Nasze Miśki - custom COLT by pawela
rosomak1983 - 06-11-2008, 19:03
karolgt napisał/a: | tylko skąd taka wykombinować... |
o ile pamietam Hugo zamontował z astry III czy jakos tak....moze by tez spróbowac z Lancera CBO
pawela - 06-11-2008, 22:10
tak to progi laminatowe, odlewane z Cyborga
Nie będą założone, póki nie będzie dokładki.
A o ową się nie martwię
karolgt, przecież wiem, że też je kupiłeś
Rafal_Szczecin - 06-11-2008, 22:20
pokazac jak te progi wygladaja
londolut - 06-11-2008, 22:26
Rafal_Szczecin napisał/a: | pokazac jak te progi wygladaja | -> klik <-
Rafal_Szczecin - 06-11-2008, 22:34
troche jak moje:D
Hugo - 06-11-2008, 22:53
rosomak1983 napisał/a: | o ile pamietam Hugo zamontował z astry III czy jakos tak | Efekt był jednak średni. Popatrzcie dokładnie w moim starym temacie.
Aha i była z Astry II, a nie III.
karolgt - 06-11-2008, 23:15
pawela napisał/a: | karolgt, przecież wiem, że też je kupiłeś |
ale ja mowie o dokładce do zderzaka przedniego jakas by sie przydała
Jogurt - 08-11-2008, 20:23
pawela napisał/a: | Jogurt napisał/a: | pawela, zmostkuj sobie te kable od wstecznego jak odepniesz je od czujnika. jak będą świecić na właczonym zapłonie to umarł czujnik. mój colcior właśnie też na to zachorował |
tak zrobiłem i nie działa
| no to jak nie ma prądu to wymiana czujnika nic Ci nie pomoże ale sprawdzić możesz czy czujnik jest ten sam bo tez potrzebuje
Anonymous - 08-11-2008, 20:39
pawela napisał/a: | Gdzie te konie?? Odpowiedz przyszla kilka sekund pozniej gdy zobaczylem przycisk POWER obok hamulca recznego i poczekalem do 4000rpm. |
Sorki, że dopiero teraz piszę i pytam, ale dopiero teraz przeczytałem, co napisałeś:) Jaki przycisk POWER?
Anonymous - 08-11-2008, 21:43
geckon napisał/a: | pawela napisał/a:
Gdzie te konie?? Odpowiedz przyszla kilka sekund pozniej gdy zobaczylem przycisk POWER obok hamulca recznego i poczekalem do 4000rpm.
Sorki, że dopiero teraz piszę i pytam, ale dopiero teraz przeczytałem, co napisałeś:) Jaki przycisk POWER? |
hehe pewnie myślisz że MT (manualna skrzynia biegów) też go ma, niestety ten przycisk jest tylko w AT (automatyczna skrzynia biegów) i powoduje że komputer sterujący pracą skrzyni ciągnie silnik do wyższych obrotów na każdym biegu, w manualu jest to nie potrzebne bo sam decydujesz przy jakich obrotach załączasz wyższy bieg.
Anonymous - 08-11-2008, 21:52
No właśnie chciałem się zapytać, bo mam manualną, cały środkowy tunel zdemontowałem jak wymieniałem mieszek, a żadnego POWER'a nie było. To chciałem się upewnić, czy mi jakiejś "zabawki" nie brakuje
pawela - 09-11-2008, 10:28
dokładnie jak piszeDerpin, gdy miałem automata przycisk się przydawał. Zmieniał charakterystykę pracy skrzyni. Zostawiłem go, bo nie mam zaślepki
Teraz na krótkim manualu redukcja... i sami wiecie co dalej
Cytat: | no to jak nie ma prądu to wymiana czujnika nic Ci nie pomoże ale sprawdzić możesz czy czujnik jest ten sam bo tez potrzebuje |
tak zrobię, dostaniesz info
BTW
przyszły progi
fotki jutro
karolgt - 09-11-2008, 11:35
pawela napisał/a: |
przyszły progi
fotki jutro |
dawaj dzisiaj
bo jestem ciekaw strasznie
pawela - 10-11-2008, 13:46
przymierzyłem właśnie progi, wszystko ładnie pasuje, pozostało wywiercić miejsce na śrubki przedniego błotnika.
Tak dziś na szybko założyłem, oczywiście idealnie nie przyległy bo trzymały się 'na słowo'
...i byłem dziś na przymiarce dokładki. Sprzedawca nie miał z Cifa 5G, więc poszła z 6G i o dziwo łuki niemal idealnie pasują, jest za szeroka o ok 5cm, wszystko da się zrobić.
Wygląda tak:
powiedziałbym nawet, że pasuje lepiej, bo z 5G jest typowa dokładka pod zderzak, a ta nieco nachodzi i ma owalny kształt, pasujący do całej bryły CA0
a i na specjalne życzenie Derpina mój short shifter:
1. bieg:
neutral:
2. bieg:
Cudnie się teraz zmienia biegi, z charakterystycznym kliknięciem
Mieszek kupiłem za 12zł, skajowy, aby był. Nie mam niestety tego plasticzku, który tak ładnie unosi materiał. Na razie jest jak jest
Anonymous - 10-11-2008, 14:09
widzę, że na zimę coraz więcej osób szuka sobie zajęcia
kiedy zakładasz, malujesz i prezentujesz ?
no i jeszcze coś do tyłu trzeba zmajstrować żeby nie był za wysoko w stosunku co do reszty bodykitu...
|
|
|