To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Forum ogólne - Organizujemy protest, przeciw wysokiej akcyzie na paliwa!!!

Anonymous - 17-06-2007, 16:27

Paliwa to jest mafia. Siatka tak zorganizowana, że walczyć z nią jest b.trudno a nawet się nie da. No chyba, że za to weźmie się nasz naczelny śledczy.
zeb74477 - 17-06-2007, 23:20

ave i na jowisza !!
ostatnimi czasy ( między innymi w związku z wysokimi cenami paliwa),
zainteresiłem się alternatywnymi źródłami zasilania ...
pracuję teraz nad zasilaniem Wodorowym, którego cena nie będzie bruździć mi w budżecie ...
do protestu się przyłączam z całym sercem i zbiornikiem ...
niech żyje WOLNOŚĆ i PRZESTRZEŃ --- a nie ceny !!!

cns80 - 18-06-2007, 07:55

Hmmm. Ciekawe czy już nas ABW obserwuje ? :P
miczon - 18-06-2007, 07:58

zeb74477 napisał/a:
pracuję teraz nad zasilaniem Wodorowym, którego cena nie będzie bruździć mi w budżecie ...

Brawo. Życzę powodzenia i czekam na efekty :wink:
Natomiast, obawiam się, że jak ci sie uda, to odrazu przywalą Ci z 60% akcyzy, tak na dzień dobry :D . Interesy lobby naftowego w tym, jak i w innych krajach, są najważniejsze, a Ty stanowiłbyś konkuręcję. To przez ich interesy jest prowadzona większość wojen na tym świecie, a ciemnemu społeczeństwu się wmawia, że to w obronie demokracji :evil: .

Anonymous - 18-06-2007, 10:03

zeb74477 napisał/a:
ave i na jowisza !!
do protestu się przyłączam z całym sercem i zbiornikiem ...
niech żyje WOLNOŚĆ i PRZESTRZEŃ --- a nie ceny !!!

Życzę powodzenia ! Tylko obawiam się, że jeżeli coś z tego wyjdzie to na tym położy łapę wojsko i wrócisz na .................................... stację benzynową pzdr.

Anonymous - 18-06-2007, 10:49

http://www.dobaku.pl/news.php?show=330

[ Dodano: 18-06-2007, 11:55 ]
cns80 napisał/a:
Hmmm. Ciekawe czy już nas ABW obserwuje ? :P

100%.
Światowy rozgłos uzyskuje się tak:
Osama bin Laden, lub w klasycznym arabskim Usama ibn Muhammad ibn Ladin. I już posty są słuchane przez Eschelon :lol:
أسامة بن لاد

Karwoś - 18-06-2007, 11:05

Znaczy Usama syn Muhammeda syn Ladina ??? :)Albo cos takiego.
Anonymous - 18-06-2007, 11:24

Karwoś napisał/a:
Znaczy Usama syn Muhammeda syn Ladina ??? :)

Tak, dokładnie to znaczy.

miczon - 18-06-2007, 11:32

:lol: :lol: :lol:
Panowie przystopujcie, bo nam forum zamkną, tak jak strony z napisami :badgrin: :badgrin:

Anonymous - 18-06-2007, 18:42

ja oczywiście przyłączam się do protestu! :evil: :evil:
informację rozeslę do wszystkich do których będę mógł.
Ceny paliw u nas to koszmar.

[ Dodano: 18-06-2007, 18:49 ]
...musimy kilku prezesom zafundować wakacje na kajmanach a ich żonom i kochankom wizyty w salonach urody (raszple jedne), no i przy okazji nasi parlamentarzyści (darmozjady nasze kochane) muszą mieć z czego sobie diety płacić, no i dzieci w końcu też muszą gdzieś zatrudnić w tanim państwie :mrgreen:

lukasz12 - 19-06-2007, 20:43

Jestem za. W sumie od zawsze starałem się tankować na innych stacjach niż nasz ulubiony monopolista ORLEN.
Anonymous - 21-06-2007, 19:36

To ja tylko dodam, że poinformowałem wszystkich swoich znajomych, w tym m.in. KaKlubPolska.

A tak a propos Orlenu to nigdy tam nie tankuje, bo nigdy nie wiem gdzie trafię - czy będzie to jakaś nowa stacja, czy stary popegeerowski CePeeN, w którym bałbym się pójść do toalety(choć sikam na stojąco).

Anonymous - 21-06-2007, 21:07
Temat postu: Popieram
No, pomysł mi się podoba, choć nie będę ukrywać, że jakoś optymistką w tym temacie nie jestem.
Czy w świetle tej akcji Statoil jest stacją "prawomyślną"? Bo to moja ulubiona, choć wcale nie tania (ON w Suwałkach wczoraj 3,89), a na ON zza wschodniej granicy jakoś nie ma odwagi się zdecydować.

akbi - 22-06-2007, 09:44

Tak patrzę, że kolejne "komitety protestacyjny" przyłączają się do Pielęgniarek strajkujących w Warszawie - górnicy, nauczyciele i ktoś tam jeszcze chyba.

Tak sobie pomyślałem, że gdyby zebrać chociaż z 50 ludzi i jechać też tam z poparciem dla Pielęgniarek, ale i również nagłaśniając mocno naszą akcję protestacyjną przeciwko wysokiej akcyzie ....

... ja niestety już siedzę na stałe w Gdańsku, a dodatkowo teraz nie mam możliwości wyjazdu.

Co Wy na to??? są jacyś chętni??

McDoune - 22-06-2007, 09:49

Cytat:
... ja niestety już siedzę na stałe w Gdańsku, a dodatkowo teraz nie mam możliwości wyjazdu.

to sobie blokuj Gdańsk :evil:

sorki, ale na prawdę wkurzające jest to że każdy w zakorkowaniu jeszcze bardziej Warszawy widzie idealne rozwiązanie wszystkich problemów. Powiem tak, dla mnie (ale myślę że nie jestem w tym osamotniony) jak ktoś przyjeżdża i utrudnia mi życie (bo chyba nie wierzysz w to, że takie akcje utrudniają życie polityków), traci niestety całkowicie moje poparcie, chociażby jego sprawa była nawet i słuszna. Tak sie po prostu nie robi :x