To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Radio fabryczne w lancerze - problemy i usterki.

shalafi - 18-11-2010, 11:40

jeśli chodzi o 2 to u mnie pomogło wymawianie jej jako:
tjuu (z naciskiem na J) ;) powodzenia

ohayo - 25-01-2011, 09:06

Krew mnie zaraz zaleje. :evil: Po wymianie drugiego radia zaczął rzęzić prawy przedni głośnik, a radio jak gubiło fale i tłumiło sygnał, tak dalej się zachowuje. Dzisiaj jadę do serwisu na wymianę głośnika i zgłosić po raz kolejny problem z radiem. Jak skończy mi się cierpliwość, to poproszę o oświadczenie, że serwis nie jest w stanie znaleźć przyczyny i naprawić / wymienić radio na wolne od wad. A wtedy problem zgłoszę "wyżej". Na pewno tego nie odpuszczę. W samochodach tej klasy nie powinno być miejsca na tandetę.
plecho1 - 25-01-2011, 11:27

Już kiedyś chyba u was pisałem że może to być problem z masą anteny, tak już się w Outkach zdarzało i wymiany odbiornika nic nie dały.
tomaszekk7 - 26-01-2011, 09:26

ohayo napisał/a:
Krew mnie zaraz zaleje. :evil: Po wymianie drugiego radia zaczął rzęzić prawy przedni głośnik, a radio jak gubiło fale i tłumiło sygnał, tak dalej się zachowuje. Dzisiaj jadę do serwisu na wymianę głośnika i zgłosić po raz kolejny problem z radiem. Jak skończy mi się cierpliwość, to poproszę o oświadczenie, że serwis nie jest w stanie znaleźć przyczyny i naprawić / wymienić radio na wolne od wad. A wtedy problem zgłoszę "wyżej". Na pewno tego nie odpuszczę. W samochodach tej klasy nie powinno być miejsca na tandetę.

Czy byłbyś w stanie napisać na jaki model Ci wymienili. Taką informację będziesz miał w protokole. Ja mam wymienione na FIELD188

odja - 11-07-2011, 16:14

Witam!

No i u mnie pierwsze problemy z radiem. Samochód ma 2 lata. W piątek wkładam oryginalną płytę CD i prawa strona zdecydowanie cichsza oraz przedni prawy głośnik charczenie. Na audycjach radiowych wszystko było OK. Umówiłem się na dzisiaj czyli poniedziałek na wizyte w serwisie. Samochód przez weekend stał sobie na parkingu. Dzisiaj wsiadam co by jechać na reperacje, wkładam tą samą płytę CD a tu wszystko ladnie gra bez żadnych problemów. Objawy miałem takie same jak w kilku postach wyżej były opisywane, ale żeby samo to przeszło? Co ewentualnie na przyszłość mogę we własnym zakresie zrobić co by to naprawić. Od razu mówie, że mam 2 lewe ręce i rozbieranie deski i wyjmowanie radia nie wchodzi w rachubę. Gdzieś wyczytałem o wyjęciu bezpiecznika od radia, ale nie było potwierdzenia czy to pomaga.

Pozdrawiam:

odja

ohayo - 12-07-2011, 17:21

Ja już się poddałem z radiem. Nie będę już po raz kolejny zgłaszał go do serwisu- nie mam czasu ani nerwów.. I tak nic to nie da. Odłożę trochę kasy i kupię sobie dedykowany zestaw multimedialny. A na razie słucham głównie mp3. :?
mazin - 12-07-2011, 21:53

ohayo napisał/a:
Ja już się poddałem z radiem. Nie będę już po raz kolejny zgłaszał go do serwisu- nie mam czasu ani nerwów.. I tak nic to nie da. Odłożę trochę kasy i kupię sobie dedykowany zestaw multimedialny. A na razie słucham głównie mp3. :?

Jeżeli jedynym problemem z radiem jest słaby odbiór, kup za parę złotych długi bat i sprawdź, powinno się poprawić.

Digger - 22-07-2011, 22:37

Tak sobie poczytałem upewniłem się co powinno być a co nie ....no i ja się zgłoszę i zobaczę bo radio jak i cd to mi się wydaje że od jakiegoś czasu mam mono w standardzie - u mnie lewa strona jakby zanika lub mega cichnie , czasami nakładają się 2 stacje , oczywiście wyświetlanie "szukania" i brak reakcji na popchnięcie żeby szukało dalej ale jak wcisnę "1" to gra zapamiętaną stację, no i głośność ogólnie ...słuch mam dobry ale u mnie to od 25 coś słychać
Trik - 25-08-2011, 23:39

Podbijam.
Nadarzyła się okazja i kupiłem dla Lancelota radyjko.
Dokładnie to radio Rockford Fusgate z ze zmieniarką z O2. Wymiana to banał, 6 śróbek na początek, potem zamiana uchwytów z O2 na te z Lancerka i 3 wtyki plus antena. Nic nie trzeba motać z kompem. Panel frontowy też mam. Może się przyda gdy będę chciał wymienić zabrudzone przyciski, co też jest banalnie proste bo już próbowałem Jak na razie śmiga fajnie, płyty zapakowane, jakość muzyki zdecydowanie lepsza mimo standardowych głośników. Kwestie zbierania zakłóceń jeszcze dokładnie nie zbadane. Jutro przejadę ponownie w miejsca gdzie siało najmocniej w poprzednim radiu i będę wiedział.

gringo66 - 27-08-2011, 07:06

Ja już miałem dwa razy wymienione radio.
Pierwszy raz to uciekał sygnał,
dwa- przy CD nie działały głośniki z prawej strony miśka
i teraz po raz trzeci na przeglądzie zgłoszę sprawdzenie radia bo przerywa .

Trik - 27-08-2011, 10:00

Ja sobie odpuściłem, do teraz. Pojawiła się okazja i mam Rockforda za 200 PLN :mrgreen: . Za jakiś czas poszukam wzmacniacza i SUB-a też od Rockforda. Może jeszcze końplet głośników. Zobaczę.
Anonymous - 03-09-2011, 16:35

Trik napisał/a:
Ja sobie odpuściłem, do teraz. Pojawiła się okazja i mam Rockforda za 200 PLN :mrgreen: . Za jakiś czas poszukam wzmacniacza i SUB-a też od Rockforda. Może jeszcze końplet głośników. Zobaczę.

Ja również jestem po wymianie fabrycznego radia z wersji Invite na Rockforda. Po pierwszym odsłuchu mam wrażenie, że jakość dźwięku jest lepsza. No i ta zmieniarka na 6CD -rewelacja. Koszt niewielki, a frajda jest.
Na gwarancji miałem wymieniane radio z powodu szumów, zakłóceń i gubienia fal. U mnie wymiana pomogła. Mam nadzieję, że z Rockfordem nie będzie problemów.

DJ Fazi - 03-09-2011, 23:16

Ja zauważyłem z Rockfordem inny problem, owszem nie odstraja się i nie gubi sygnału. Problem polega na obiorze sygnału TA, ustawcie sobie Polskie Radio włączcie TA i przełączcie się na słuchanie muzy z płyt. Gwarantuję że podczas nadawania komunikatu będzie chwilowa cisza(zgubi sygnał) gdzie mogą podać bardzo ważne informacje.
Buldi - 21-09-2011, 08:41
Temat postu: Problem z głośnikami
Mam lancera z 2010 roku. Ostatnio podczas słuchania muzyki z cd ciszej gra lewa strona, a podczas słuchania radia wszystko jest ok. Miał ktoś podobny problem? Mam już jechać do serwisu?
RalfPi - 21-09-2011, 09:45

Na pulpicie masz pokrętło(i przycisk w jednym) po prawej stronie od dostrajania radia.. ale jak je wćiśniesz to wejdziesz w opcje..
Kilka kliknięć i wchodzisz w "balance" jeśli dobrze pamiętam -
pokręć "w te i we wte" i zobacz czy coś pomogło..
poczekaj dzień/dwa - nie pomoże - wiesz co robić:)

Pozdrawiam