Outlander I Ogólne - CB w nowym Outku
Anonymous - 14-12-2009, 16:58
Witam
ja zamontowałem radio tak
a antene mam przykręconą do klapy tylnej tak
mitsu00 - 14-12-2009, 20:03
Proponowałbym schowanie kabla zasilania poprzez pobranie prądu na stałe z innego żródła. To z zapalniczki nie wygląda za estetycznie no i tracisz to żródło zasilania
Pozdr.
[ Dodano: 14-12-2009, 20:07 ]
Miej też na uwadze że ten uchwyt antenowy niestety nie jest wykonany z nierdzewki i po roku ci skoroduje. Też początkowo zastanawiałem się nad takim montażem anteny, ale po tym jak sklep gdzie kupilem sprzęta poinformował mnie o tym, zrezygnowalem na rzecz magnesówki na spoilerze. Działa wyśmienicie.
Pozdr.
Anonymous - 15-12-2009, 15:25
Witam
jak narazie używam go 6 miesiecy i nie pojawia sie korozja a jak sie pojawi to wymienie na nowy (koszt to około 40zł)
a co do gniazda zapalniczki to nie jest mi potrzebne
a narazie nie mogę na stałe podpiąć pod prąd bo "stracę gwarancje"
może jak pojadę na pierwszy przegląd to poproszę o podpięcie o ile cena będzie w granicach rozsądku
mitsu00 - 16-12-2009, 15:01
Co do anteny to rób jak uważasz. Apropo pociągnięcia prądu na stałe i że ponoć stracisz gwarancję to jakiś mit na tym forum się stał Poproś żeby zrobili ci to w ASO jeśli sam nie potrafisz. Operacja elektrykowi zajmie maks 20 min.
Pozdr.
[ Dodano: 16-12-2009, 15:07 ]
A swoją drogą to ciekawe jak zmieściłeś Johnny-ego w tej wnęce? Nie wystaje ci radyjko poza panel klimatyzacji? Mam identycznie zamontowany sprzęt (President Taylor II) z prądem na stałe i pasuje idealnie, a to radyjko jest prawie o połowę krótsze od Johnny-ego więc dlatego się dziwię.
Pozdr.
Anonymous - 16-12-2009, 15:20
Witam
nic nie wystaje pasuje na styk "jak by było orginalnie montowane"
nawet te diody pomaranczowe swieca od góry po bokach radia
dlatego kupiłem takie radio aby się tam zmieściło
mitsu00 - 16-12-2009, 15:29
Nic nie rozumiem. Też mam Johnny-ego w 2-gim aucie i chciaLem go zamontować w miśku ale po próbie w sklepie CB gdzie mi wsjo montowali zdecydowałem się na Taylora II. Lepsze komponenty, głośnik, mniejszy szumofon no i mniejsze radyjko. Widziałeś jak to montowali? Może usunęli ci tylną ściankę we wnęce i dlatego pasuje??? U mnie moje radyjko też pasuje na styk a jest jak wspominałem krótsze niż twoje.
Pozdr.
Anonymous - 16-12-2009, 18:23
no co Ty sam montowałem
2 śrubki i po problemie
zbyszko_orzech - 29-12-2009, 12:40
Witam
Wcześniej widziałem na zdjęciach u kolegi Luke, że wpakował radio do podłokietnika i mu się zmieściło. Czy ktoś z was jeszcze ma zamontowane radio w podłokietniku? Bo ja myślałem żeby tak też zrobić (wiadomo w Polsce wszystko trzeba chować bo zaraz zniknie, na razie mam pod pokrętłami ) ale jest jeden problem bo się nie mieści i przeszkadza mi ta mała szuflada a zdemontować jej się raczej nie da bo ona trzyma całą klapę podłokietnika żeby nie latała. Harry III jest trochę krótszy od Harry II ale i tak sie nie mieści w podłokietniku Radio ma wszystkie udogodnienia ma typu: przełącznik kanałów w gruszce i ASC też działa idealnie nic tylko je tam schować.. Czy ktoś może mi podpowie co zrobić i jak to obejść żeby zdemontować tą małą szufladkę i żeby podłokietnik był zamknięty albo coś innego wykombinować?
morani - 26-01-2010, 15:10
Kupiłem CB radio - President Harry III i mam dylemat - jaką antenę do tego dobrać?
Na pewno powinna być montowana na stałe (mam zamiar zamontować ją w miejsce anteny radiowej - a radiówkę zamontować wewnętrzną.
Na pewno również powinna być o długości nie większej niż jakieś 70 cm (inaczej miał bym utrudniony wjazd do garażu).
W internecie znalazłem dwie i zastanawiam się nad:
1. SIRIO T3 27 62 cm
2. PRESIDENT MISSOURI 72 cm
A może jakaś inna....
Będę wdzięczny za pomoc!
[ Dodano: 29-01-2010, 09:16 ]
Bardzo dziękuję drogim forumowiczom za pomoc
Antenę kupiłem, więc - po temacie.
Grześku - 16-02-2010, 09:55
morani napisał/a: | Bardzo dziękuję drogim forumowiczom za pomoc |
15 stron o CB i antenach a Tobie jeszcze mało?
morani - 20-02-2010, 13:03
Widzisz kolego, w przeciwieństwie do Ciebie ja przeczytałem te 15 stron i akurat o tych interesujących mnie modelach nie było informacji.
Nie wiem kompletnie po co był Twój post....
IrekOutekII - 21-02-2010, 08:35
Witam, właśnie wczoraj odebrałem mojego Outka 2010 i ma stalowe relingi - zatem mam do czego mocować antenę CB - w odpowiednim czasie podzielę się efektami!
kaniak - 07-03-2010, 21:01
Witam!
Planuję zakup anteny Triflex. Będzie ona współpracować z radiem Lafayette Zeus. Co sądzicie o takim zestawie? Z tego co czytałem to opinie o tej antenie są różne. Głównie zastanawia mnie zasięg. Jak wygląda na trasie (słuchanie + nadawanie)? Czy ktoś ma z tą anteną jakieś problemy?
Pozdrawiam
mitsu00 - 07-03-2010, 21:20
kaniak napisał/a: | Planuję zakup anteny Triflex. |
kaniak napisał/a: | Z tego co czytałem to opinie o tej antenie są różne. Głównie zastanawia mnie zasięg. Jak wygląda na trasie (słuchanie + nadawanie)? Czy ktoś ma z tą anteną jakieś problemy? |
Zależy czego oczekujesz? Jeśli szukasz anteny o dobrym zasięgu odbioru i nadawania (około 10/5 km) to się srogo się rozczarujesz. Z odbiorem na tej antenie do 3 km może dociągniesz, ale z nadawaniem będzie kiepściutko. Praw fizyki się nie ominie z promiennikiem o długości 30 cm. Ja jeżdżę z Sirio ML 145 i spokojnie mam 10-15 km odbioru i z 5 km nadawania.
Pozdr.
kaniak - 07-03-2010, 21:27
Jak masz zamontowaną antenę w swoim Outlanderze?
|
|
|