Galant - Ogólne - Galant - filmiki
tommyc1 - 03-10-2012, 21:16
Czytam Wasze komentarze i zerkam na górę okienka czy nadal jestem na tym samym forum.
Facet w Galancie wpieprza się rozpędzony na przejscie dla pieszych a wy krytykujecie przechodniów??? Heh, nieźle... ja rozumiem miłość do moto i irytację na ślamazarów,ale NIC nie usprawiedliwia tego debila (to najleżejsze określenie). Mój wujek zginął na przejściu przez podobnego kretyna. Nie wazne czy przejście ma światła czy jest bez swiateł, ZAWSZE zwalniam, a szczegółnie gdy widzę, że przechodzą przez pasy ludzie-to chyba powinien byc normalny odruch a nie stwierdzania "święte krowy". Nie naciągajcie historyjek-tu sprawa jest ewidentna. Twu!
...obyscie się nigdy nie znaleźli na pasach w podobnej sytuacji...
robertdg - 03-10-2012, 21:17
jAZZMAN napisał/a: | Mi w Szczecinie bardzo często zdarza się, ze gdy skręcam w prawo to piesi włażą pod same koła. | A co na to KRD, manewry, zmiana kierunku jazdy, stosunek do pieszego
jAZZMAN - 03-10-2012, 23:42
tommyc1 napisał/a: | Facet w Galancie wpieprza się rozpędzony na przejscie dla pieszych |
Nie zgodzę się, że jechał szybko:
http://forum.mitsumaniaki...1111800#1111800
robertdg napisał/a: | A co na to KRD, manewry, zmiana kierunku jazdy, stosunek do pieszego |
Nie stosunek do pieszego tylko do tego co ma w głowie. Ludzie czasem tak wchodzą, ze gdybym się nie zatrzymał to odbiliby mi się od błotnika . A najczęściej nie patrzą w lewo tylko wchodzą na przejście . Zakrętu 90 stopni na skrzyżowaniu (z przejściem dla pieszych przed i za zakrętem) nie da się szybko pokonać więc nie mówię o brawurowej jeździe a o powolnym zakręcaniu.
polaff - 04-10-2012, 06:10
jAZZMAN napisał/a: | Zakrętu 90 stopni na skrzyżowaniu (z przejściem dla pieszych przed i za zakrętem) nie da się szybko pokonać więc nie mówię o brawurowej jeździe a o powolnym zakręcaniu. |
bo pewnie w przeciwieństwie do Ciebie wiedzą, że jeśli Ty skręcasz to oni mają pierwszeńtwo
jAZZMAN - 04-10-2012, 10:32
polaff napisał/a: | bo pewnie w przeciwieństwie do Ciebie wiedzą, że jeśli Ty skręcasz to oni mają pierwszeństwo |
Tak, a mój Miś to "Pogromca pieszych" i na potęgę rozsmarowuję ich na masce.
A tak poważnie to poruszam tu kwestię patrzenia i nie patrzenia przed wejściem na zebrę. Pierwszeństwo pierwszeństwem, ale nie zapominaj o ograniczonym zaufaniu do innych uczestników ruchu...
Przytoczę tutaj tekst, który dawno temu zawisł mi w głowie:
Kod: | Napis na nagrobku: Tu spoczywa kierowca który koniecznie musiał skorzystać z pierwszeństwa przejazdu. |
Morfi - 04-10-2012, 10:42
jAZZMAN, już w 2 temacie sie kłócisz. Pasy to święto.
Prawie zawsze skręcajać w prawo masz pasy na ktorych pieszy ma pierwszeństwo.
100% wina kierowcy i mam nadzieje, że jego kieszen odczuje to mocno w postaci odszkodowania.
Matka ciągle w stanie spiaczki farmakologicznej.
Co z tego, że jechał 50 jak nie zauważył ludzi.
Odebrac prawo jazdy i będzie spokój.
Owczar - 04-10-2012, 11:42
Jeszcze jeden post nie na temat i będzie czerwono.
Tutaj wrzucamy filmiki.
pompec - 04-10-2012, 20:03
http://vod.pl/na-dobre-i-na-zle,95901,w.html
40:58
gołąb - 05-10-2012, 07:13
Nie no proszę.... Jak Ty dałeś radę wytrzymać do 40:58
pompec - 05-10-2012, 11:33
gołąb napisał/a: | Nie no proszę.... Jak Ty dałeś radę wytrzymać do 40:58 |
... nie... tak na prawdę to w tv zobaczyłem jak w tle sobie leciało, a z VOD tylko link podałem... choć nie powiem, czasem zdarza mi się obejrzeć... ale powiem wam lepszą jazdę... wiecie jaki ja serial oglądam? otóż... "Pierwszą Miłość" na polsacie i nie mam z tego powodu kompleksów
jAZZMAN - 06-10-2012, 19:51
Śmiertelny Wypadek Mitsubishi Galant 30.11.2011.
http://www.youtube.com/watch?v=EG2esqLwKco
5:45... moment postawienia miśka na koła
Owczar - 15-11-2012, 11:19
http://www.youtube.com/watch?v=GJHnmU0jILE 42:08
Zlatan Ibrahimovic ogląda galanta
arturj123 - 15-11-2012, 16:38
Zobaczyłby wersję Sport Edition to dalsza część dokumentu byłaby inna
Hugo - 15-11-2012, 22:03
arturj123 napisał/a: | Zobaczyłby wersję Sport Edition to dalsza część dokumentu była by inna | O taaak Wtedy wszystkie gole wyglądałyby jak ten na 4:1 w towarzyskim meczu z Anglią dzisiaj. Lubię oglądać mecze piłki nożnej (pod warunkiem, że nie jest to polska liga), ale ta bramka dzisiaj była chyba najpiękniejszą jaką w życiu widziałem.
inq - 16-11-2012, 16:17
Ok, gol efektowny, ale czy najpiękniejszy? Widziałem ładniejsze
|
|
|