Nasze Miśki - Polarny ninja
harpagan - 19-01-2009, 13:56
Kolejny raz wzdycham do bialego na bialych
Wyglada perfekcyjnie !
rosomak1983 - 19-01-2009, 14:58
londolut napisał/a: | pawela napisał/a:
zostaw te piękne japońskie fele!
BBS są nie niemcowe (Baumgartner Brand Schiltach) W Japonii była tylko kolejna filia. |
Cytat: | BBS Kraftfahrzeugtechnik AG - zwracam honor, masz rację
A ja długo byłem przekonany, że to japan made... |
Chłopaki nie widzicie ze to ori fele mitsubishi Widac chyba po dekielkach
rosomak1983 - 19-01-2009, 14:59
harpagan, dzieki ale białe do czarnego tez wyglada powalajaco
Jogurt - 19-01-2009, 18:25
wygląd przekozacki, oby nie zabrakło chęci do pucowania
rosomak1983 - 20-01-2009, 19:53
Byłem dzis z miskiem u mechaniora. Wymieniłem sprężyny amortyzatorów z tyłu. Teraz siedzi z tyłu równiutko.Co mnie zdziwiło to ze jedna stara sprezyna była wyraznie krótsza....myslałem ze jest pęknieta. W kazdym badz razie wymiana spręzyn załatwiła sprawe. Zamontowąłem używane oryginalne sprężyny z tyłu colta CJ (stan bardzo dobry). Dzieki londolut za pomoc w znalezieniu info odnośnie pasowania powyzszych spręzyn. Jednoczesnie potwierdzam ze namacalnie te spręzyny pasuja bezproblemowo.
Przy okazji zdjąłem bebny zeby zobaczyc jak szczęki okładzina itp. Wszytko jest OK.Wiec za te szumy/dzwiek jakby tarcia sa odpowiedzialne na 99% łożyska.Niby luz jest niewielki ale zaczyna lekko szumiec i charakterystycznie obcierac przy hamowaniu...Musze jeszcze upewnic sie która to strona ale chyba ta która była obnizona co mogło spowodowac szybsze zuzycie łożyska.
Czy łożyska moga powodowac dzwiek jakby tarcia przy hamowaniu?
Jogurt - 20-01-2009, 21:18
bardziej takie hmmm.... dudnienie
rosomak1983 - 20-01-2009, 22:42
rosomak1983 napisał/a: | bardziej takie hmmm.... dudnienie |
ale przy hamowaniu też?
karolgt - 20-01-2009, 23:10
rosomak1983 napisał/a: | rosomak1983 napisał/a: | bardziej takie hmmm.... dudnienie |
ale przy hamowaniu też? |
u mnie łożysko trzeszczało jak stara deska która się wygina.
dudnienie to od klocków i tarcz bardziej.
U rodziców w eskorcie kiedyś nie było na klockach wogóle okładzin, to przy 60 km/h w środku tak dudniało jakby jakies car audio było. Ale to był przypadek extremalny bo klocek był zerowy.
rosomak1983 - 02-02-2009, 20:34
Byłem dzis na wymianie płynu hanulcowego bo od czasu zakupu jeszcze nie zmieniłem. Obsewowałem baczenie i myśle ze następnym razem wymienie sam tj z pomoca kogos do pompowania
Wymieniłem na DOT-4 i mechanior dolał mi tez troszke do sprzegła (tez DOT-4 tam dobrze zrobił?)
Pozatym skonsultowałem sie z nim w sprawie szumów podczas jazdy obracalismy kołem i to łożysko z tyłu od kierowcy. Zamówiłem dwa łożyska używane od CJ rozebranej z małym przebiegiem.Niedługo przyjda. Co do ,,szorwania'' podczas hamowania to wg opinii mechanika musiał sie tam dostac brud i kurz.(mam w sumie dziurawe kapturki na piascie, beda nowe) Wobec tego mam wyczyscic szczeki itp? Zdejmowałem bęben u innego mechanika i mówił ze szczeki jeszcze posłuża zreszta reczny jest bardzo mocny...
londolut - 02-02-2009, 20:36
rosomak1983 napisał/a: | Wymieniłem na DOT-4 i mechanior dolał mi tez troszke do sprzegła (tez DOT-4 tam?) | Tak. Do sprzęgła też DOT-4.
harpagan - 03-02-2009, 09:16
Jak zobaczylem ostatnia fotke to mi sie przypomnial Mr.White i Żabozielony
Ten spoiler dodaje niesamowitego uroku
Nie myslales o wsadzeniu 4G93 ?
rosomak1983 - 03-02-2009, 12:47
harpagan napisał/a: | to mi sie przypomnial Mr.White i Żabozielony |
mój starszy ma żabozielonego VW polo którego własnie nazywam żabą... harpagan napisał/a: | Nie myslales o wsadzeniu 4G93 ? |
myslałem i moze kiedys tak zrobie. Teraz mam w planach inne rzeczy a 4G92 jest optymalny. Ta moc jest dla mnie wystarczajaca narazie. Pozatym silnik jest w dobrym stanie i szkoda byłoby go wymieniac.
pawela - 03-02-2009, 18:33
rosomak1983, broń Boże nie zmieniaj na lato felg, a sprzedaj Hijo!@#$% jak im tam
Na białych wygląda niesamowicie, pięknie, rasowo! Nie mogę się napatrzeć
Tylko glebe mu i masz piękny JDM
londolut - 03-02-2009, 18:37
pawela napisał/a: | rosomak1983, broń Boże nie zmieniaj na lato felg, a sprzedaj Hijo!@#$% jak im tam
Na białych wygląda niesamowicie, pięknie, rasowo! Nie mogę się napatrzeć
Tylko glebe mu i masz piękny JDM | Prawda
Pchnij ryż na allegro z oponami, dokup opony 14" nałóż je na białe felgi a za resztę kup sprężyny Tata dobrze ci radzi
Anonymous - 03-02-2009, 18:40
Prawda biale wygladaja tak ze....opad szczeki
Zostaw je !
|
|
|