To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - Sedan czy Sportback

pekaes - 22-08-2009, 16:40

redundantor napisał/a:
Ja wziąłem SB - bo bardziej podobał się mojej połówce. Może to niezbyt merytoryczny argument, ale jak ktoś używa samochodu do pokazywania kobietom, to czerwony SB lepiej się zaprezentował niż czerwony Sedan :) . I z bliska i z daleka.

Mojej połówce bardziej podobał się z kolei Sedan. Ponieważ ja wybrałem markę auta, żonie pozostawiłem wybór rodzaju nadwozia i koloru :) . O ile obojgu najbardziej odpowiadał kolor czerwony, to co do wersji zdania były podzielone. Ostatecznie przystałem na Sedana (to się nazywa kompromis! :) ), choć wciąż z lekką zazdrością spoglądam na SB...

Przód Sportbacka to mistrzostowo świata (ten pysk rekina), tył zaś moim zdaniem został mocno popsuty. Konkludując - w mojej opinii przód auta zdecydowanie bardziej wyrazisty ma SB, tył zaś bardziej podoba mi się w Sedanie. Myślę, że wiele osób podziela moje zdanie i przed zakupem miało poważny dylemat. No ale przecież - de gustibus non est disputandum... :)

piomic - 23-08-2009, 19:29

Było do sedana dokupić chrom dookoła wlotu i czarną folię na zdrzak, miałbyś hybrydę.
A jak moniaków skąpisz to narzekaj dalej... :wink:

pekaes - 24-08-2009, 07:14

Rozważam:)
Cezarito - 24-08-2009, 18:53

piomic napisał/a:
Było do sedana dokupić chrom dookoła wlotu i czarną folię na zdrzak, miałbyś hybrydę.
A jak moniaków skąpisz to narzekaj dalej...

To po co kupywać brzydsze auto i przerabiać na ładniejsze ? Na to faktycznie szkoda moniaków. :lol: :mrgreen: ;-)

piomic - 24-08-2009, 21:49

Jechałem dziś chwilę za SB w tym samym kolorze, co mój (korek był). Później zrobiły się dwa pasy, jechałem chwileczkę obok niego, później momencik przed i więcej go nie widziałem...
Chyba prawdę piszą w instrukcji. :wink:

Anonymous - 24-08-2009, 22:17

Cezarito napisał/a:
piomic napisał/a:
A jak moniaków skąpisz to narzekaj dalej...

To po co kupywać brzydsze auto i przerabiać na ładniejsze ? Na to faktycznie szkoda moniaków. :lol: :mrgreen: ;-)

Jeden lubi ogórki a drugi gospodyni córki, SB wygląda z tyłu jak by go scania trąciła lekko, usiąść i płakać

Cezarito - 25-08-2009, 20:04

darul1 napisał/a:
Jeden lubi ogórki a drugi gospodyni córki, SB wygląda z tyłu jak by go scania trąciła lekko, usiąść i płakać

Za bardzo porównujecie SB do innych sedanowych modeli mitsu. A niepotrzebnie. To jest po prostu zupełnie od nowa zaprojektowany kuper do hatchbacka i tyle. Tak miał wyglądać jak wygląda i jest w tym bardzo bardzo ładny ;-)
Na początku sam nie byłem przekonany do tyłka, ale później zaczął mi się podobać, bardzo ładnie mu się z tyłu światła świecą (te dwa paseczki). Zwłaszcza, gdy osoby nie znające niemal tej marki patrzą na moje auto i mówią "bardzo ładny ten samochód, zwłaszcza z tyłu. No i z przodu też fantastic..." :-)

gzesiolek - 25-08-2009, 20:52

Cezarito, bo Ci co mysla, ze ma "mydelniczke" zamiast tylka to Ci wprost tego nie powiedza... zwlaszcza znajomi... ;)

ale ogolnie wszystko kwestia gustu...

dla mnie sedan jest spojniejszy jako bryla, ale tylu tez nie ma idealnego... no ale w mojej skromnej opinii tyl sedana i tak jest lata swietlne przed tylem SB... z wyglądu of course... bo co do praktycznosci to juz taki pewny nie jestem...
:D

Anonymous - 25-08-2009, 20:52

Nie przeszkadz mi, że komuś podoba się coś innego, dzięki temu na świecie jest ciekawiej, wyrażam tylko swoje zdanie do którego chyba mam prawo i nie mam zamiaru nikogo obrażać ani krytykować tym bardziej przekonywać do swojego.
shalafi - 26-08-2009, 08:52

a tył SB jest zupełnie jak focusa.. pytanie kto od kogo zer..zgapił.. 8)
(sądząc po latach to jednak od focusa...

tak wiem 8) podobnie jak tył sedana jest z cordoby... :P

pekaes - 26-08-2009, 11:19

shalafi napisał/a:
a tył SB jest zupełnie jak focusa.. pytanie kto od kogo zer..zgapił.. 8)
(sądząc po latach to jednak od focusa...

tak wiem 8) podobnie jak tył sedana jest z cordoby... :P

A ja bym powiedział, że jeśli już Lancery przypominają mi inne auta, to tył SB porównałbym z Lanosem :) , zaś tył Sedana do nowej Alfy 159 :)

piomic - 26-08-2009, 14:03

Nie no, SB ma tył od kaszkaja... :mrgreen:
Maciek - 27-08-2009, 14:19

Pisać na temat proszę - redbary czekają :twisted:
smarekxy - 31-08-2009, 18:39

Witam serdecznie!
Według mnie dyskusja jest czysto akademicka - no bo - gdyż - ponieważ - zależy tak naprawdę, co się komu podoba. Prawda to oczywista i myślę że tylko tym należy się kierować przy zakupie SeDana albo SB. Czy SB jest praktyczniejszy - pewnie tak, jeśli chodzi o przewożenie sporych ładunków... tylko ilu z z Was takie woziło i jak często??? Bo ja raczej rzadko takie wożę (raz na rok?). Że SD ma lepsze przyspieszenie, jak piszecie... Myślę że tych 0,6 sekundy nikt nawet nie poczuje. Faktem (dla mnie) jest natomiast, że SB ma ładniejszą atrapę przednią (tak to się nazywa? :roll: ), ma bardziej "sportowy" charakter, do tyłu można się przyzwyczaić - jak do wszystkiego zresztą. Z kolei SD to linia jak najbardziej klasyczna, większości się podoba tył, choć może dla niektórych mniej praktyczny bagażnik no i kosztem fajowej atrapy :wink:
Ja kupiłem SD, choć zastanawiałem się nad SB, bo ogólnie bardziej mi siępodoba, a co do przodu, to myślę, że fajnie będzie wygladała atrapa z dodanym (dokupionym) chromem na dolną część i narożne owiewki zderzaka przedniego... Co Wy na taki kompromis??? Bo muszę zapytać, czy mogą w ASO założyć atrapę z SB do SD :mrgreen: :twisted: :wink:

Trik - 31-08-2009, 22:08

smarekxy napisał/a:
Bo muszę zapytać, czy mogą w ASO założyć atrapę z SB do SD

w tym wypadku potrzebna jest wymiana czałego zderzaka pewnie coś w oko 3000PLN
Weź lepiej tąramke na dół atrapy za pincset :mrgreen: