[97-04]Galant EAxA/W - [EAxx] Manualna skrzynia biegów ciężko wchodzą biegi
Shockwave - 21-05-2015, 23:18
Zawsze można gdzieś kupić short shifter
Hugo.
Ja tez mam se 2.0 w manualu z przebiegiem ponad 200tys i biegi mogę wrzucać palcem, nigdy sie nie zdazylo żebym w jakiś bieg ie trafił, po skierowaniu lewarka na odpowiednia pozycje mam wrażenie jakby coś go zasysało oczywiście oprócz 1biegu do którego u mnie trzeba prawie sie zatrzymać
milo - 22-05-2015, 15:12
Shockwave napisał/a: | biegi mogę wrzucać palcem, nigdy sie nie zdazylo żebym w jakiś bieg ie trafił, |
To prawda
Shockwave napisał/a: | po skierowaniu lewarka na odpowiednia pozycje mam wrażenie jakby coś go zasysało |
Oooo jest cos takiego
Shockwave napisał/a: | oczywiście oprócz 1biegu do którego u mnie trzeba prawie sie zatrzymać |
Jak wolno sie toczy to wchodzi bez problemu ale to zależy od skrzyni w jakiej jest kondycji i jaki jest olej zalany
marcinzam - 22-05-2015, 19:28
Hugo napisał/a: | milo, nie mam i nie będę mieć Galanta w manualu . Znajomi mają, min. jeden, który ma SE 2,0 w manualu z prawdziwym przebiegiem niecałych 120 000 km, skrzynia cichutka itp., ale ta "precyzja" zmiany biegów, hmm... |
a poprzedni 2.0 miałeś w automacie ?
Hugo - 23-05-2015, 20:36
marcinzam napisał/a: | a poprzedni 2.0 miałeś w automacie ? | Tak.
Witek vel Mysza - 26-05-2015, 23:33
Shockwave napisał/a: | Zawsze można gdzieś kupić short shifter
Hugo. | dokladnie. tylko czy skrzynia wytrzyma tempo zmiany biegow na shorcie.
Shockwave napisał/a: | Ja tez mam se 2.0 w manualu z przebiegiem ponad 200tys i biegi mogę wrzucać palcem | w moim tez. Ba, w poprzednim bylo 300 tys km i skrzynia pracowala nic nie gorzej.
John24 - 27-05-2015, 00:01
A co ma short shifter do zywotnosci skrzyni? Wlasnie takowy orginalny short shifter MMC posiadam w swoim galancie i jezdzi sie poprostu lepiej i wygodniej. Skrzyni predzej zaszkodzi pierdniecie slonia w poludniowej azji niz short shifter to poprostu gadzet ktory ma poprawic jakosc jazdy
Shockwave - 27-05-2015, 06:42
Jak zakładałem do poprzedniego samochodu to gość który mi sprzedawał shiftera powiedział ze jeśli będę mielił lewarkiem na chama jak szalony i robił wyścigi na każdych światłach to synchronizatory mogą dostać po dupie. Calibra przelatała z tym wynalazkiem ponad 70tys i nic sie nie stało
Witek vel Mysza - 27-05-2015, 08:29
John24 napisał/a: | A co ma short shifter do zywotnosci skrzyni? | A to, że bieg wrzucany jest z dużo większą prędkością i synchronizator ma co robić. A synchronizator dwójki w skrzyni galanta ledwo wyrabia na zwykłym shifterze.
Shockwave napisał/a: | Calibra przelatała z tym wynalazkiem ponad 70tys i nic sie nie stało | Nie to forum.
sampler - 27-05-2015, 08:57
Witek vel Mysza napisał/a: | John24 napisał/a: | A co ma short shifter do zywotnosci skrzyni? | A to, że bieg wrzucany jest z dużo większą prędkością i synchronizator ma co robić. A synchronizator dwójki w skrzyni galanta ledwo wyrabia na zwykłym shifterze.
Shockwave napisał/a: | Calibra przelatała z tym wynalazkiem ponad 70tys i nic sie nie stało | Nie to forum. |
Przecież te skrzynie są też w EVO, modowanym VR2 i żyją przy 280 KM wiec nie róbmy tragedii. W EVO jedynie zdaje się są inne łożyska na wałku sprzęgłowym
Witek vel Mysza - 27-05-2015, 14:31
sampler napisał/a: | żyją przy 280 KM wiec nie róbmy tragedii | A co ma 280 koni do żywotności skrzyni z shortem? Mowa o zapinaniu biegów, a nie przenoszeniu sił przez zapięte już biegi.
milo - 27-05-2015, 14:51
sampler napisał/a: | Przecież te skrzynie są też w EVO, modowanym VR2 i żyją przy 280 KM wiec nie róbmy tragedii. W EVO jedynie zdaje się są inne łożyska na wałku sprzęgłowym |
Prawie taka sama skrzynia na wałku pośrednim są łozyska stożkowe , hyundai ma prawie taka sama skrzynie i wiele innych i jezdzą
sampler - 27-05-2015, 21:02
a na wałku sprzęgłowym EVO co ma w tej skrzyni? stożek czy kulkowe?
szwagierr - 06-06-2015, 12:51
Witek vel Mysza napisał/a: | John24 napisał/a: | A co ma short shifter do zywotnosci skrzyni? | A to, że bieg wrzucany jest z dużo większą prędkością i synchronizator ma co robić. | Shifter zwiększa prędkość, ale zmniejsza siłę. A to właśnie od siły, z jaką tuleja przesuwna naciska na synchronizator, zależy trwałość tego ostatniego.
bialyjayz - 12-08-2015, 16:32
dwa miesiące temu zakupiłem olej do skrzyni 2 butelki po 0.94 L takie coś:
http://motorsport.2brally.pl/pl/mt-90.html
dopiero później dowiedziałem się, że do skrzyni wchodzi ponad 2 litry więc postanowiłem dokupić kolejną butelkę, i tak po dwóch miesiącach zakupiłem także redline 75w90 z tym, że coś takiego:
http://motorsport.2brally.pl/pl/75w90.html
teraz pytanie do was, dolać tę trzecią butelkę tzn. te 200-300ml tego drugiego czy wymieniać w sklepie na poprawn? Na jednym specyfikacja GL-4 na drugim GL-5;GL-6 ?
[ Dodano: 13-08-2015, 13:34 ]
orientuję się ktoś Panowie czy można mieszać te dwa oleje ze sobą?
Cz y lepiej ponieść koszty podwójnej przesyłki ok 40zł i mieć święty spokój?
milo - 13-08-2015, 13:45
Cytat: | Na jednym specyfikacja GL-4 na drugim GL-5;GL-6 |
Do skrzyni galanta przewidziany jest gl-4
Na forum 3000 gt mieszają oleje i właśnie redline z jeszcze jakimś o różnych parametrach ale gl ten sam
bialyjayz napisał/a: | Cz y lepiej ponieść koszty podwójnej przesyłki ok 40zł i mieć święty spokój? |
Jasne i spokojny sen
|
|
|