Nasze Miśki - j-rules - CB4A czyli miłosc od pierwszego wejrzenia
idas - 11-08-2010, 15:47
j-rules napisał/a: | 1. Po powrocie z wakacji, autko stalo kilka dni na deszczu. Efekt : woda w bagazniku, lewa strona podlogi w kufrze mokra jak pies... |
Zanim zaczniesz cokolwiek uszczelniać zdemontuj najpierw lampę i sprawdź czy nie masz syfu na uszczelce...u mnie tak samo zalewało bagażnik, szukałem różnych przyczyn, a okazało się że to wszystko przez błoto zmieszane z igłami drzew na uszczelce lampy:) po wyczyszczeniu-suchutko!:)
j-rules napisał/a: | 2. zaczyna sie odzywac zawieszenie przód. Podejrzewam laczniki stabilizatora, gdyz glosne stukniecie slychac przy najezdzie na poprzeczna przeszkoda (np prog) Czy dobrze kombinuje? |
Łączniki stukają przy dziurach, więc raczej kombinuj dalej. Nie zaszkodzi jednak wymienić bo koszt minimalny:)
j-rules napisał/a: | 2. zaczyna sie odzywac zawieszenie przód. Podejrzewam laczniki stabilizatora, gdyz glosne stukniecie slychac przy najezdzie na poprzeczna przeszkoda (np prog) Czy dobrze kombinuje? |
Sprawdź blaszki trzymające klocki, ewentualnie dognij je w kierunku klocka aby go ciaśniej obejmowały.
j-rules - 11-08-2010, 18:51
Cytat: | a okazało się że to wszystko przez błoto zmieszane z igłami drzew na uszczelce lampy:) po wyczyszczeniu-suchutko!:) | to mi pasuje do ukladanki... 2 tyg stal pod modrzewiami
j-rules - 07-09-2010, 12:51
z nowości
przeciekający bagażnik okazal sie przeciekac z racji dziury pod lampą a nad zderzakiem... dziura zaleipona u blacharza, wszystko podmalowane i wyglada ok. Nie mam zdjec... tak czy siak okazalo sie ze dalej cieknie no ale tu juz wina uszczelnienia lampy, widocznie podczas demontazu sie juz wszystko tam porozlazilo. Wiec sięgnałem po jakikolwiek silikon jaki mi został z budowy, który okazal się byc sanitarnym i rachu ciachu i juz nie cieknie nic a nic.
Od dwoch dni walcze z rdzą na progach. Jako ze to pierwszy raz jak takie cos czynie szału wykończeniowego nie ma, ale jestem wstępnie zadowolony. Dziur jako takich nie bylo, rdza dosc powierzchowna, chociaz rozlegla to nie uzylem szpachli.
Bawie sie produktami novolu : wash primer z utwardzaczem i podkld akrylowy 1k w sprayu. Do tego lakier wlasciwy oraz boll do profili zamknietych który wstrzykuje w progi. Mam nadzieje, ze wszystko wtrzyma dluugi czas;p
fotki z prac.. :
tak wygląda aktualnie próg pasażera ;p chwila przerwy bo bateria w wiertareczce padla ;p
jak widac nalotu bylo duzo ale nie siedzial glęboko. przy czym ten próg wygladał najgorzej. Tu fotki z wczoraj, gdy zrobilem z drugiej strony.
na zdjeciach nie widac, ale z bliska juz tak : to byl moj pierwszy raz ze szprejami w rękach i są niedoskonalosci (w 3 miejscach sie zmarszczył lakier - dlaczego?), ale grunt zeby sie trzymalo.. no a jak odpadnie to trudno, koszt srodkow - 50 pln wiec gra warta swieczki.
sory za brudne w srodku auto ;p
Na koniec jeszcze pomalowane pare dni temu zaciski (przy okazji pobytu u blacharza z bagaznikiem)
mial byc zolty, ale moja luba chciala czerwone. niech jej bedzie ;p
opony usyfione po ostatnich deszczach mam bajorowy dojazd..
pozdro i czekam na krytyke
rosomak1983 - 07-09-2010, 13:46
heh wyszlo Ok a jaki podkład reaktywny w koncu zastowowałes ???
Ten szary w spray to chyba zwykły nie ???
Co do zacisków tez sie zbieram do tego
KaWu - 07-09-2010, 14:11
j-rules napisał/a: | sięgnałem po jakikolwiek silikon jaki mi został z budowy, który okazal się byc sanitarnym i rachu ciachu i juz nie cieknie nic a nic. |
Ten silikon jest agresywny na blache. Z czasem bedziesz miec od niego korozje.
Tomek - 07-09-2010, 20:40
j-rules, zdecydowałeś się??
gazujesz miśka ???
j-rules - 07-09-2010, 22:35
KaWu napisał/a: | Ten silikon jest agresywny na blache. Z czasem bedziesz miec od niego korozje. | myśle, ze nie koneicznie - nie kazdy sanitar jest reagujacy, wg tego co sie dowiadywalem to nie powinno byc nic zlego. Jak bedzie - bedziemy reagowac ;p
rosomak1983, zasotosowalem podklad reaktywny novola - wash primer jakistam (chyba 340) i na to akryl tez novola a na wierzch srebro motipa.
tomek84, no coz.... docelowo mysle o tym - jednak nie chce pierwszej lepszej sekwy za 2300. Troche mam aktualnie niepewne wsparcie finansowe, wiec nie mowie o tym glosno, ale prawdopodobnie gaz predzej czy pozniej bedzie.
BTW nie smigales wczoraj czasem po westerplatte?
rosomak1983 - 07-09-2010, 23:07
j-rules napisał/a: | jednak nie chce pierwszej lepszej sekwy za 2300. |
to co ty chcesz wsadzac do mimo wszystko sedziwego auta
j-rules napisał/a: | nie smigales wczoraj czasem po westerplatte? |
j-rules, to Ty dalej nad morzem sie bujasz ????
Tomek - 07-09-2010, 23:14
j-rules napisał/a: | tomek84, no coz.... docelowo mysle o tym - jednak nie chce pierwszej lepszej sekwy za 2300. Troche mam aktualnie niepewne wsparcie finansowe, wiec nie mowie o tym glosno, ale prawdopodobnie gaz predzej czy pozniej bedzie.
BTW nie smigales wczoraj czasem po westerplatte? |
powiem Ci tak:
w Czakramie na 4 cylindry Ci założą za 2400 sekwencję na wtryskach Zavoli lub wtryskach BRC (za 2900)
"BRC pół roku temu kupiło Zavoli i dopracowali te wtryski i ponoć dobrze się spisują, więc do aut o mniejszej mocy spokojnie mogę polecić" - to co usłyszałem od mojego znajomego, który to pracuje tam w serwisie (ale nie jako mechanik, tylko przy obsłusze klienta)
Lovato sekwencje założysz za 1800, co moim zdaniem też by zrobiło robotę
a co do Westerplatte, to kurde nie pamiętam, ale wczoraj na pewno nie bo mnie w Tarnowie nie było wogóle, ale w Niedziele to prędzej, czy w sobotę, bo w Gemini byłem za raz, ale chyba Coltem
tak wogóle to patrz teraz na Colta KT56086, taki sam jak ma klubowicz Mystek, bo ostatnio więcej się Coltem obijam, żeby go rozruszać, ale za 2-3 tygodnie go wywiozę do Krakowa, bo po 1 października się tam osiedlam na dobre
rosomak1983 napisał/a: |
j-rules napisał/a: | nie smigales wczoraj czasem po westerplatte? |
j-rules, to Ty dalej nad morzem sie bujasz ???? |
to takie osiedle w Tarnowie
j-rules - 08-09-2010, 14:24
rosomak1983 napisał/a: | to co ty chcesz wsadzac do mimo wszystko sedziwego auta |
odezwał sie ten co pcha 140 koni w leciwe auto :P
Ot po prostu, z gazem zawsze sa jakies jaja na tych najtanszych podzespolach. Im wiecej czytam tym wieksza korbe na ten temat mam Prawdopodobnie skonczy sie na montazu czegos w czakramie..
tomek84, w takim razie moja dziewczyna widziala na west innego czarnego pieknego gala ;P
Tomek - 08-09-2010, 14:40
j-rules napisał/a: | tomek84, w takim razie moja dziewczyna widziala na west innego czarnego pieknego gala ;P |
Gali w Tarnowie naliczyłem już z 5-6
1. Srebrne Avance na blachach KTA
2. Biały/perłowy amerykaniec, blachy KT
3. Zielony GLS 2.0 rocznik na oko 1997, na czarnych blachach TNI (pewnie od nowości u jednego właściciela)
4. Jeden czarny, blachy chyba KT, jechał za mną jakiś czas, ale strasznie padało, nie dojrzałem co to dokładnie jest, ale wyglądał w deszczu b. przyzwoicie, podejrzewam, że SE
5. wydaje mi się, że coś jeszcze, ale nie mogę sobie przypomnieć
6. mój
troche się tego nazbierało, bo jak go kupiłem to widywałem tylko numer 3, a teraz coraz więcej
stawiam, że widziała numer 4.
j-rules - 08-09-2010, 14:48
amerykaniec (Srebrnawy)juz z rok jezdzi conajmniej po Tarnowie, jednak w kiepskim stanie ogolnym jakby sie przyjrzec Czesto stoi na narutowicza.
Na mechanicznych ostatnio widzialem zielonego gala, ale... anglika. Tam pod kartingami.
Reszty wymienionych nie widzialem. Mozliwie ze widziala nr 4. Mi nie bylo dane. Faktycznie sporo juz tego :O Z ciekawostek : CB0 tez juz kilka sie nazbieralo w Tarnowie i okolicach.
pozdro
Tomek - 08-09-2010, 14:56
tak, ten amerykaniec, taki sobie
widuje go na narutowicza i na wiejskiej czesto parkuje
co ciekawe, jeszcze żadnego kombiaka
tego anglika o którym piszesz nie widuje
E3 i E5 mnóstwo jeździ, ale większość właścicieli tych jednostek jest niekumata
CB0 na krakowskich numerach czesto widuje, srebrne chyba z czarną maską
j-rules - 08-09-2010, 15:22
o to chyba tego CB0 KR kojarze. Kiedys zamieniłem 3 slowa z chlopaczkami z niego na grosarze bo zajechali gdy akurat tam bylem. Pamietam ze swiecil na niebiesko, jakimis allegrowymi ala xenonami czy cos. ogolnie to lekko schamiony byl
pod mytnikiem stal kiedys bardzo zadbany lekko złotawy metallic z lotką z tylu. W Piotrkowicach ciemnozielony Lancer na czarnych blachach na sprzedaz jeszcze nie dawno stal. Na JP2 czesto stoi srebrny kombiak (i chyba ten sam stoi czesto pod budowa sklepu marketu na west) w stanie raczej kiepskim, kolo budowy nowej galerii krecil sie rownie kiepski czerwony kombiak. No i kiedys pod kerfurem widywalem rodzynka, srebrnego sedanka, niemal identyko jak moj calkiem ladnie utrzymany KTA. Obecnie nie widuje go juz. Z grubsza chyba tyle ciekawich miśków.
Starsze Gale i Lancery na ogol widuje w stanie opłakanym w naszym miescie.
rosomak1983 - 08-09-2010, 15:57
j-rules, wsadz staga plus na wtryskach magic jeta bedzie gitara.
W 2500 sie zmiescisz a jak skminisz sobie butle z homologacja to bedziesz miał 500zł taniej.
j-rules napisał/a: | rosomak1983 napisał/a:
to co ty chcesz wsadzac do mimo wszystko sedziwego auta
odezwał sie ten co pcha 140 koni w leciwe auto |
mimo wszystko to równie leciwe konie
|
|
|