To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Off Topic - ogłaszam, że mimo wszystko postaram się być...

wezyr.pl - 18-08-2010, 13:18

Pisz dużo i częściej.Jesteśmy z Tobą. :D
Uwex - 18-08-2010, 13:57

kordiank2 - nie znam Cie osobiście , ale trochę tu czytam i muszę powiedzieć , że jesteś NIESAMOWITY ! Twój optymizm , chęć wyzdrowienia ( czego z całego serca Ci życzę ) robi chyba więcej dla Twojego zdrowia niż lekarze i cała medycyna . Trzymaj tak dalej i zdrowiej !!! :)
Adaho_krak - 18-08-2010, 15:01

kordiank2 napisał/a:
Dzięki, że wątek was nie nudzi i wciąż jesteście ze mną.

Choć nie zawsze coś napiszę to jestem duchem z Tobą i czytam każdą wiadomość jaką tu zamieścisz, a wszelakie pozytywne Twoje wypowiedzi nakreślają uśmiech na mojej twarzy.

kordiank2 napisał/a:
Optymizm, niepoprawny optymizm, poczucie humoru, dystans (duuuży dystans) do tego co się dzieje ze mną w trudniejszych chwilach, to chyba słowa-klucze, żeby wygrać każdą walkę, aha i jeszcze nie można nienawidzić przeciwnika, trzeba traktować go z szacunem i po partnersku.

I za to Cię kochamy. TAK TRZYMAJ !!!!!!!!!

sieegurd - 18-08-2010, 17:55

Uwex napisał/a:
kordiank2 - nie znam Cie osobiście , ale trochę tu czytam i muszę powiedzieć , że jesteś NIESAMOWITY ! Twój optymizm , chęć wyzdrowienia ( czego z całego serca Ci życzę ) robi chyba więcej dla Twojego zdrowia niż lekarze i cała medycyna . Trzymaj tak dalej i zdrowiej !!! :)

Podpinam się do Uwexa :) Zdrówka życzymy :)

kordiank2 - 18-08-2010, 20:41

relacjonuję: następne w kolejce kręgi szyjne... do wertebroplastyki lepiej z nimi się nie wybierać, bo to misterna sprawa i tu są najczęstsze powikłania. więc raczej krojonko 4 się szykuje, ale to dopiero najwcześniej za 8-12 miesięcy.
odwykówka od morfiny - tu udało mi się dziś dodzwonić (pierwszy raz w ciągu całej choroby) do przemiłego dr-a Wikłacza z ursynowskiej poradni bólu, który wcześniej postawił mnie na nogi i już wstępnie mam ustawione mniejsze dawki i wizytę na wrzesień, następny telefon i już od jutra rana czeka na mnie mała morfina w mojej aptece. Inaczej bym explodovał i żona ścian, by już nie doczyściła. Na razie na oddziale mam tą w zastrzykach i zaopatrzą mnie jutro przed podróżą, a w razie draki będę ratować się w trasie sevredolem.
ochłodziło się, zgadnijcie dlaczego? żebym miał lżej w gipsie. to informacja, dla tych, którzy jeszcze wątpią w moje układy z "górą". ale jest też drugi powód ochłodzenia - teraz mogę powiedzieć: pozdrawiam wszystkich cieplutko...

koszmarek - 18-08-2010, 21:20

Fajnie Cie było Kordian zobaczyć :) Dawka dobrego humoru mi się przydała, tylko szkoda, że tak krótko :(
Morfi - 19-08-2010, 18:17

kordiank2, dobry nastrój najwazniejszy 3 mamy kciuki za dalsze dobre informacje licząc na zobaczenie się z Tobą kiedyś :)
kordiank2 - 20-08-2010, 10:52

Morfi napisał/a:
... kiedyś :)

...e tam kiedyś - wszyscy mitsumaniacy mają u mnie otwrte konto na diagnostykę i kasowanie błędów, więc jak ktoś ma problema - to wali jak w dym do Bociek - podlaskie i nie ma, że tam "kiedyś" tylko szybko-zaraz-już. A jak nie ma problema, zawsze można do lasu na grzyby, albo zabytki pozwiedzać, albo po prostu po puszczy połazić, albo po Bugu popływać, czy suma z wody wyciąnąć, albo nawet w drodze, jadąc 19 przenocować, czy choćby odetchnąć - jestem w naszym asystansie, więc zapraszam i pomogę. nadaję teraz z domu i czuję się duużo lepiej - no, w każdym razie nie jak człowiek, który miał tydzień temu, jak by nie było, dość poważną operację na kręgosłupie. Troską najbliższych dni jest teraz wychodzenie z morfiny - jestem już zaopatrzony w mst 30mg, więc się nie w***wiam jak jan maciej wścieklica i nie ma już zagrożenia explozją. Mogę też spokojnie odwołać swoje wcześniejsze słowa o ortopedach, bo to wszystko wina dyrekcji i kretyńskiej ekonomii - szpital w Otwocku to naprawdę wiodąca placówka nie tylko w kraju, bo i sporo obcokrajowców leczą, a chirurdzy to fachowcy kosmiczni (siłą rzeczy jak się robi po kilka zabiegów w tygodniu i przy kilku jeszcze asysta). Wieeeelki żal, że niedoinwestowany jest ten ośrodek, nawet gips chiński mi założyli - szmata która nie chce wyschnąć,. Pozałamywał się już w pierwszej dobie, więc mi dołożyli jeszcze parę kilo dla wzmocnienia. Kurde, wystrzelać polityków - tak z połowę. Każdy poseł musi mieć auto służbowe, a dlaczego w szwedzkim parlamencie są tylko trzy volvo s80. To chyba jakieś prymitywy - nie widzieli świata. A dlaczego w szwajcarii jak zostajesz np. wójtem, to rezygnujesz z połowy swego dawnego etatu, a za pełnienie zaszczytnej funkcji społecznej masz "jedynie" ludzką wdzięczność? Wszystko to jakieś prymitywy - oni po prostu chyba pieniędzy nie mają...
Sorry za ten sarkazm, ale cholera mnie bierze i rzygać się chce na te nasze "jelity".
Efa - sorki za offtopic w offtopicu - nie banuj, plizzz :mrgreen:
koszmarku, hubercie - sprawiliście mi oboje ogromną radość swoimi gębami - dzięki ogromne za odwiedziny, oby nikt z forum tego nie potrzebował tak jak ja w tamtej chwili - to było najlepsze co mogliście dla mnie zrobić - tak jak mówiłem spotkanie z wami to był nowy, świeży zastrzyk pozytywnej energii tysiące razy mocniejszy niż morfina, ale uważajcie, bo podobnie tysiące razy mocniej uzależnia, więc nawet w domu musicie mnie teraz odwiedzać, bo już się uzależniłem i nie wiem co zrobię. To tylko dwie godzinki autem od Wawy...
pozdrawiam wszystkich mocno z domu...
do następnego, kochani

koszmarek - 20-08-2010, 11:12

kordiank2 napisał/a:
ale uważajcie, bo podobnie tysiące razy mocniej uzależnia

Za późno Kordku :)

Do zobaczenia po Zlocie, bo Cię ciotka znowu napadnie (albo jej wysłannik- jeszcze zobaczymy ) :)

a kominek namalowałeś na SAM-WIESZ-CO? ;)

kordiank2 - 20-08-2010, 14:24

koszmarek napisał/a:
...a kominek namalowałeś na SAM-WIESZ-CO? ;)

hę, statuetka lepiej prezentuje się jednak na pianinie, więc na razie ścian nie będę rozwalać. trochę poleżę teraz, bo diagnozowałem passata z uszkodzonym czujnikiem wałka rozrządu, a za godzinkę zapowiada się merc c-klasa 2008 i mam stresa :rolleyes:
si ja h

Efa! - 20-08-2010, 14:40

kordiank2 napisał/a:

Efa - sorki za offtopic w offtopicu - nie banuj, plizzz :mrgreen:

Buaaachacha, jakbym kiedykolwiek kogokolwiek zbanowała ;-) :-D

kordiank2 - 21-08-2010, 10:13

no dobra, to polecę hardcorem - może dam Efie w końcu powód do zbanowania. Nie możesz być taka miętka, dowal w końcu. Są ludzie, którzy potem lżej się czują... Wiem, wiem to nie w twoim stylu, tylko żartuję i bardzo lubię cię taką jaka jesteś, więc nie zmieniaj się, ale bana nie mogę ci zabronić... znowu zbaczam ze ścieżki. Miało być HxC, to jadę:

...a kuku...

trzeci już sznyt na mym grzbiecie, weszło mi to w nałóg, jak ta nieszczęsna morfina i odwiedziny mitsumaniaczych ekip w szpitalach. Najdalej za rok znowu dam się pokroić - lubię to... :evil:

Marcin-Krak - 21-08-2010, 10:22

No szczerze napisawszy, to lekarz powinien się udać do koła gospodyń wiejskich na kurs wyszywania (równego) ;)

Zdrówka :)

Rafal_Szczecin - 21-08-2010, 10:35

mitsumaniaki, a moze by tak podjechac do Kordiana i zrobic mu wpisy na gipsie ;) :D
kordiank2 - 21-08-2010, 11:46

Marcin-Krak napisał/a:
No szczerze napisawszy, to lekarz powinien się udać do koła gospodyń wiejskich na kurs wyszywania (równego) ;)

hłe, hłe, hłe... dobre... tak naprawdę dla niezorientowanych wyjaśnię, że ten "ścieg" to nowość w chirurgii kręgosłupa "przeszczepiona" z chirurgii plastycznej. Tylko narzędzia i nici są inne, grubsze. Ten rodzaj szycia wprowadził w otwockiej klinice dr Krauze, który dawniej wiele lat pracował na ortopedii dziecięcej (w wawie na saszerów). Jak widać, jest to coś w stylu "na okrętkę", a nie kilkanaście tradycyjnych supełkowych szwów chirurgicznych. Po tym szyciu nie ma prawie śladu - widać właściwie tylko małe blizny po dziurkach od igły. Wiem co mówię, bo wcześniej widziałem zdjęcia moich poprzednich dwóch cięć po wygojeniu. Mimo, że fajne, to polecam tylko wyjątkowym masochistom. :D

[ Dodano: 21-08-2010, 11:49 ]
Rafal_Szczecin napisał/a:
mitsumaniaki, a moze by tak podjechac do Kordiana i zrobic mu wpisy na gipsie ;) :D

Rafał, wesołe autobusy ze Szczecina - zawsze mile widziane w moich skromnych progach, a jakieś czadowe graffiti ala heavymetalowe tatoosy przydałyby się bardzo - zabieraj kredki i w drogę!