To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQ & How to? - Żarówki test

phixius - 23-03-2009, 07:29

krzychu napisał/a:
damiano napisał/a:
Jak dla mnie to są na pierwszym miejscu z dotychczasowych używanych przeze mnie żarówek. Na drugim miejscu BlueVision, a tuż za nimi X-treme Power. :)

Czyli uważacie że GT150 są lepsze od X-treme?

Krzychu

Dla mnie na pewno odwrotnie. X-treme świecą lepiej od GT150 i ciut dłużej.

Krzyzak - 23-03-2009, 08:56

ja uwazam, ze jest odwrotnie, ale to tylko moje zdanie - czyli xtreme lepsze
Anonymous - 23-03-2009, 18:57

no tak... każdy ma swoje zdanie w tym samym temacie :lol: Jak napisałem wcześniej, dla mnie GT150 świecą najlepiej z tych żarówek, które do tej pory miałem. Nikogo nie namawiam do ich zastosowania - dobrze samemu sprawdzić/przetestować, które żarówki najbardziej nam odpowiadają :wink:
Pozdrawiam!

Morfi - 25-03-2009, 12:37

A co powiecie o zarowkach tungsram +60%
laskadan - 25-03-2009, 19:35

Morfi napisał/a:
A co powiecie o zarowkach tungsram +60%

Ja takie posiadam i powiem że ładnie świecą :) kupilem kiedyś na allegro za 18 zł komplet

cns80 - 25-03-2009, 21:58

hmm... Proponuję osobom, które piszą "żarówka A jest najlepsza z tych, które testowałem" żeby pisały jakie inne testowali. Bo póżniej się okaże że testowali no name i jakiś hiperxenon z hipermarketu i nic dziwnego że zwykła Narva jest lepsza.
Morfi - 26-03-2009, 00:51

Wcześniej miałem BV i powiem ladnie swiecily ale krotko 6 miesiecy 10 tys km.
Wypróbuje te tungsramy, nawet wydaje Mi sie, że widze więcej i jasniej :)
Kupiłem w sklepie za 26 zł, 2 szt. a dokładnie sie nazywają MEGALIGHT plus 60% jak narazie jestem bardzo zadowolony. Jeżeli wytrzymają 6 miesiecy to juz tylko te będe kupować :)

loki7777 - 26-03-2009, 07:14

Powinny wytrzymac bez problemu - moje maja juz >4 miesiecy - tez kupione na allegro u Auto-Lampy (chyba takiego nicka mial ten sprzedawca). Teraz widze ze sa nawet +90%. W domu na test czekaja jeszcze sport light+50%
laskadan - 26-03-2009, 12:41

Tungsram MEGALIGHT plus 60% świecą mi juz prawie rok wiec dobrze jak za tą cenę. Nastepne bedą najprawdopodobniej Tungsram sport light+50% :)
sampler - 26-03-2009, 20:38

Sportlighty swieca duzo lepiej od megalightow. Przetesowane :)
Anonymous - 28-03-2009, 00:45

cns80 napisał/a:
hmm... Proponuję osobom, które piszą "żarówka A jest najlepsza z tych, które testowałem" żeby pisały jakie inne testowali. Bo póżniej się okaże że testowali no name i jakiś hiperxenon z hipermarketu i nic dziwnego że zwykła Narva jest lepsza.

kilka postów wcześniej podałem, które żarówki testowałem i jakie są dla mnie w tej chwili najlepsze z tych przetestowanych.
Pozdrawiam :)

atsar - 30-03-2009, 13:02

jak chcecie sobie w miarę porównać to zapraszam tu
emszu - 30-03-2009, 21:18

atsar super teścik, dzięki. Właśnie czegoś takiego szukałem, by było widoczne czarno na białym która żarówa jak świeci.
Dla porównania TUNGSRAM MEGALIGHT 60% materiał z forum vwgolf TUTAJ

[ Dodano: 30-03-2009, 22:11 ]
Mam jeszcze małe pytanko do Was, czy ktoś z Was ma założone diody LED na postojówki ? I czy miał kiedyś problemy z tego powodu, przy kontroli drogowej ?
(białe lub niebieskie)

Wook@sH - 31-03-2009, 07:26

Mam białe ledy z przodu oraz z tyłu oświetlające tablicę od ponad 1.5roku i 2 przeglądy przeszedłem już bez problemu.Policja też nic nie miała przeciwko(chociaż nie często się z nimi spotykam).
Arturro-86 - 03-05-2009, 11:50

Witam forumowiczów!
Mam pytanie w sprawie żarówek Philips H4 EcoVision DoubleLifetime... znalazłem w internecie dość dobrą ofertę, ale mam kilka wątpliwości:
    1. Na aukcji napisane jest:
    Cytat:
    WYDŁUŻONE POLE WIDZENIA W STOSUNKU DO STANDARDOWEGO HALOGENU

I tu moje pytanie... czy te żarówki mogę włożyć do przednich lamp mojego Galanta (oznaczenie H4 i reszta pasują, ale nie wiem, czy żarówki do halogenów się czymś różnią od tych, które są w normalnych lampach) :?:

2. Czy ktoś miał te żarówki :?: Może ktoś wie, jak się sprawują (czy warto kupić, jeśli zależy mi na w miarę dobrym świetle i długiej żywotności za rozsądną cenę) :?:

Pozdrawiam!