To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - custom COLT by pawela

rosomak1983 - 06-11-2008, 19:03

karolgt napisał/a:
tylko skąd taka wykombinować... :?

o ile pamietam Hugo zamontował z astry III czy jakos tak....moze by tez spróbowac z Lancera CBO :D

pawela - 06-11-2008, 22:10

tak to progi laminatowe, odlewane z Cyborga
Nie będą założone, póki nie będzie dokładki.
A o ową się nie martwię :)

karolgt, przecież wiem, że też je kupiłeś :D

Rafal_Szczecin - 06-11-2008, 22:20

pokazac jak te progi wygladaja
londolut - 06-11-2008, 22:26

Rafal_Szczecin napisał/a:
pokazac jak te progi wygladaja
-> klik <-
Rafal_Szczecin - 06-11-2008, 22:34

troche jak moje:D
Hugo - 06-11-2008, 22:53

rosomak1983 napisał/a:
o ile pamietam Hugo zamontował z astry III czy jakos tak
Efekt był jednak średni. Popatrzcie dokładnie w moim starym temacie.
Aha i była z Astry II, a nie III.

karolgt - 06-11-2008, 23:15

pawela napisał/a:
karolgt, przecież wiem, że też je kupiłeś :D

ale ja mowie o dokładce do zderzaka przedniego :D jakas by sie przydała :P

Jogurt - 08-11-2008, 20:23

pawela napisał/a:
Jogurt napisał/a:
pawela, zmostkuj sobie te kable od wstecznego jak odepniesz je od czujnika. jak będą świecić na właczonym zapłonie to umarł czujnik. mój colcior właśnie też na to zachorował

tak zrobiłem :) i nie działa
no to jak nie ma prądu to wymiana czujnika nic Ci nie pomoże ale sprawdzić możesz czy czujnik jest ten sam bo tez potrzebuje
Anonymous - 08-11-2008, 20:39

pawela napisał/a:
Gdzie te konie?? Odpowiedz przyszla kilka sekund pozniej gdy zobaczylem przycisk POWER obok hamulca recznego i poczekalem do 4000rpm.

Sorki, że dopiero teraz piszę i pytam, ale dopiero teraz przeczytałem, co napisałeś:) Jaki przycisk POWER? :D

Anonymous - 08-11-2008, 21:43

geckon napisał/a:
pawela napisał/a:
Gdzie te konie?? Odpowiedz przyszla kilka sekund pozniej gdy zobaczylem przycisk POWER obok hamulca recznego i poczekalem do 4000rpm.

Sorki, że dopiero teraz piszę i pytam, ale dopiero teraz przeczytałem, co napisałeś:) Jaki przycisk POWER? :D

hehe pewnie myślisz że MT (manualna skrzynia biegów) też go ma, niestety ten przycisk jest tylko w AT (automatyczna skrzynia biegów) i powoduje że komputer sterujący pracą skrzyni ciągnie silnik do wyższych obrotów na każdym biegu, w manualu jest to nie potrzebne bo sam decydujesz przy jakich obrotach załączasz wyższy bieg.

Anonymous - 08-11-2008, 21:52

No właśnie chciałem się zapytać, bo mam manualną, cały środkowy tunel zdemontowałem jak wymieniałem mieszek, a żadnego POWER'a nie było. To chciałem się upewnić, czy mi jakiejś "zabawki" nie brakuje :D
pawela - 09-11-2008, 10:28

dokładnie jak piszeDerpin, gdy miałem automata przycisk się przydawał. Zmieniał charakterystykę pracy skrzyni. Zostawiłem go, bo nie mam zaślepki :P
Teraz na krótkim manualu redukcja... i sami wiecie co dalej ;)
Cytat:
no to jak nie ma prądu to wymiana czujnika nic Ci nie pomoże ale sprawdzić możesz czy czujnik jest ten sam bo tez potrzebuje

tak zrobię, dostaniesz info ;)

BTW
przyszły progi :D
fotki jutro

karolgt - 09-11-2008, 11:35

pawela napisał/a:

przyszły progi :D
fotki jutro

dawaj dzisiaj :twisted:

bo jestem ciekaw strasznie :D

pawela - 10-11-2008, 13:46

:D :D :D :D :D
przymierzyłem właśnie progi, wszystko ładnie pasuje, pozostało wywiercić miejsce na śrubki przedniego błotnika.
Tak dziś na szybko założyłem, oczywiście idealnie nie przyległy bo trzymały się 'na słowo' ;)

...i byłem dziś na przymiarce dokładki. Sprzedawca nie miał z Cifa 5G, więc poszła z 6G i o dziwo łuki niemal idealnie pasują, jest za szeroka o ok 5cm, wszystko da się zrobić.
Wygląda tak:

powiedziałbym nawet, że pasuje lepiej, bo z 5G jest typowa dokładka pod zderzak, a ta nieco nachodzi i ma owalny kształt, pasujący do całej bryły CA0

a i na specjalne życzenie Derpina mój short shifter:

1. bieg:

neutral:

2. bieg:

Cudnie się teraz zmienia biegi, z charakterystycznym kliknięciem ;)
Mieszek kupiłem za 12zł, skajowy, aby był. Nie mam niestety tego plasticzku, który tak ładnie unosi materiał. Na razie jest jak jest

Anonymous - 10-11-2008, 14:09

widzę, że na zimę coraz więcej osób szuka sobie zajęcia ;)

kiedy zakładasz, malujesz i prezentujesz ? :D

no i jeszcze coś do tyłu trzeba zmajstrować żeby nie był za wysoko w stosunku co do reszty bodykitu...