-12-2012, 09:35

Powiem tak, na razie temet "zenonów" zszedł na drugi plan, bo mocno zastanawiam sie nad zakupem tego Galanta: http://otomoto.pl/mitsubi...-C27004315.html
Chciałem go kupic na części, włożyć do mojego skórę, a do tamtego mój welur z SE i sprzedawac na części. Tylko zacząłem się mocno wahać czy jestem w stanie na nim coś zarobić, albo żeby się chociaż zwrócił. Podobno podłużnice ma całe, więc tylne zawieszenie powinno być OK. Odpada w sumie tylko klapa tylna i zderzak tylny (jakieś max. 600 zł razem). Teraz tak myślę żeby go naprawić i sprzedać. Pewnie naprawa wyszłaby podobnie co zakup. Jakieś rady?

Krzyzak - 03-12-2012, 10:08

ładne fele, ale 1 brakuje...
Sunderland86 - 03-12-2012, 13:50

Hugo napisał/a:
Powiem tak, na razie temet "zenonów" zszedł na drugi plan, bo mocno zastanawiam sie nad zakupem tego Galanta: http://otomoto.pl/mitsubi...-C27004315.html
Chciałem go kupic na części, włożyć do mojego skórę, a do tamtego mój welur z SE i sprzedawac na części. Tylko zacząłem się mocno wahać czy jestem w stanie na nim coś zarobić, albo żeby się chociaż zwrócił. Podobno podłużnice ma całe, więc tylne zawieszenie powinno być OK. Odpada w sumie tylko klapa tylna i zderzak tylny (jakieś max. 600 zł razem). Teraz tak myślę żeby go naprawić i sprzedać. Pewnie naprawa wyszłaby podobnie co zakup. Jakieś rady?

Zależy za jakie pieniądze byś go kupił ale moim zdaniem nie warto się pchać w takie coś, widać, że strzał był dość solidny.

Hugo - 03-12-2012, 15:31

Krzyzak napisał/a:
ładne fele, ale 1 brakuje...
Jest w bagażniku na "laczku".
Anonymous - 03-12-2012, 16:00

jedyna sensowna naprawa tego to i tak wspawanie ćwiartki.... zderzak przedni do poklejenia bo nie tylko wyskoczył z zaczepów ale ma je też połamane widać wyraźnie na zdjęciu.
sveno - 03-12-2012, 16:16

hugo proszę nie naprawiaj tego. Będzie jednego przeszczepa mniej na drogach :) jakbys go wziął za 4kzł to odlicz 1kzł na skórę za która tyle byś dał, felgi z oponami gonisz za 1kzł, zderzak przód z grilem to kolejny 1kzł, maską przód to 500 zł zegary 300 i progi 200 i jesteś na czysto, zostaje Ci masa części typu drzwi, błotniki, silnik z osprzętem, skrzynia. Sprzedanie tego wymaga czasu, więc jeśli masz miejsce i czas to nie ma co się bardzo zastanawiać, choć widziałem lepsze okazje :)

Czemu chcesz malować swoje felgi? Ładne są. IMHO czarne felgi szpecą auto.

Brakuje Ci nadal jednego głosu za ksenonem? Masz mój :) zakładaj :)

Juiceman - 03-12-2012, 16:27

No nie wiem czy szybko to zejdzie w cenach które podajesz Sveno - przecież te ceny są zawyżone jak na allegro przystało xD więc ładnych parę miesięcy Hugo by się z tym bujał :?
sveno - 03-12-2012, 16:39

które ceny zawyżylem? Skóry w dobrym stanie? Kompletny zderzak z kratka i halogenami plus grill Avance za 1kzł to dużo? :) Ładne felgi 17 lub nawet 18 cali z oponami to dużo? :) no i kup maskę z dużym garbem w dobrym stanie za mniej niż 500 zł :) zegary hc z europy
Juiceman - 03-12-2012, 16:53

Bez większego problemu możesz kupić maskę z dużym garbem za mniej niz 500pln. (w przypadku gali poliftowych i tak trzeba ja malować, ponieważ niektóre kolory nie wychodziły po lifcie.) Progi za 200pln? można dostać za 100-150zł jak poszukasz, felgi z oponami (pyt. jakie opony w jakim stanie) 18' na Polskie drogi chyba rzadko są kupowane, 17 od avance w cenach 1000-1200 nie widziałem aby rozchodziły się jak ciepłe bułeczki xd Zegary cena jak najbardziej ok. Skóra jeśli mówimy o samych fotelach/siedzeniach to sporo. jeśli dodamy do tego pasy/boczki/wykładzinę jest ok. Skrzynia z konwerterem i wiązką 1200 pln wydaje się być b.dobrą ceną. Zderzak halogenami i kratka oraz zaślepka to koszt 800zl-1000zł.

Edit:
Kwestia po prostu jak szybko chce się to sprzedać u mnie kpl przód od przedliftowego legnuma to 700zł z malowaniem. Fakt taki że zbierałem go nie mal 10 miesięcy xD

Hugo - 03-12-2012, 17:40

Zrobienie go rozważałem, ale nie ma już takiej opcji! sveno, też myślę, ze warto go wziąć na części. Dzisiaj kumpel jak go zobaczył i pokazałem mu ceny poszczególnych części stwierdził, że mam go brać! Ma lawetę, więc jeśli się nie sprzeda do weekendu to w sobotę lub w niedzielę jedziemy po niego.
Juiceman napisał/a:
17 od avance w cenach 1000-1200 nie widziałem aby rozchodziły się jak ciepłe bułeczki
Te są nowe i o wiele ładniejsze.
sveno napisał/a:
Czemu chcesz malować swoje felgi?
3 szt. są poobdzierane na rantach. Poza tym kolor nie odpowiada mi od początku.
sveno napisał/a:
IMHO czarne felgi szpecą auto
Może nie aż tak, ale jednak będą srebrne (zawsze można przelakierować na próbę).
sveno napisał/a:
Brakuje Ci nadal jednego głosu za ksenonem? Masz mój zakładaj
:mrgreen: Na razie temat schodzi na dalszy plan, ale zamontuję później napewno. Słowo się rzekło :mrgreen:
m6riano - 03-12-2012, 17:52

2 kafle to jest wszystko co możesz dać za tego rozbitka żebyś później nie był stratny przy sprzedaży na części(bo fotele skórzane ci odpadną)
Hugo - 03-12-2012, 17:56

m6riano trochę przesadziłeś...
Sunderland86 - 03-12-2012, 17:59

A jak obejdziesz to ?
Hugo - 03-12-2012, 18:06

Sunderland86 napisał/a:
A jak obejdziesz to ?
Auto jest z Niemiec, nie rejestrowane w Polsce, umowę zawrę zapewne z Niemcem,a dalej... nie pytaj :mrgreen: