To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - moje CA0...

Anonymous - 23-08-2008, 08:36

Eee, przepustnica w Twoim Colcie to jeszcze nic w porównaniu do tego, co było w Mr. White. Obejrzyj sobie zdjęcie. Gdy to zobaczyłem, było mi wstyd, że nigdy nie zajrzałem tam wcześniej. :oops:
Co do uszczelki pod przepustnicę - nie występuje jako zamiennik. Mateusz nie ma dobrego dojścia do oryginałów, a już absolutnie nie jest w stanie dać dobrej ceny. Proponowałem mu ostatnio zajęcie się również sprzedażą oryginałów, ale w obecnej sytuacji nie wchodzi to raczej w grę. Ja na uszczelkę pod przepustnicę do Mr.White czekałem ok. tygodnia. Kosztowała bodaj 26 PLN, a było to ok. miesiąca temu. Inne ASO proponowało mi kiedyś tę uszczelkę (tyle, że do Żaby) za 90 PLN, więc nie daj się zrobić w konia.

Morfi - 23-08-2008, 08:59

Chłopaki dali rade :) Ja zajme sie przepustnica jak zaczna mi świrować obroty :P
Narazie pzrejechałem 10k i nic sie nie dzieje :P

londolut - 23-08-2008, 13:25

Na poprzedniej stronie doszły fotki o których pisałem, że "wrzucę ja RANO" :P

gregorbu napisał/a:
Co do uszczelki pod przepustnicę - nie występuje jako zamiennik.
No właśnie wczoraj się dowiedziałem :)
gregorbu napisał/a:
Ja na uszczelkę pod przepustnicę do Mr.White czekałem ok. tygodnia. Kosztowała bodaj 26 PLN, a było to ok. miesiąca temu. Inne ASO proponowało mi kiedyś tę uszczelkę (tyle, że do Żaby) za 90 PLN, więc nie daj się zrobić w konia.
Na szczęście Katowickie ASO na ul. Paderewskiego jest uczciwe i nie robi ludzi w jajo. Rozmawiałem, przez telefon z szefem serwisu i moja uszczelka będzie mnie kosztowała w granicach 25zł.

Za niedługo będę odkurzać Colta i włożę do niego nowe dywaniki :mrgreen:

londolut - 23-08-2008, 23:27

No i w końcu wnętrze mojego Colta jakoś wygląda :mrgreen:

Stare, wysłużone i nie kompletne dywaniki welurowo-gumowe ( ;) )

zostały zastąpione nowymi, welurowymi w kolorze antracytowym.

Kupiłem je z pomocą gregorbu, dzięki chłopak, a kolor pomogli wybrać ruslana81 i cns80, wam również dziękuję :)

No i w końcu dziś, po chyba pół roku oczekiwania na Colcie pojawiły się naklejki klubowe. Po jednej na przednich błotnikach i jedna z tyłu. Aż wstyd się przyznać, że trwało to tak długo :oops: :oops:

Anonymous - 24-08-2008, 09:11

londolut napisał/a:
No i w końcu dziś, po chyba pół roku oczekiwania na Colcie pojawiły się naklejki klubowe. Po jednej na przednich błotnikach i jedna z tyłu. Aż wstyd się przyznać, że trwało to tak długo

Nie przejmuj się-ja nie mam do dziś :)

Dywaniki spoko...mam nadzieję,że nie będą się podwijać do sprzęgła...bo z moimi czasem tak bywa :D

Anonymous - 24-08-2008, 09:53

Czerwien napisał/a:
Dywaniki spoko...mam nadzieję,że nie będą się podwijać do sprzęgła...bo z moim czasem tak bywa :D
W Lancerze Rusłana ma te dywaniki od ok. pół roku i same superlatywy - żadnego podwijania czy przesuwania się po podłodze. Są super!
Anonymous - 24-08-2008, 09:56

gregorbu napisał/a:
W Lancerze Rusłana ma te dywaniki od ok. pół roku i same superlatywy - żadnego podwijania czy przesuwania się po podłodze. Są super!

Ja mam ori-więc jednak da się poprawić fabrykę :)

pawela - 24-08-2008, 10:37

mi czasem oryginalny dywanik wchodzi na przycisk kickdown, i nie mogę szybko zredukować biegu.
Ale kolor Twoich jednak pasuje, w ogóle masz jakąś jaśniejszą podłogę niż ja.
Tomi co do naklejek, to ja również jeszcze ich nie mam :P

Morfi - 24-08-2008, 12:40

Ile dałes za dywaniki i gdzie ??
londolut - 24-08-2008, 12:51

Morfi napisał/a:
Ile dałes za dywaniki i gdzie ??

Wyszły mnie około 70PLN, na Allegro.

rosomak1983 - 24-08-2008, 13:55

Czerwien napisał/a:

Dywaniki spoko...mam nadzieję,że nie będą się podwijać do sprzęgła...bo z moimi czasem tak bywa :D

Tez tak miałem ale wymieniłem na gumowe i chwale sobie. łatwo je wyczyscic a w zasadzie wystarczy trzepnąc :D POLECAM

londolut - 25-08-2008, 19:35

Parę dni temu kupiłem środek do, nazwijmy to, "renowacji" lakieru.

Dziś postanowiłem zobaczyć co jest warty, w końcu Zlot 08 zbliża się wielkimi krokami :mrgreen: . Przed rozpoczęciem operacji samochód wyglądał tak:

A po zakończeniu, plastiki były czarne a nie grafitowe, lakier nabrał głębi i stał się bardziej "żywszy", zniknęły matowe obszary, które były w różnych częściach nadwozia. Mam nadzieję, że efekt utrzyma się dłużej niż 1 dzień :lol: .
Misiek wygląda teraz tak:

karolgt - 25-08-2008, 19:42

fotomontaż :P

ps. wyreguluj sobie tymi pokrętłami gumowymi szpary miedzy maską a błotnikiem :)

londolut - 25-08-2008, 22:03

karolgt napisał/a:
wyreguluj sobie tymi pokrętłami gumowymi szpary miedzy maską a błotnikiem
To nic nie daje :? Przód jest nieźle przestawiony :?
karolgt - 25-08-2008, 22:15

londolut napisał/a:
karolgt napisał/a:
wyreguluj sobie tymi pokrętłami gumowymi szpary miedzy maską a błotnikiem
To nic nie daje :? Przód jest nieźle przestawiony :?

to moze cos na zawiasach trzeba pokombinowac? :?