To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Jeśli nie Lancer to co czyli jakie inne autka rozważaliście?

maxkrystian - 02-03-2012, 14:42

W nowym Mondeo diesel potrafi zejsc poniżej 5 l na trasie i to jest róznica ale dla kogos kto duzo jezdzi w trasie, w sumie dla mnie roznica bedzie minimalna na tyle ile jezdzi auto.

ps. dla mnie w Accordzie tak jak w Lancerze- z przodu auto prezentuje sie super natomiast z tyłu już srednio. Dla mnie kombi to najlepsze mercedesy.....:)

gigant87 - 02-03-2012, 14:43

a co sądzicie o porównaniu Lancera do nowego i30?
http://hyundai.pl/Samocho...wy_i30/Ogolnie/

Baaardzo mi się podoba! :D

[ Dodano: 02-03-2012, 14:47 ]
maxkrystian napisał/a:
W nowym Mondeo diesel potrafi zejsc poniżej 5 l na trasie

??
Jechałeś i tyle spalił? Jaki silnik?
Jeździłem (chyba) wszystkimi odmianami i fakt, palą mało, ale nie aż tak mało.

gzesiolek - 02-03-2012, 15:49

gigant87, potrafi zejsc... tak jak i moj benzynowy 1,5 potrafi do 5l/100km zejsc... ale srednie ma znacznie wyzsze...
Mondeo jednego z wlascicieli firmy w ktorej pracuje...rocznik 2010... przebiegi roczne ok 30-35000 km, z tego 80% trasy (pewnie z polowa szybkich)... diselek 2,0 chyba 160KM... zagladam w systemik w fakturki... ;) i jak nikt nic nie nagrzmocil to spala srednio 7,1l/100km (hehehe praktycznie tyle samo co 8letnia Fabia SDI 1,9 ktora tez mamy jeszcze w firmie)

piomic - 02-03-2012, 17:04

gigant87 napisał/a:
co sądzicie o porównaniu Lancera do nowego i30?
Starym jeździłem dwa dni i bym się nie zamienił (już Getz się lepiej prowadzi, serio) a nowy chyba jest podobny do Sportbacka bo na żadnym zdjęciu w galerii nie pokazują tyłu – musi być okrutnie paskudny.
RalfPi - 02-03-2012, 17:11

Panowie - 5l diesla w trasie.. Proszę bardzo - około 8l na trasie: Szczecin - Dziwnów w cztery osoby... Aha - oczywiście LPG! Więc jak to jest z tym spalaniem... Lancer dużo pali!?
Krótko mówiąc - to zależy jak się jeździ - jak dziś cisnąłem Lancera to na kompie miałem 10.8, wczoraj 9l... A ogólnie mam z całego przebiegu (około 80% miasto mam 10.3+-0.1)..
A co do tematu.. Może Ceed?? Z 2.0:)?

mjsystem - 02-03-2012, 18:24

gzesiolek napisał/a:
a zeby nie bylo OT, to sam chetnie bym przytulil takiego nowego Accorda, ale to prawie 2x drozsze auto od Lancera... a i uzywane dobrze wartosc trzymaja...

...no bo... Accord tez mi sie podoba :oops:

Drive4Fun - 02-03-2012, 19:51

piomic napisał/a:
...nowy chyba jest podobny do Sportbacka bo na żadnym zdjęciu w galerii nie pokazują tyłu – musi być okrutnie paskudny.
:mrgreen:

z tyłu

DjQuest - 02-03-2012, 19:57

I to jest najgorsze :( . Wszystko co nowe, albo brzydkie albo marne jakościowo :(
Student - 04-03-2012, 19:26

Tylko ktoś zapomniał że w nowym Mondeo diesel jest fajna przypadłość podczas wyprzedzanie może zabraknąć chwilowo mocy ( serwis nie wie co jest ) a kostucha czeka.
Ja wybrałem Toyotę.

maniax86 - 05-03-2012, 07:56

z tego segmentu wchodziły jeszcze w grę na poważnie honda civiv i mazda 3.... ale wybrałem lancera.... i dzisiaj też był go wybrał ponownie... poprostu jest to dokładnie takie auto jakie chciałem miec.... a że ma wady.... cóż każde auto je ma....
piomic - 05-03-2012, 08:10

maxkrystian napisał/a:
dla mnie w Accordzie tak jak w Lancerze- z przodu auto prezentuje sie super natomiast z tyłu już srednio
Z boku najbardziej mi podchodzi, trzyma linię i nie pozostawia wrażenia dołożenia wysokiej dupy do sedana, niestety nie każdy sobie z tym radzi – pamiętam jak pierwszy raz zobaczyłem poprzedniego Lancera w kombi: karawan jak nic.
maniax86 napisał/a:
poprostu jest to dokładnie takie auto jakie chciałem miec.... a że ma wady.... cóż każde auto je ma....
O to to to... :mrgreen:
mjsystem - 05-03-2012, 10:13

piomic napisał/a:
maxkrystian napisał/a:
dla mnie w Accordzie tak jak w Lancerze- z przodu auto prezentuje sie super natomiast z tyłu już srednio
Z boku najbardziej mi podchodzi, trzyma linię i nie pozostawia wrażenia dołożenia wysokiej dupy do sedana, niestety nie każdy sobie z tym radzi – pamiętam jak pierwszy raz zobaczyłem poprzedniego Lancera w kombi: karawan jak nic.

Prawdziwym karawanem jest accord w kombi :wink:

gzesiolek - 05-03-2012, 10:37

mjsystem, ale mowimy o nowym Accordzie a nie karawanie z poprzedniej generacji... ktory wygladal tak jakby w pierwszym zamysle mial sie skonczyc 0,5m wczesniej, ale ktos stwierdzil ze za malo funkcjonalny i go nieco wydluzyl... ;)

Nowy jest mniej funkcjonalny, ale wyglada znacznie lepiej...
Stara:

Nowa:

Ta druga to nawet taki milosnik sedanow jak ja bym z mila checia przytulil... :mrgreen:

A co do Lancera... to najlepszym dowodem dobrego wyboru niech bedzie fakt, ze po sobotniej higienie po_zimowej i sprawdzeniu/zabezpieczeniu dokladnym wszelkich rys/przytarc i innych zniszczen dokonanych najprawdopodobniej przez malzonke (na szczescie nie czyta) ;) no i jak stal taki wypucowany i blyszczacy w zachodzacym sloncu... to nie moglem sie powstrzymac, zeby sobie nie postac i nie popodziwiac... "Noz piekny jest"... pomyslalem... w jednej chwili przebaczajac mu wszystkie twarde plastiki i slaby lakier...
i jak pomysle, ze moglem wybrac auto ktore juz w momencie zakupu nie zachwycalo (np. taka Octavie) to dziekuje sam sobie, ze posluchalem serca :P bo przeciez po tych 3 latach to by mi sie nawet nie chcialo jej myc ;)

jaca71 - 05-03-2012, 11:10

gzesiolek, Ale nowy accord podobnie jak poprzedni lancer ma mniejszy bagażnik jako kombi niż jako sedan ;) oczywiście liczone do rolety :P
RalfPi - 05-03-2012, 11:28

gzesiolek napisał/a:

A co do Lancera... to najlepszym dowodem dobrego wyboru niech bedzie fakt, ze po sobotniej higienie po_zimowej i sprawdzeniu/zabezpieczeniu dokladnym wszelkich rys/przytarc i innych zniszczen dokonanych najprawdopodobniej przez malzonke (na szczescie nie czyta) ;) no i jak stal taki wypucowany i blyszczacy w zachodzacym sloncu... to nie moglem sie powstrzymac, zeby sobie nie postac i nie popodziwiac... "Noz piekny jest"... pomyslalem... w jednej chwili przebaczajac mu wszystkie twarde plastiki i slaby lakier...
i jak pomysle, ze moglem wybrac auto ktore juz w momencie zakupu nie zachwycalo (np. taka Octavie) to dziekuje sam sobie, ze posluchalem serca :P bo przeciez po tych 3 latach to by mi sie nawet nie chcialo jej myc ;)

Dokładnie - jak jakieś dwa tygodnie temu znalazłem godzinkę żeby wypucować Lancera... nie mogłem wyjść z podziwu. Zaprawdę piękny samochód 8)