To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Misiek został napadnięty :( (czyli moje z Miśkami przygody)

Juiceman - 12-04-2009, 23:57

Kurde przepiękny masz ten kolorek ; )
wichura1 - 13-04-2009, 23:34

Dzięki mi też się podoba, urzekła mnie od początku nawet przy zakupie machnąłem ręką na oszukany przebieg. :D
rosomak1983 - 14-04-2009, 03:23

wichura1 napisał/a:
Dzięki mi też się podoba, urzekła mnie od początku nawet przy zakupie machnąłem ręką na oszukany przebieg. :D

najważniejszy stan... a kolor klasa podobuje sie... :D

wichura1 - 18-04-2009, 21:31

Kurcze wymieniłem dzisiaj żarówki podświetlające wskazówki licznika, zastąpiłem je diodami, ale nie jestem zadowolony. Kupiłem zimny biały, muszę zamienić na ciepły biały, a dodatkowo pękła mi szybka licznika w narożniku. :( Na pocieszenie panowie z MOMAN-a dosłali mi gratis tarczę obrotomierza, którą trochę źle zrobili i teraz jest OK, już zamontowana. :D
wichura1 - 25-04-2009, 21:49

Dzisiaj nareszcie wymieniłem klosz przy lewym reflektorze, uszczelkę pod pokrywą zaworów, naprawiłem regulator wysokości reflektora, zepsułem jedną żarówkę H4 :D więc wymieniłem na obie na nowe.
wichura1 - 12-05-2009, 22:08

Na Allegrzu :) była promocja, jedna firma z Suchego Lasu napełnia klimę za 89PLN. http://www.allegro.pl/ite...i_promocja.html to żem wzion i skorzystał. :D Wyciągnęli czynnik, wyczyścili, uzupełnili, dodali oleju, wepchnęli z powrotem do klimy brakowało około 130gram czyli całkiem nieźle.
Matejko - 12-05-2009, 22:40

wichura1 napisał/a:
brakowało około 130gram czyli całkiem nieźle.

jak nie wiesz kiedy ostatnio byla klima robiona, a sam nie robiles od zakupu, to nie tylko calkiem niezle, a bardzo dobrze, do jakiej temperatury zeszlo powietrze przy wylocie z kratek?

wichura1 - 12-05-2009, 23:45

Do 6ºC, zgadza się kupiłem w zeszłym roku we wrześniu i nic oprócz wymiany uszkodzonego (przebicie) elektrostatycznego filtra pyłków z klimą nie robiłem.

edit: Dzisiaj rano sprawdziłem udało się uzyskać 5ºC, przy klimatroniku nie jest to łatwe. Ta klima nie ma opcji manual, tylko: automat , pół-automat i off. Czego by nie ustawiać prawie zawsze miesza powietrze ciepłe z zimnym, żeby nie pozaziębiać ludzi. Żeby zmierzyć najniższą temperaturę trzeba się wbić w odpowiedni zakres temperatur i ustawień nadmuchów, bo max-cool daje 10ºC i przełącza wlot na obieg zamknięty. Generalnie sprawdzałem dzisiaj też, utrzymywanie zadanej temperatury (tryb auto) podczas jazdy. Maksymalne wahania w jedną i druga stronę to 1,5ºC pomiar przez 20km. Zadaną temperaturę osiągnął już po 4 km i trzymał aż do końca, rano na zewnątrz było 7ºC, a jak dojeżdżałem do pracy było 18ºC

Matejko - 13-05-2009, 08:38

wichura1 napisał/a:
Do 6ºC,

pieknie jak w nowce

wichura1 - 13-05-2009, 09:12

Wygląda na to, że poprzedni właściciel dbał. ;)
wichura1 - 26-05-2009, 11:05

Dzisiaj rano wyczyściłem klimatyzację, a oprócz tego założyłem termometr pokazujący temperaturę w kabinie: TPM10. Pasuje prawie idealnie w miejsce drugiego pojemnika na bilon, musiałem ściąć dosłownie po 3mm plastiku kokpitu i 1mm z każdej strony termometru. Sondę wyciagnąłem pod popielniczką pasażerów.

mlun - 26-05-2009, 19:20

A ile takie cudo kosztowało? Da się takie coś w zwykłym sklepie z elektroniką kupić?
roch_27 - 26-05-2009, 20:20

no no Marcin bardzo ładnie to wyszło :thumbright:

pozdro

wichura1 - 26-05-2009, 22:15

mlun napisał/a:
A ile takie cudo kosztowało? Da się takie coś w zwykłym sklepie z elektroniką kupić?

http://www.allegro.pl/ite...c_promocja.html 19PLN + koszty wysyłki.

tresorex - 27-05-2009, 14:23

przeczytałem właśnie cały Twój temat, szacun za takie dopieszczanie lancera! Z cari coś planujesz robić? :D