Nasze Miśki - Galant Sport Edition '98 A/T
nabassu - 03-12-2012, 08:45
bo byles 1,5 metra za mna i w dol widzialem maksymalnie tylko twoja maske.
Hugo - 03-12-2012, 09:35
Powiem tak, na razie temet "zenonów" zszedł na drugi plan, bo mocno zastanawiam sie nad zakupem tego Galanta: http://otomoto.pl/mitsubi...-C27004315.html
Chciałem go kupic na części, włożyć do mojego skórę, a do tamtego mój welur z SE i sprzedawac na części. Tylko zacząłem się mocno wahać czy jestem w stanie na nim coś zarobić, albo żeby się chociaż zwrócił. Podobno podłużnice ma całe, więc tylne zawieszenie powinno być OK. Odpada w sumie tylko klapa tylna i zderzak tylny (jakieś max. 600 zł razem). Teraz tak myślę żeby go naprawić i sprzedać. Pewnie naprawa wyszłaby podobnie co zakup. Jakieś rady?
Krzyzak - 03-12-2012, 10:08
ładne fele, ale 1 brakuje...
Sunderland86 - 03-12-2012, 13:50
Hugo napisał/a: | Powiem tak, na razie temet "zenonów" zszedł na drugi plan, bo mocno zastanawiam sie nad zakupem tego Galanta: http://otomoto.pl/mitsubi...-C27004315.html
Chciałem go kupic na części, włożyć do mojego skórę, a do tamtego mój welur z SE i sprzedawac na części. Tylko zacząłem się mocno wahać czy jestem w stanie na nim coś zarobić, albo żeby się chociaż zwrócił. Podobno podłużnice ma całe, więc tylne zawieszenie powinno być OK. Odpada w sumie tylko klapa tylna i zderzak tylny (jakieś max. 600 zł razem). Teraz tak myślę żeby go naprawić i sprzedać. Pewnie naprawa wyszłaby podobnie co zakup. Jakieś rady? |
Zależy za jakie pieniądze byś go kupił ale moim zdaniem nie warto się pchać w takie coś, widać, że strzał był dość solidny.
Hugo - 03-12-2012, 15:31
Krzyzak napisał/a: | ładne fele, ale 1 brakuje... | Jest w bagażniku na "laczku".
Anonymous - 03-12-2012, 16:00
jedyna sensowna naprawa tego to i tak wspawanie ćwiartki.... zderzak przedni do poklejenia bo nie tylko wyskoczył z zaczepów ale ma je też połamane widać wyraźnie na zdjęciu.
sveno - 03-12-2012, 16:16
hugo proszę nie naprawiaj tego. Będzie jednego przeszczepa mniej na drogach jakbys go wziął za 4kzł to odlicz 1kzł na skórę za która tyle byś dał, felgi z oponami gonisz za 1kzł, zderzak przód z grilem to kolejny 1kzł, maską przód to 500 zł zegary 300 i progi 200 i jesteś na czysto, zostaje Ci masa części typu drzwi, błotniki, silnik z osprzętem, skrzynia. Sprzedanie tego wymaga czasu, więc jeśli masz miejsce i czas to nie ma co się bardzo zastanawiać, choć widziałem lepsze okazje
Czemu chcesz malować swoje felgi? Ładne są. IMHO czarne felgi szpecą auto.
Brakuje Ci nadal jednego głosu za ksenonem? Masz mój zakładaj
Juiceman - 03-12-2012, 16:27
No nie wiem czy szybko to zejdzie w cenach które podajesz Sveno - przecież te ceny są zawyżone jak na allegro przystało xD więc ładnych parę miesięcy Hugo by się z tym bujał
sveno - 03-12-2012, 16:39
które ceny zawyżylem? Skóry w dobrym stanie? Kompletny zderzak z kratka i halogenami plus grill Avance za 1kzł to dużo? Ładne felgi 17 lub nawet 18 cali z oponami to dużo? no i kup maskę z dużym garbem w dobrym stanie za mniej niż 500 zł zegary hc z europy
Juiceman - 03-12-2012, 16:53
Bez większego problemu możesz kupić maskę z dużym garbem za mniej niz 500pln. (w przypadku gali poliftowych i tak trzeba ja malować, ponieważ niektóre kolory nie wychodziły po lifcie.) Progi za 200pln? można dostać za 100-150zł jak poszukasz, felgi z oponami (pyt. jakie opony w jakim stanie) 18' na Polskie drogi chyba rzadko są kupowane, 17 od avance w cenach 1000-1200 nie widziałem aby rozchodziły się jak ciepłe bułeczki xd Zegary cena jak najbardziej ok. Skóra jeśli mówimy o samych fotelach/siedzeniach to sporo. jeśli dodamy do tego pasy/boczki/wykładzinę jest ok. Skrzynia z konwerterem i wiązką 1200 pln wydaje się być b.dobrą ceną. Zderzak halogenami i kratka oraz zaślepka to koszt 800zl-1000zł.
Edit:
Kwestia po prostu jak szybko chce się to sprzedać u mnie kpl przód od przedliftowego legnuma to 700zł z malowaniem. Fakt taki że zbierałem go nie mal 10 miesięcy xD
Hugo - 03-12-2012, 17:40
Zrobienie go rozważałem, ale nie ma już takiej opcji! sveno, też myślę, ze warto go wziąć na części. Dzisiaj kumpel jak go zobaczył i pokazałem mu ceny poszczególnych części stwierdził, że mam go brać! Ma lawetę, więc jeśli się nie sprzeda do weekendu to w sobotę lub w niedzielę jedziemy po niego. Juiceman napisał/a: | 17 od avance w cenach 1000-1200 nie widziałem aby rozchodziły się jak ciepłe bułeczki | Te są nowe i o wiele ładniejsze. sveno napisał/a: | Czemu chcesz malować swoje felgi? | 3 szt. są poobdzierane na rantach. Poza tym kolor nie odpowiada mi od początku. sveno napisał/a: | IMHO czarne felgi szpecą auto | Może nie aż tak, ale jednak będą srebrne (zawsze można przelakierować na próbę). sveno napisał/a: | Brakuje Ci nadal jednego głosu za ksenonem? Masz mój zakładaj | Na razie temat schodzi na dalszy plan, ale zamontuję później napewno. Słowo się rzekło
m6riano - 03-12-2012, 17:52
2 kafle to jest wszystko co możesz dać za tego rozbitka żebyś później nie był stratny przy sprzedaży na części(bo fotele skórzane ci odpadną)
Hugo - 03-12-2012, 17:56
m6riano trochę przesadziłeś...
Sunderland86 - 03-12-2012, 17:59
A jak obejdziesz to ?
Hugo - 03-12-2012, 18:06
Sunderland86 napisał/a: | A jak obejdziesz to ? | Auto jest z Niemiec, nie rejestrowane w Polsce, umowę zawrę zapewne z Niemcem,a dalej... nie pytaj
|
|
|