Nasze Miśki - Misie w naszej rodzinie cz.2
Rafal_Szczecin - 08-10-2008, 22:14
potrzebuje odpowiedzi co NAPEWNO bede potrzebowal do przekladki na 1,6 .
czy skrzynia od 1,3 podejdzie ?
wichura1 - 09-10-2008, 08:52
Jeżeli silnik 4G92 od Colta CJ4A to skrzynia powinna pasować, bo w obydwu jest F5M41. Ale dla pewności sprawdź u kogoś po numery seryjne. Około 5 znaków wybitych za oznaczeniem F5M41 powinno być identyczne na obydwu skrzyniach. Jak wymieniałem skrzynię w Lancerze miała oznaczenia F5M211VRAEXXXXX w tej którą kupiłem, z Colta zresztą oznaczenie F5M211VRAE było identyczne, a pozostałe cyferki się różniły, ale to numer osobisty skrzyni.
Rafal_Szczecin - 09-10-2008, 09:58
dziekuje Marcin .
a jak sprawa ma sie z automatem ? od czlowieka od ktorego moze bede kupowal caly przod samochod ma automatyczna skrzynie biegow, jakie na niej beda oznaczenia ?
kolejne pytanie, to po czym dokladnie rozpoznac wersje 90 a 100 konna ( wiadomo, ze chcialbym ta druga )
Matejko - 09-10-2008, 10:41
rafal co za roznica, jak w przypadku cari nie ma roznicy dla danych silnikow w osiagach ??
ale wiadomo nie patrz na to czy 90 czy 100 tylko zeby byl jak najmniej zuzyty
pawela - 09-10-2008, 11:48
Rafal_Szczecin napisał/a: | dziekuje Marcin .
a jak sprawa ma sie z automatem ? od czlowieka od ktorego moze bede kupowal caly przod samochod ma automatyczna skrzynie biegow, jakie na niej beda oznaczenia ?
kolejne pytanie, to po czym dokladnie rozpoznac wersje 90 a 100 konna ( wiadomo, ze chcialbym ta druga ) |
w przypadku CA0 blok silnika taki sam, skrzynia nie ma znaczenia i podejdzie. Myślę, że podobnie będzie z CJ0
Co do wersji to nie mam pojęcia, szukajcie dowodzie czy jest 66 czy 76kW
Hugo - 10-10-2008, 22:13
londolut napisał/a: | Sworzeń tłoka raczej odpada, musiał byś mieć gruby przebieg 3x kręcony | Nie ma na to żadnej reguły kolego. Choć usterka jak na japoński silnik bardzo nietypowa (chyba pytanie czy jest odpowiedni stan oleju w silniku nie jest tu na miejscu).
Rafal_Szczecin - 10-10-2008, 23:50
Hugo napisał/a: | (chyba pytanie czy jest odpowiedni stan oleju w silniku nie jest tu na miejscu |
faktycznie nie jest na miejscu
olej zawsze byl w odpowiedniej ilosci .
Radeon - 11-10-2008, 03:18
Aha ja to bym nie naprawiał jak cos puka w silniku.Mi to panewą daje.Jak z dołu sie wydobywa i nasila się przy obciążeniu (np załączasz ręczny i próbujesz jechać a on stuka bardziej to na bank panewka ).Wymiana takiego samego silnika jest najmniej pracochłonna i najtańsza (da się to samemu w garażu zrobić-jak się ma moc)
Jeżęli chodzi o wymianę silnika to mam pewną sugestię,może pomoże.Kupując silnik do swapa musisz ustalić zgodność modelu-najlepiej takie wybierać silniki jakie były montowane w innych modelach w tych samych latach,np na tych samych łapach (dobry mechanik i zawieszenie śilnika dostosuje).Elektryką nie nalerzy się az tak bardzo przejmować(pobrać silnik od dawcy z wiązkami elektrycznymi,komputerem...)
Dobrze jest aby pobrać serce ze skrzynią, unika się wówczas zbędnych przeróbek.
Ważne aby półosie pobrać od dawcy-Możemy je orginalnie podłączyć w skrzyni biegów.
Długości ich prawie zawsze się nie zgadzają(dawca jest często szerszy,ma silnik w troszkę innym miejscu niż biorca.)Należy więc zmierzyć jak długie półosie powinny być z obu stron.(uwzględniając pracę zawieszenia-zawsze trzeba dodać parę centów).
A półośki obu aut zanosimy do tokarza,on tnie w odpowiednim miejscu i zespala zakładając tuleję w miejcsu łączenia.Tym sposobem półoś z jednej strony pasuje do skrzyni dawcy a zdrugiej do piasty biorcy.Jak silnik dawcy będzie się zgadzał ze skrzynia w 100% tych fikołków nie trzeba wyczyniać.
Niby proste a orypać sie trzeba że chej, czasami trzeba przemeblować komorę silnika.Z elektryką to jest zawsze dużo zabawy, tu czasami trzeba DOBREGO elektryka, ale jak ktoś biegle lutuje to nie będzie to zadanie karkołomne, tym barzdziej że mamy osprzęt silnika i kompa z dawcy.Mam namiary na niezłego fachowca w tej dziedzinie na Dolnym Śląsku.
Rafal_Szczecin - 13-10-2008, 17:48
po 7 miesiacach szukania ,dzwonienia, udalo sie ...
ogolnie przez 7 miesiecy trafilem 4 razy na aukcje .
dzwonilem od razu po ukazaniu sie ogloszenia, lecz zawsze slyszalem "sprzedane"
w akcie desperacji postanowilem zamowic je w ASO, lecz jak sie chwile pozniej dowiedzialem " sa one juz niedostepne"
az jakis tydzien temu udalo sie, telefon na nastepny dzien od ogloszenia ( nie chcialem dzwonic o 22 ) chwila rozmowy i deal zrobiony ! problem byl tylko jeden - odleglosc . szczecin-krakow. po chwili namyslu kontakt z osoba ktorej to BARDZO ale to BARDZO chcialbym podziekowac. okazal sie prawdziwym MitsuManiakiem, poswiecil swoj czas, kartony i naprawde wykazal sie walecznoscia jak na MitsuManiak przystalo , ciagle informowal mnie o postepach .
w tym miejscu bardzo chcialbym podziekowac Marcin'owi-Krak bo bez niego trwaloby to naprawde duzo duzo dluzej, jezeli w ogole by sie udalo .
dziekuje Marcin
Marcin-Krak - 13-10-2008, 17:51
Rafal_Szczecin napisał/a: | dziekuje Marcin |
Proszę bardzo. Jakby nie było ostatnio była hot line Kraków - Szczecin
No ale u mnie by ładniej wyglądały niż u Ciebie I kolor by pasował
Powodzenia w dalszym działaniu
Hugo - 13-10-2008, 19:42
No nie... Silnik mu się rozkraczył, a on progi kupuje
P.S. Bardzo ładne są.
Ja też szukam ori progów i dokładek zderzaków do mojej Mazdy od wersji 2.5 V6 choć powoli tracę nadzieję. Nie ma tego w ogóle, a jak się trafią to w kilka godzin sprzedane. Ceny powoli przekraczają 1000 zł. Ostatnio mogłem kupić jedną nakładkę na próg za 250 zł . Paranoja.
Rafal_Szczecin - 13-10-2008, 20:10
Hugo napisał/a: | No nie... Silnik mu się rozkraczył, a on progi kupuje |
progi kupilem kilka dni ( ze 2-3 ) przed tym jak rozkraczyl sie silnik .
nie pisalem o tym, bo nie wiedzialem czy napewno deal sie uda.
podczas odbioru progow Marcin dowiedzial sie ,ze jak on ich jednak nie chce , to nie ma problemu, bo jeszcze 3 osoby dzwonily
co do silnika ,to spoko, wszystko juz ustalone , pozostalo dograc szczegoly
Hugo napisał/a: | P.S. Bardzo ładne są. |
dzikue, chcialem tylko i wylaczne oryginalne progi, zadne uniwersalne itp ,powiem tyle, oplacalo sie tyle czekac i szukac
Hugo napisał/a: | też szukam ori progów i dokładek zderzaków do mojej Mazdy od wersji 2.5 V6 choć powoli tracę nadzieję. Nie ma tego w ogóle, a jak się trafią to w kilka godzin sprzedane. Ceny powoli przekraczają 1000 zł. Ostatnio mogłem kupić jedną nakładkę na próg za 250 zł . Paranoja. |
to tak samo bylo/jest z tymi progami, raz widzialem ukcje na ebayu uk, cena w przeliczeniu na nasze wysla 1000 zl ... paranoja poprostu
pawela - 14-10-2008, 10:36
wyglądają co najmniej świetnie teraz tylko dokładka zderzaka przedniego i bedzię taki 'przyczajony'
Rafal_Szczecin - 04-11-2008, 21:50
dzis dzien pelen prezentow
wkoncu przyszedl dlugo oczekiwany silnik juuupi hihi
do tego listonosz przyniosl dokladke do przedniego zderzaka dedykowana do hondy , ale jak wiadomo, polak potrafi
misia za to ze jest jaka jest dostanie na zime nowy akku bosha co by gdy najdejda duze mrozy nie zawiodla
tak sie zastanawiam nad wlasna (osobna) historia cojota, ale zrobie ja ,jezeli wypali projekt ktory mam przewidziany na przyszly tydzien
a uwierzcie mi bedzie to cos gruuubego
pawela - 04-11-2008, 21:54
Rafi, to dokładka z Civika 5g 91-95? Bo mi wiele osób mówiło, że ona najlepiej i do CA0 pasuje
|
|
|