MitsuManiaki.com - INTER-CARS ... Ogólnopolski Dystrybutor części zamiennych
gulgulq - 06-08-2009, 09:01
ale krzych ma troche racji,
pamiętam jak zamawiałem łożysko do koła bodajże we środe a w poniedziałek miałem być w Rzeszowie, podałem wszelkie dane i namiary, potwierdziłem emailem zamówienie i datę odebrania - przychodze w poniedziałek przelotem bo sie śpieszyłem a tu się okazuje że w piatek zamówienie zostało anulowane
gdyby nie cena to bym trzasną drzwiami
tomekrvf - 06-08-2009, 09:44
Panowie, macie zniżki i narzekacie - tak typowo po polsku. Ja z IC korzystam od kilku lat i nigdy nie było żadnej wpadki.
Kiedys zamówienie czekało tydzień na klienta ale dochodziło do takich sytuacji że w filiach leżało masę nieodebranego towaru i czas na realizację zamówienia skrócono do 3 dni.
akbi - 06-08-2009, 10:18
gulgulq, a czy nie było tak, że zamawiałeś w ostatnich dniach jednego miesiąca ...a chciałeś odebrać w poniedziałek - w kolejnym miesiącu kalendarzowym?
krzychu - 06-08-2009, 10:33
akbi napisał/a: | po prostu czasem piszesz bzdury i w dodatku w bardzo irytujący sposób. |
Wypraszam sobie. Podaj mi (jeśli chcesz to na PW) gdzie piszę bzdury. Bo teraz czuję się trochę urażony staram się raczej obiektywnie podchodzić do sprawy a intercars ma na każdym kroku zachowuje się jak by mu nie zależało na kliencie ale o tym nie chciałem pisać i ugryzłem się w język. A coś o dbaniu o klienta wiem bo właśnie czytam sobie opracowanie tajnych klientów i audytorów w mojej firmie zresztą na marginesie ostatnio rozmawiałem z osobą która była tajnym klientem w salonie mitsubishi więc jest szansa że i ich wyprostują ale to są tylko moje opinie i nikomu tego nie narzucam mają takie a nie inne podejście (intercars) jak jeszcze istnieją to znaczy że dla nich jest ok.
Co do mojego poprzedniego posta fakt nie wiedziałem że chodzi o urlop jakiejś osoby ale firma powinna wyznaczać zastępstwa itd nie ważne masz racje nie widziałem a się odezwałem ale to nie znaczy że to są jakieś irytujące moje wymysły...
Tomek - fakt są zniżki ale raz z niej się da skorzystać a drugi raz nie ... I nie narzekam tylko zgłaszam problem a mój następny post był jak zaznaczyłem głośnym myśleniem a nie nie wiadomo czym żeby tyle osób miało to komentować.
gulgulq - 06-08-2009, 11:44
akbi napisał/a: | gulgulq, a czy nie było tak, że zamawiałeś w ostatnich dniach jednego miesiąca ...a chciałeś odebrać w poniedziałek - w kolejnym miesiącu kalendarzowym? |
szczerze niepamiętam ale raczej to gdzies w środku miesiaca było,
poszukam fakturki
turek61 - 06-08-2009, 12:43
tomekrvf napisał/a: | Panowie, macie zniżki i narzekacie - tak typowo po polsku. Ja z IC korzystam od kilku lat i nigdy nie było żadnej wpadki.
Kiedys zamówienie czekało tydzień na klienta ale dochodziło do takich sytuacji że w filiach leżało masę nieodebranego towaru i czas na realizację zamówienia skrócono do 3 dni. |
No i koniec bicia piany w tym temacie...
Fragu - 06-08-2009, 14:19
We wtorek robiłem zakupy w IC, paski, świece, filtry. Jak zwykle dobre zniżki, wszystko było na miejscu, bez problemu. Jedyne co, to strasznie niemiła babka siedzi w kasie Ja tam nei wiem co Wy się tak plumkacie do tego IC. Zasada prosta, nie chcesz, nie musisz. Pozdro Łukasz.
turek61 - 06-08-2009, 18:02
Dzisiaj dzwoniłem do IC w Szczecinie aby dowiedzieć się czy maja na stanie sprężyny Lesjofors na tył do Cari.Gosciu najpierw nadał że nie ma zniżki na nasz numer i nie wie dlaczego.Sprężyny może zamówić na jutro w cenie 234 zł.Jak stwierdziłem, że drogo jak cholera i ze mam źródło w necie za 192 zł. to po chwili prosił o cierpliwość cos tam pogrzebał i powiedział że na jutro mogą być w cenie 160 zł.
Skąd nagle taka przebitka ? Oczywiście jak dla mnie super.
Matejko - 06-08-2009, 18:18
turek61 napisał/a: | Skąd nagle taka przebitka ? Oczywiście jak dla mnie super. |
zachowal sie jak porzadny sprzedawca, zeby byl obrot to nabil na inny nr klienta z jakas dobra znizka
Anonymous - 07-08-2009, 12:08
dzwonilem do intercarsu z zapytaniem o cene wahaczy LEMFORDER'a do bmki - 17875 01 i 17819 01. Krzykneli mi cene ok 740 zl za wahacz. Spytalem sie czy jakas znizka na to jest na tym numerze klienta bo w internecie 700zl podaja....
Coz kupie gdzie indziej bo przebitka 120zl na elemencie to przesada.
akbi - 07-08-2009, 14:10
deenbe napisał/a: | Coz kupie gdzie indziej bo przebitka 120zl na elemencie to przesada. |
rabaty mają być na MItsubishi ... inne marki ...cóż ...jak jest rabat to ok, jak go nie ma ... trudno.
xor - 07-08-2009, 14:19
Również mam średnie doświadczenia - w InterCarsie niestety chyba obsługi nie uczą uprzejmości. Człowiek czuje się jak nieproszony gość.
Koyocik - 07-08-2009, 14:21
Z obsługą IC w Piekarach Śląskich mam pozytywne doświadczenia. Uprzejmie, miło i życzliwie. Nie mam jeszcze karty klubowej, może oni się jeżą na hasło "rabat"
akbi - 07-08-2009, 14:46
Cytat: | Również mam średnie doświadczenia - w InterCarsie niestety chyba obsługi nie uczą uprzejmości. Człowiek czuje się jak nieproszony gość. |
jak w wielu sklepach ... to nie wina IC czy innych sklepów, ale poszczególnych ludzi tam pracujących ... ot ...jak wszędzie ...
Anonymous - 07-08-2009, 14:52
akbi, nie sadzilem ze tylko na mitsubishi, niektorzy kupowali rzeczy do innych aut i mieli upusty.
|
|
|