To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Chcę kupić Carisme! - Czy warto się zainteresować?

Morfi - 13-03-2008, 17:08

Co0ś tani jak na wersje po lifcie :D
Juiceman - 13-03-2008, 18:33

Tylni zderzak oberwał prawą stroną, szpara na dwa palce ; )
t_a_s - 13-03-2008, 18:44

Przód też oberwał i bok, inny odcień mają, rdza na nadkolu i masce, tam gdzie jest wgniecenie, oprócz tego 3 właściciel w Polsce, wydaje mi się, że z reguły takie autka nie zmieniają tak często właścicieli.
Juiceman - 13-03-2008, 18:50

Wniosek, nie ma sensu sie fatygować nawet go oglądać - rada dla innych co szukają ; /

Może założymy topic na które Carismy trzeba uważać/unikać.

W takim topicu byłby wklejony link, opis auta numery rej. jeśli jest, opis auta kolor,wyposażenie etc. no i nick sprzedającego?

t_a_s - 13-03-2008, 19:55

Dlaczego, jeśli ktoś zwraca głównie uwagę na stan techniczny, to można podjechać, akurat o tym, to nie jestem w stanie nic więcej powiedzieć.
Moomin - 13-03-2008, 21:43

t_a_s napisał/a:

Jak wszystko się ułoży po mojej myśli, to nie będzie carismy, ale myślę, że autko też niczego sobie :)

http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C4140824

Miałem Mazdę z tej generacji tylko sedan. Nie umywa się do Carismy pod względem wykończenia i wygody jazdy. Wnętrze skrzypiące, zawieszenie jak dla mnie za twarde. Nie masz tam nawet klimatyzacji. Silnik już po remoncie to dobrze nie świadczy. Ale Mazdy z silnikami to problemy mają nagminne. No i jest to V6, które jest drogie w eksploatacji - rozrząd o ile dobrze pamiętam ponad 1000zł. Carisma jest większa, wygodniejsza, lepiej wyposażona i wykończona. Ja tej Mazdy nie polubiłem zupełnie. A ta jest jeszcze po jakichś dziwnych przeróbkach. Co prawda widzę naklejkę MazdaSpeed więc to ktoś z klubu i pewnie dbał, ale ja nie polecam.

Anonymous - 15-03-2008, 00:04

Witam,
dzisiaj stałem się szczęśliwym, (mam nadzieję że nie tylko dzisiaj szczęśliwym) posiadaczem Cari, o której pisałem stronę wcześniej.

Na trasie Sochaczew-Żyrardów-Grójec spaliła mi 6 litrów, co uważam za dobry wynik.

Spotkały mnie po drodze dwie przygody:
1. Spalona żarówka świateł mijania-drobnostka
2. 500 m od domu... benzynki zabrakło, komputer mnie oszukał - miałem przejechać jeszcze 40 km :p

jak dorwę aparat, pochwalę się :mrgreen:

Morfi - 15-03-2008, 07:56

No to powodzenia i gratulacje.
Dziwne z tymi żarówkami Mi sie spaliła 3 dni po kupnie :P

t_a_s - 15-03-2008, 16:20

To znowu ja :)

Czy się opłaca wogóle się interesować, jest to autko nie od handlarza, ale od Polaka, który jest w Belgii i tam je użytkuje, autko jest z 2000 roku, ma 225 tysięcy przebiegu, on jest drugim właścicielem, jest to pełna opcja, jak widać tapicerka welurowo - skórzana.
Ma wgniecenie i to niezłe, ale oprócz tego niby jest bezwypadkowy. Gościu chce za nią 13 tysięcy, z tym że ja ją musiałabym w Polsce przerejestrować, więc koszt dodatkowych bodajże 1200 zł, czy coś koło tego, z tym, że jeszcze cena pewnie nie jest ostateczna i myślę, że troszkę by z niej zszedł.

Tutaj jest link ze zdjęciami autka.

http://picasaweb.google.pl/anitatas/Carisma

Czy wyklepanie takiego czegoś to bardzo kosztowna sprawa? Bo już przestaję wierzyć, że jest możliwe znalezienie czegoś nie klepanego, więc może lepiej sama to zrobię.

Anonymous - 15-03-2008, 16:51

Z tego co widać, do wymiany jest błotnik i nic więcej.Auto wygląda ładnie, cena bardzo niska, koszt przerejestrowania ok. 2000.

pozdrawiam

t_a_s - 15-03-2008, 17:08

A przednia maska jest ok, bo jakby miała większą szparę, ale może to przez ten błotnik jest?
Anonymous - 15-03-2008, 17:16

t_a_s napisał/a:
A przednia maska jest ok

pas przedni wygląda na 100% oryginał, spasowanie lamp i nerek też w porządku, maska też ok :wink: .

pzdr.

t_a_s - 15-03-2008, 17:21

Tylko ten przebieg troszkę duży, ale on chyba dość często jeździ do Polski, więc w jedną i drugą stronę to wychodzi prawie 4000 tys jednorazowo i w sumie po autostradach, więc zawsze to inaczej niż jeżdżenie 4000 tys po mieście.
Anonymous - 15-03-2008, 17:49

t_a_s napisał/a:
więc zawsze to inaczej niż jeżdżenie 4000 tys po mieście.

zgadza się. 8)

Juiceman - 15-03-2008, 18:19

Tylnia lampa z klapy (lewa strona) nie schodzi się w lini jak prawa ; )
Błotnik wypadało by kupić oryginał, lub używkę ale oryginał teraz na allegro jest chyba okazja bo za 150zł ;) do malowania masz 2 elementy (drzwi i błotnik) myślę, iż do 1500 powinnaś się zmieścić na oryginalnych częściach (bez znajomości).

A tak to bardzo ładna, a ta tapicerka mrrrr;] Tylko szkoda, że brak klimatronika;p