To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

L200 Ogólne - ODPALANIE ZMARŹNIĘTEGO L200 -6 C CO JEST GRANE ?

HugoOrmo - 13-02-2009, 10:37

Witam,
No i juz zamontowali, pogoda u mnie pod psem ale max tylko minus 7. Subiektywnie stwierdzam, ze samochod zaraz po uruchomieniu pracuje troche ciszej i "spokojniej"...

Troche jestem zaskoczony bo serwis troche sie "zamotal" podczas objasniania jak to podgrzewanie dziala ale wyglada na to, ze paliwo najpierw wchodzi do silnika i potem wraca podgrzane do filtra (brak elektrycznego podgrzania przed filtrem :?: :shock: )...fotki wkleje jutro do tego postu...

pzdr

Anonymous - 13-02-2009, 10:49

Masz to sfotografowane przed zalzeniem?
Jak bylem wczoraj w serwisie to mi mowili jesli nie pokrecilem, o pompce, ktora zasysa do jakiegos zbiorniczna i pozniej dalej.
Jedyne co wiem, to bedzie tam cos montowane w baku paliwa wiec mi cale zleja.
Ciekawe czy wszystkim montuja takie samo rozwiazanie.

namotore - 13-02-2009, 10:57

jak zwykle wielka tajemnica w ASO :D
p.s. uwaga bo w prasie bebnia ze nawet -15 ma byc w nocy :lol: ...

Anonymous - 13-02-2009, 11:02

Moze jeszcze zalapie sie na te mrozy. Na poprzednich auto poleglo i wyladowalo na serwisie ;)
namotore - 14-02-2009, 18:11

:!: POGOTOWIE KRYZYSOWE
Apeluje do uzytkownikow L200, skarzacych sie na palenie elzbietki przy mrozie > -6 , o dolanie odpowiednich dodatkow do ON, dogrzanie filtra paliwa ew. zalatwienie sobie samochodu zastepczego :|
Wg prognoz mrozy ponizej -6 ida :mrgreen:

obuch - 15-02-2009, 10:14

JESTEM TYDZIEN PO MONTAZU FILTRA. WYJASNILI MI W ASO ZE PALIWO POWROTNE Z POMPY WRACA PRZEZ FILTER I OGRZEWA GO . NATOMIAST W ZBIORNIKYU RURKA POWROTNA JEST OBNIZONA DO POZIOMU SMOKA, ZEBY NIE ROBILA SIE GALARETA Z PALIWA
namotore - 19-02-2009, 23:45

U mnie wlasnie odpalalem przy -12 po kilku ladnych h postoju i sukces, zobaczymy co bedzie o 6-tej rano :D jak cos mozna kota na sznurku do filtra przywiazac to ogrzeje :badgrin:
Anonymous - 21-02-2009, 19:56

Po zamontowaniu tego czegos ;) z duza iloscia rurek odpalanie idzie ladnie :D
namotore - 21-02-2009, 23:12

a foto :shock: :?: Leje 5% bezolowiowej i smierdza spaliny ale bez zarzutu odpala...
Jack - 21-02-2009, 23:25

na zewnątrz coś koło -12...idę pierwszy raz testować mojego Misia...ma dopiero 2 tygodnia i jeszcze nie przeżywał mrożenia...
namotore - 21-02-2009, 23:36

ale to musisz go zostawic tak na 6-8h w tych warunkach i dopiero probowac, z komendy w Tomaszowie jechalem dzis ok 21 to -16 na trasie, za Elzbieta chmura pary z wydechu przy mocniejszym wdepnieciu, co 5 minut szron na lusterkach - bez ogrzewania ciezko by bylo :shock: zima Panowie i Panie :badgrin:
obuch - 22-02-2009, 10:39

-20 nie zapalił , no i po co mi podgrzewacz?A swoją drogą to akumulator po 1,5 roku taki słaby....
namotore - 22-02-2009, 10:53

miales podgrzewacz z aso?
Rada dla Ciebie i innych:
1) nowy akku (z tego seryjnego z Elzbiety mozna co najwyzej taboret stworzyc)
2) wymiana filtra paliwa pazdziernik/listopad kazdego roku
3) tankowanie na Shell/BP
4) dolewka 2-3L bezolowiowej 95 na kazde pol baku ON
5) wylaczenie wszelkich odbiornikow pradu podczas rozruchu.
u mnie do tej pory dziala bez zarzutu. Do -20 testowane.
pozdrawiam

Anonymous - 22-02-2009, 12:31

Moj l200 ma juz prawie 3 lata.
Akumulator wymienili mi na nowy, po kilku przepychankach slownych w ASO okazalo sie wreszcie, ze akumulator generuje jakis kod bledu. Teraz odpalanie idzie bardzo ladnie i sprawnie. Zamontowany mam podgrzewacz - nic nie kosztuje a auto spokojniej odpala.

Po ostatniej wizycie w ASO wgrali mi tez nowy soft do silnika. Co to dokladniej znaczy to Wam nie powiem. Jednak z obserwacji laika moge powiedziec, ze jak wykonali te wszystkie poprawki to:
- auto odpala odrazu - stoi caly czas na dworze
- silnik pracuje sporo ciszej jak stoi
- w czasie jazdy to nie wiem... bo nie mialem okazji poszalec - bo jest za slisko ;)

Pozdrawiam

obuch - 22-02-2009, 13:54

Podgrzewacz mam od 2 tygodni, ale zakręcił mi aku z 6 razy i padł, wstawiłem z drugiego auta nowy i kręcił mi z mi z 40 sek. i zapalił ale było ciężko. Dziwi mnie że tak krótko grzeją świece, apoza tym obiło mi się o uszy że oryginalne są bardzo słabej jakości....... i ktoś mi polecił aby od razu je wymienić tylko nie wiem na jakie....