Zachodniopomorskie - Nasze regionalne OT
stary alfer - 14-02-2012, 07:39
Yoshiko, trzymam kciuki za powodzenie i pozdrowienia dla Pawlosa.
Cześć Miśki
Ale nam się kolega ahael tutaj zabłąkał
| ahael napisał/a: | | Jeszcze jedna lampka wina i spac |
Pewnie dlatego
Yoshiko - 14-02-2012, 07:57
| Cytat: | | Yoshiko, trzymam kciuki za powodzenie i pozdrowienia dla Pawlosa. |
dziękuję bardzo pozdrowienia przekażę | stary alfer napisał/a: | Ale nam się kolega ahael tutaj zabłąkał
ahael napisał/a:
Jeszcze jedna lampka wina i spac
Pewnie dlatego |
dzień dobry kochanym i zakochanym misiakom
aha tutaj dowiemy się w jakiej ubezpieczalni jest sprawca ambarasu drogowego gdy mamy tylko jego numery rejestracyjne
Seichan - 14-02-2012, 08:34
Dzień dobry
Sylwia, niezłe mieliście przeboje... Powodzenia w bojach!
volve - 14-02-2012, 08:35
Witam!
Coś czuję, że będzie dzisiaj długi dzień w pracy...i nawet pizzy nie będzie można zamówić, bo wszystkie będą obładowane...nienawidzę walentynek :/
| Yoshiko napisał/a: | | aha tutaj dowiemy się w jakiej ubezpieczalni jest sprawca ambarasu drogowego gdy mamy tylko jego numery rejestracyjne |
Nawet sprawdziłem swój numer i znalazł, ale tego Duńczyka, z którym miałem wypadek już nie
szuwar - 14-02-2012, 08:44
Siemanko z rana
Yoshiko, przykra sprawa, powodzonka i wszystkiego dobrego !
| stary alfer napisał/a: | ahael napisał/a:
Jeszcze jedna lampka wina i spac
Pewnie dlatego |
i w sumie OT w OT
ahael - 14-02-2012, 09:15
Dzień dobry Wszystkim
Taki ze mnie kolega... Yoshiko, powodzenia !
Jak OT walić, to na całego
napewno dlatego hehehe, o dziwo dziś czuję się wysmienicie, sniadanko - garaż ustawiony, wymiana oleju w cariDACU i do pracy.
Spokojnego dnia !
Michał
Yoshiko - 14-02-2012, 09:23
| Cytat: | Dzień dobry Wszystkim |
helołłłłłłłł Michał
| ahael napisał/a: | | Yoshiko, powodzenia ! | dzięęęęęęki
JacekeR - 14-02-2012, 13:52
Cześć wszystkim. Sylwia napisz co załatwiliście w ubezpieczalni.
Yoshiko - 14-02-2012, 14:33
| JacekeR napisał/a: | | Sylwia napisz co załatwiliście w ubezpieczalni. |
W ubezpieczalni polecono nam str http://www.ufg.pl/web/gue...sprawcy-wypadku na której wywiedzieliśmy się nr polisy sprawcy
wiedząc gdzie jest ubezpieczony zgłosiliśmy szkodę telefonicznie
teraz czekam na info od rzeczoznawcy co by się umówić na oględziny
miało być w ciągu 24 h -no to mają jeszcze jakąś godzinkę
oczywiście moja ubezpieczalnia też umywa ręce - radź sobie człowieku sam
no to jakoś sobie radzimy
volve - 14-02-2012, 14:48
| Yoshiko napisał/a: | teraz czekam na info od rzeczoznawcy co by się umówić na oględziny
miało być w ciągu 24 h -no to mają jeszcze jakąś godzinkę |
U mnie za pierwszym razem w ogóle nie zadzwonił, za drugim razem zadzwonił po 5 dniach, także te ich 24h można sobie wsadzić...
| Yoshiko napisał/a: | | oczywiście moja ubezpieczalnia też umywa ręce - radź sobie człowieku sam |
No cóż, zgodnie z naszym prawem niestety jak masz tylko OC, to kasę wyciągasz z OC sprawcy. Gdybyś miała AC, to można by wstępnie zrobić z AC, a następnie ubezpieczyciele by sobie to wyrównali między sobą.
Yoshiko - 14-02-2012, 14:58
| volve napisał/a: | U mnie za pierwszym razem w ogóle nie zadzwonił, za drugim razem zadzwonił po 5 dniach |
no nie mów
normalnie gacie opadają
szuwar - 14-02-2012, 16:34
| Yoshiko napisał/a: | miało być w ciągu 24 h -no to mają jeszcze jakąś godzinkę |
jak gość ma w InterRisk to dzwoń od razu i się przypominaj !!! miałem ostatnio przygodę, gość na mnie najechał, zgodnie z przepisami od zgłoszenia ubezpieczalnia ma 30 dni na wypłatę, wypłacili pieniądze po 4 miesiącach, dopiero po 2 tygodniach od zgłoszenia przyjechali na oględziny i to po moich interwencjach bo chciałem jak najszybciej naprawić autko, a przed dniem kiedy upływał termin 30 dni wysłali do mnie pismo, że muszą jeszcze zrobić wizję lokalną ....
byłem cierpliwy, ale podałem ich do sądu, poprzez kancelarię jak już wpłacili i okazało się , że jeszcze 5000 netto będą musieli dopłacić bo zaniżyli wycenę ....
ja bym radził im pomarudzić i przypilnować ....
volve - 14-02-2012, 16:43
| Cytat: | | jak gość ma w InterRisk to dzwoń od razu i się przypominaj !!! |
Z tego co wiem Liberty Direct
| szuwar napisał/a: | | zgodnie z przepisami od zgłoszenia ubezpieczalnia ma 30 dni na wypłatę |
Nie do końca, ubezpieczyciel może przedłużyć wypłatę odszkodowania w określonych warunkach do 3 miesięcy.
| szuwar napisał/a: | | wypłacili pieniądze po 4 miesiącach |
Trzeba było powalczyć o odsetki karne Nie mają prawa przedłużać powyżej 3 miesięcy...
[ Dodano: 14-02-2012, 16:47 ]
A co do niekompetencji w ubezpieczalniach typu direct to sam mogę co nieco napisać.
Jak miałem kolizję z duńczykiem, to ich przedstawicielem w Polsce była Ergo Hestia. W celu potwierdzenia, że gościu jest ubezpieczony w danym TU Hestia musiała wysłać maila do tego TU. No i oczywiście okazało się po miesiącu oczekiwania, że wysyłali do dobrego TU, tylko na adres ze Szwecji Sam im musiałem podawać prawidłowego maila, bo tzw. specjaliści do spraw odszkodowań międzynarodowych Hestii nie potrafili znaleźć odpowiedniego maila.
szuwar - 14-02-2012, 19:36
| volve napisał/a: | | Nie do końca, ubezpieczyciel może przedłużyć wypłatę odszkodowania w określonych warunkach do 3 miesięcy. |
których nie było, przed dniem upływu czasu wymyślili wizję lokalną, chyba jak są wątpliwości wiadomo o nich wcześniej ale sami tego chcieli teraz oprócz odsetek dopłacą różnicę którą wyliczył rzeczoznawca.
Yoshiko - 14-02-2012, 21:42
| szuwar napisał/a: | | dzwoń od razu i się przypominaj |
kurcze normalnie pan rzeczoznawca się odezwał no i jutro między 13-stą a 15-stą będą oględziny
jak na razie jest oki, zobaczymy co spotka mnie jutro
|
|
|