To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

MMC Car Poland & Dilerzy Mitsubishi - ASO - tu chwalimy i wieszamy psy

Pawcho - 05-04-2009, 12:58

Na początku WITAM wszystkich forumowiczów :biggrin:
Za niecałe 2 miechy będę mam nadzieję :p szczęśliwym posiadaczem Lancerka Intense 1.8.Zakupu dokonałem w Łodzi w firmie Satall. W związku z tym mam pytanie czy kotś korzystał już z usług tego serwisu i na co ewentualnie zwrócić uwagę w trakcie odbioru auta??Z usług salonu jestem w miarę zadowolony.

poziomka - 06-04-2009, 09:47

Pawcho napisał/a:
i na co ewentualnie zwrócić uwagę w trakcie odbioru auta??Z

zapraszam na

http://forum.mitsumaniaki.pl/viewforum.php?f=135

na tym forum są watki o tym temacie

pozdrawiam
igor

AutoGT - 10-04-2009, 17:18

Przepraszam, że dopiero teraz ale ostatnio nie miałem czasu czytać forum.

Już wyjaśniam sytuację. Auto nie zostało uszkodzone w terenie. Owszem miał miejsce wypadek samochodem klienta, ale na ulicy, nie z winy mechanika i nie podczas wygłupów(do zabawy mamy firmowe EVO) tylko podczas jazdy testowej. Auto zostało naprawione i klient dalej u nas serwisuje samochód.

arkady, wieszanie psów za ten incydent zostaw bratu kolegi.

Hubeeert - 10-04-2009, 17:51

AutoGT czyli jak w dowcipie - kolegi kuzyna wujka ciotecznego brata stryj powiedział ;-)

Szkoda, że czasu brak - to rozwiałoby wątpliwości szybciej, przed domysłami.

arkady - 13-04-2009, 23:28

AutoGT napisał/a:

Już wyjaśniam sytuację. Auto nie zostało uszkodzone w terenie. Owszem miał miejsce wypadek samochodem klienta, ale na ulicy, nie z winy mechanika i nie podczas wygłupów(do zabawy mamy firmowe EVO) tylko podczas jazdy testowej. Auto zostało naprawione i klient dalej u nas serwisuje samochód.

arkady, wieszanie psów za ten incydent zostaw bratu kolegi.

""w terenie nie miałem na myśli typowo górki, wąwozy itd....'''

Pisząc ""podczas jazdy testowej"" co masz na myśli:)) nie z winy mechanika?? czyli z kogo winy ??/ księdza proboszcza?? WIDMO prowadził to auto?? Nie bądź śmieszny, że klient dalej będzie serwisował u was samochód!!!!

tomekrvf - 14-04-2009, 00:13

arkady napisał/a:
nie z winy mechanika?? czyli z kogo winy ??/ księdza proboszcza??

A jak w ciebie ktoś uderzy to czyja jest wina?

poziomka - 14-04-2009, 07:11

Cytat:

A jak w ciebie ktoś uderzy to czyja jest wina?

Pewnie księdza proboszcza - w Warszawie taki jest ruch i taki duży procent spieszących się kierowców, że stłuczki to niestety norma - ja miałem 500 km na liczniku jak się zatrzymałem przed pasami i ktoś się zagapił.

igor

Jackie - 14-04-2009, 11:37

arkady napisał/a:
Pisząc ""podczas jazdy testowej"" co masz na myśli:))

Normalnie - po serwisie odbywa się jazdę testową samochodem na co klient wyraża zgodę.
arkady napisał/a:
nie z winy mechanika?? czyli z kogo winy ??/ księdza proboszcza?? WIDMO prowadził to auto??

Krasnoludek. Tak idiotycznego zarzutu dawno nie słyszałem. Nawet jeżeli wypadek miał miejsce z winy prowadzącego mechanika - to co? Zdarza się. Jest ubezpieczenie, jest dobra wola dealera - czegoś jeszcze oczekujesz? Czerwony dywan? Rosjanka na tydzień? A może nowy samochód? Wypadki się zdarzają. Kropka. Oddając auto do jakiegokolwiek warsztatu liczysz się z taka możliwością, ja sądzę jesteś dorosły, więc umiejętność logicznego myślenia nie powinna być Ci obca. Auto wyjeżdża na drogę publiczną - ergo wypadek jest prawdopodobny.
arkady napisał/a:
Nie bądź śmieszny,

Prawda? Jak dla mnie EOT.
Pozdrawiam

Anonymous - 15-04-2009, 08:25

gootek napisał/a:
Jeśli będę wykonywał następny przegląd okresowy albo jakaś naprawę w Warszawie, to na pewno będzie to w MITCAR.

No i stało się.

Pojachałem po raz pierwszy na przegląd okresowy do Mitcaru.
Serwis wykonał przegląd profesjonalnie, dokładnie i szybko.

Ciekawe, że nie tracili czasu na wymianę "obcych" ramek pod tablice rejestracyjne na własne. Za to umyli dokładnie auto i odkurzyli wnętrze.

Polecam ten serwis!
:)

AutoGT - 17-04-2009, 13:02

Jackie, dzięki za wsparcie pod moją nieobecność.

arkady napisał/a:
Pisząc ""podczas jazdy testowej"" co masz na myśli:)) nie z winy mechanika?? czyli z kogo winy ??/ księdza proboszcza?? WIDMO prowadził to auto?? Nie bądź śmieszny, że klient dalej będzie serwisował u was samochód!!!!

Teoria z księdzem proboszczem trochę naciągana, ale mi się podoba. Klient serwisuje u nas auto.

krzychu - 18-04-2009, 18:04

Jackie napisał/a:
EOT

Może kiedyś byłem dzieckiem neostrady (znaczy neostrade mam nadal dzieckiem nie jestem) ale nie wiem co to znaczy "EOT"....

A teraz będę nie miły....

Administrator nie powinien się wypowiadać w sposób niezrozumiały dla innych, to nie komórka i SMS-y. Mam nadzieje że Hubert mnie popiera :mrgreen:

Krzychu

Ps. Dziękuje google że istnieje i mogłem sprawdzić co to jest "EOT"

Marcin-Krak - 19-04-2009, 10:33

krzychu napisał/a:

Ps. Dziękuje google że istnieje i mogłem sprawdzić co to jest "EOT"

Zawsze mogłeś skorzystać z: http://forum.mitsumaniaki...7b36901e7fae2a9 :evil:

krzychu - 19-04-2009, 11:22

Jeśli mówisz o tym temacie:

http://forum.mitsumaniaki...der=asc&start=0

To jeszcze tam nie ma "EOT" więc dopiszę :P

Krzychu

Marcin-Krak - 20-04-2009, 01:58

krzychu napisał/a:
Jeśli mówisz o tym temacie:

http://forum.mitsumaniaki...der=asc&start=0

To jeszcze tam nie ma "EOT" więc dopiszę :P

Było w pierwszym poście jest link ;)

Ale EOT, bo będzie RB :P

Jackie - 20-04-2009, 13:14

krzychu, marudzisz ;)
EOT - End Of Topic - zwrot powszechnie używany na każdym znanym mi forum internetowym, no ale specjalnie dla Ciebie - Koniec Tematu :D
Pozdrawiam