Off Topic - Na kogo zagłosujemy ??
akbi - 06-10-2007, 14:40
Hubeeert napisał/a: | akbi napisał/a:
a na kogo idziesz głosować??
Na nikogo. Nie widzę w Polsce nikogo kto mógłby reprezentować moje poglądy. |
To nie jest usprawiedliwienie ... generalnie żadna partia nie odpowiada człowiekowi w 100% - ale najlepszego wg własnego sumienia trzeba wybrać i koniec.
Hubeeert napisał/a: | Nie jestem nigdzie zameldowany w Polsce |
Nooo ... tu masz jednak u mnie usprawiedliwienie
Hubeeert - 06-10-2007, 14:41
miczon napisał/a: | To jak w takim razie głosować? Do jakiego okręgu jest się przypisanym? | Nie wiem. Nie głosowałem od lat. Nie mam meldunku.
Co do na przykład podatków - płaciłem tam gdzie miałem ostatni meldunek.
BTW
Nie od dziś wiadomo, że to kretyni a tzw obowiązek meldunkowy w Polsce przyjął rozmiary absurdu i bez tzw meldunku nie da się nic. W UK, żeby otworzyć konto potrzebowałem paszport. I list od pracodawcy. I tyle!
akbi - 06-10-2007, 14:44
Sruba napisał/a: | Idziesz i w okręgu w którym mieszkasz prosisz o dopisanie cię do listy wyborczej.
A wierz mi, że tak jest - pracuję w banku i już kilkukrotnie spotkałem się z przypadkiem adres zameldowania - brak |
hm .. Bank to jedna sprawa ... ale Lista wyborcza to chyba tak nie przejdzie, jak mieszkałem w Opolu to aby dopisali mnie tam do listy to musiałem przynieść im zaświadczenie z regionu gdzie byłem zameldowany - czyli z Gdańska.
saphire - 06-10-2007, 14:44
Sruba napisał/a: | Aga napisał/a: | swastyki bywają różne |
pewnie. swastyka to przecież symbol słońca.
w zasadzie używana na całym świecie.
od czasów nazizmu i a.h. kojarzy się z tym, czym się kojarzy.
w okresie II RP, używana przez niektóre oddziały Wojska Polskiego (m.in Pułk Strzelców Podhalańskich) ładny symbol, wykorzystany przez debila, obrósł zła legendą... |
Niepoprawny politycznie znak bogów
W Przemyślu jest spory kościół Salezjanów zbudowany w latach 1912-1929 http://www.przemysl24.pl/...salezjanow.html
gdzie na podłodze w głównej nawie przez cały kościół są swastyki.
Co do symboliki różnych krzyży to http://krzyzpoludnia.republika.pl/krzyze.htm
Anonymous - 06-10-2007, 14:44
A dla mnie Ci do przebywają poza krajem dłużej nić np. 2-3 lata powinni być pozbawieni prawa do głosowania Dla mnie to skandal że polonia w USA sobie głosuje a od 40 lat w kraju nie byli i nie ponoszą skutków decyzju podjętej w czasie wyborów- niedługo to samo będzie dotyczyło UK. Jak ktoś sie decyduje na wyjazd to niech jedzie..........................
sruba - 06-10-2007, 14:48
Hubeeert napisał/a: | Sruba, wydaje mi się, że takie podbijanie nie ma sensu |
Hubeeert, ależ ma.
Ktoś, kto napada na Kaczorów, twierdząc, że obiecali to, lub tamto i z obietnicy się nie wywiązali, samemu rzucając jakąś pusta tezę i nie popierając jej żadnym argumentami, czyni to samo.
Prezio, podobnie jak 3/4 LIDu i PISu, to pokomunistyczna pomyłka.
Zaś reszta...
gdy swoją ręką ścisnąć
rękę zakrwawioną,
musowo się zabrudzi,
tak już jest to zrobione...
Na pohybel czarnym i czerwonym !
Hubeeert - 06-10-2007, 14:56
Sruba napisał/a: | Na pohybel czarnym i czerwonym |
Na pohybel
I różowym też
akbi - 06-10-2007, 17:11
Hubeeert napisał/a: | Sruba napisał/a: | Na pohybel czarnym i czerwonym |
Na pohybel
I różowym też |
I za to się z Wami napiję
Aga - 06-10-2007, 18:08
Śruba napisał/a: | Aga napisał/a:
nie jestem zwolenniczką komuny ale zwolenniczką Kwaśniewskiego, za to co zrobił dla Polski
ponownie podbijam.
chyba nietrudno wymienić zasługi prezia dla Polski, skoro jest się jego zwolennikiem ? |
to nie jest podbijanie tylko prowokowanie
swoje zdanie wraz z argumentami wyraziłam, było czytać uważnie
jak się bardzo uprzesz to znajdę i skopiuję
Hubert ma rację bo nie ma sensu po kilka razy powtarzać tego samego, przecież nikogo nie zamierzamy tu przekonywać do swoich poglądów
sruba - 06-10-2007, 18:16
Aga - nie napisałaś.
Pytanie po raz pierwszy zadałem na 13 stronie.
Od tamtej pory z Twojej strony cisza na ten temat
Aga - 06-10-2007, 18:33
Sruba napisał/a: | Aga - nie napisałaś.
Pytanie po raz pierwszy zadałem na 13 stronie.
Od tamtej pory z Twojej strony cisza na ten temat |
bo pisałam na 11
zresztą argumenty były już podawane przez innych, więc nie będę ich powtarzać
sruba - 06-10-2007, 20:42
Aga napisał/a: | jednak 10 lat jego prezydentury wyraźnie wykazało, że te korzenie nie przeszkodziły mu wprowadzić Polski do Europy i zrobić wiele dobrego, o czym tu już pisano |
Aga napisał/a: | naprawdę uważasz, że wtedy nic nie zrobiono? |
cytaty ze strony 11 dotyczące prezia...
rozumiem, że to są te konkrety...
ech...
maxwell61 - 06-10-2007, 20:55
dotychczas osiągnięcia (wg mnie), które uzyskał Kaczor to:
1. napięte stosunki z Rosją i Niemcami.
2. Ledwo zipiąca służba zdrowia - dżentelemeńskie potraktowanie pielegniarek
3. Agenci z rana w domu.
4. 8km autostrad.
5. 0 nowych stadionów.
6. podejmowanie decyzji o Tarczy bez udziału społeczenstwa - "pseudodemokracja"
7. Prokuratura ktora ma władze absolutną.
8. Rozliczanie komunistów - sprawy bieżące na bok.
9. Ojciec Dyrektor - king.
i znalazloby sie jeszcze wiele "+-ów" ale jakoś nie przychodza mi do głowy...
sruba - 06-10-2007, 21:19
Aga napisał/a: | zresztą argumenty były już podawane przez innych, więc nie będę ich powtarzać |
czy "inni", którzy już o tym napisali poprzednio, mogą przytoczyć tutaj te chwalebne czyny Wielkiego Aleksandra Prezia Kwaśniewskiego Który Tak Wiele Przez Lat 10 Swojej Prezydentury Na Rzecz Najjaśniejszej Rzeczypospolitej Uczynił ?
maxwell61 - 06-10-2007, 21:33
kwachu też ma swoje za paznokciami...tez dawał ciała...to się lekko napił w Charkowie...to jakieś problemy z Fundacją... ale przynajmniej człowiek spał spokojniej, nie bał sie powiedzieć czegoś głośniej, bo obecnie kaczory nie przyjmują żadnej krytyki...reprezentował nas (za wyjątkiem tego Charkowa) na arenie miedzynarodowej jak przystało na prawdziwego polityka...a te 2 małe to pożal się boże
|
|
|