Nasze Miśki - Mój miśkowóz :D:D
robertdg - 22-05-2010, 17:16
costa brawa napisał/a: | zeby ladnie wygladalo | tez tak malowalem tarcze
costa brawa napisał/a: | Powod wymiany tarcz tył | przetoczyc i opchnac na allegro
costa brawa napisał/a: | Misiek gotowy do drogi | zacnie sie prezentuje
jkrzysztof80 - 22-05-2010, 17:39
costa brawa, misio super wygląda
Że tak zapytam: farbka nie zejdzie z tych tarcz pod wpływem wysokiej temperatury?
wilk88 - 22-05-2010, 18:53
Ten lakier to oryginał czy nowy? Takiego ładnego lakieru na Galu jeszcze nie widziałem, marzenie
costa brawa - 22-05-2010, 20:06
robertdg, dziadostwa nie bede innym sprzedawal
jkrzysztof80, farba do wydechow niby 400 st C wytrzymuje ale bardziej chodzi mi o to ze ona sama z siebie odpadnie raczej
wilk88, z daleka ladny - jest sporo takich maly rysek,odpryskow po kamykach itp a prawa strona byla malowana cala i to wlasnie ta strona ma najwiecej zarysowan bo z lewej strony jest orginal lakier i praktycznie bez uszkodzen (mozliwe ze lepszy jakosciowo i sie nie rysuje tak) ale ogolnie jak na 10 letnie auto jest calkiem dobrze ale jak wiadomo nowy to on juz nie bedzie a malowac calego tylko po to zeby przez pol roku byl bez odpryskow i rysek nie ma sensu bo zaraz i tak Ci go ktos na parkingu obije bo nie jego to co tam - kazdy wie o co chodzi
Psikus - 22-05-2010, 20:34
costa brawa, nawet ładnie na tej feldze wygląda. Co do lakieru ja zawsze malowałem zwykłym czarnym matem i się trzyma - z tyłu nie ma aż tak wysokiej temperatury.
robertdg - 22-05-2010, 20:47
costa brawa napisał/a: | dziadostwa nie bede innym sprzedawał | to był żart, ja często żartuje w sposób "towar do regeneracji i ponownego użytku" dobrze wiesz że ludzie na niczym potrafią zbić kase
Hugo - 26-05-2010, 23:05
costa brawa i jak spalanie po wymianie sondy lambda? I jeszcze jedno, gdzie wykonałeś łączenia kabli starej i nowej sondy? Pod podłogą czy w kabinie. I czym łączyłeś? Jakieś odczucia ogólnie w zachowaniu auta po wymianie sondy?
costa brawa - 26-05-2010, 23:40
ja mam sondy juz na kolektorach ... na tym od chlodnicy mi padla i zrobilem tak jak z instrukcji od sondy pisalo czyli na kazdym kablu o ok 1 cm roznicy zeby bylo i sie ladnie wzsystko zaizolowalo koszulkami termokurczliwymi bez najmniejszych problemow , a ze kazdy kabel w innym miejscu mial ciecie to po zaizolowaniu nie robisz takiej wielkiej "bulwy" w jednym miejscu tylko jest ladnie rowniutko - wszystko polutowalem zeby bylo pewne
spalanie i cala reszta tak jak bylo - bez zmian - takze mozliwe ze u mnie faktycznie tylko sama grzalka padla (ale na zasadzie dzialania lamby sie nie znam wiec nie wiem czy moglo tak byc czy nie )
zakladalem zwykla uniwersalna NGK( NTK ) - gosc mi poprostu w katalogu znalazl wybral tylko ze polifcie i tyle ...
Hugo - 27-05-2010, 16:39
Właśnie dotarła do mnie sonda i ma założone na końcach konektorki (męskie). Idę zaraz zobaczyć do auta, bo chyba są one założone po to, aby zastąpić nimi stare kable we wtyczce, albo po prostu powpinać każdego osobno w gniazdo. Muszę iść tylko zobaczyć czy kable od ori sondy są zakończone męska, czy żeńską wtyczką i wszystko będzie jasne i proste.
Soniacz - 31-05-2010, 20:11
Obejrzałem większość Galantów w tym dziale. Wszystkie są piękne, ale ten ma coś w sobie, czego inne nie mają. Coś mnie w nim urzekło. Najbardziej właśnie ten mi się spodobał. Brawa dla właściciela. Piękny samochód. Zazdroszczę troszeczkę i mam nadzieję, że kiedyś może i ja będę taki posiadał.
Pozdrawiam
costa brawa - 31-05-2010, 22:58
Soniacz, nie ma w nim nic niezwyklego .:) zwykly galant avace z ciemnymi szybami ... na forum sa podobne (identyczne) i pewnie w lepszym stanie niz moj
Lechfan - 03-06-2010, 00:13
skromniacha..
Pewnie, że niektóre są pewnie w lepszym stanie i może i ładniejsze, ale ten Twój ma coś w sobie co i mnie, od początku tematu, urzeka. Ścisła czołówka, tak trzymać!
costa brawa - 05-06-2010, 22:39
a dzisiaj mnie naszlo na robote przy galu i wynikloz tego tak ..
1 wylecial caly Hak - niedlugo w dziale odpowiednim sie znajdzie bo mi niepotrzebny
2 porzadne woskowanie najpierw jakims tam mazidlem turtle waxa (niebieski) a pozniej w plynie najpierw turtle waxa nano tech (taki zielony - bardzo dobry) i na koniec maqauierem i jest lux
3 porobione takie z grubsza zaprawki male po zimie itp rysy glebsze i odpryski po kamieniach
4 podokrecane kilka spraw w wnetrzu co sie poluzowaly i juz ladnie nic sie nie dynda (konkretnie konsola srodkowa ) - jeszcze tylko "swierszcz" jakis siedzi pod przednia szyba w lewym rogu ale to w poniedzialek zalatwie hehe
5 i akcja bagaznik (przy okazji rozbebeszenia do sciagniecia zderzaka) posprzatane porzadnie -utkane dwa dekielki w nadkolach ( takie na samym dole za kolem tylnim )ktore wylataly gdzies i sie piach i syf walil do srodka
przykleilem tez te wygluszenia od podlogi bagaznika bo sie odkleily od tej dykty i wisialy paskudnie i sobie ladnie wszystko poukladalem w bagazniku
6 skora nasmarowana - trzeci raz z kolei (co tydzien ) i fajnie ladnie wyglada juz
7 a i kiedys sobei lewarek i kierownice renoskórem potraktowalem - naprawde super efekt wychodzi - i musze powiedziec ze ta skora na kierownicy to jakas ciekawa bo jak mylem ja przed nalozeniem renoskor`a to mi kolor zostawal na szatce - sie odbarwiala tak jakby ...
zdjecia jutro z spota w tarnowie wstawie bo dzis mi sie juz nie chialo wogole
costa brawa - 06-06-2010, 22:42
a to moje foto wypociny z dzisiejszego mega spota w tarnowie hehe
furki porownane poglady wymienione pogadane
robertdg - 06-06-2010, 22:52
costa brawa, bardzo ciekawie prezentuje się Twoj gal na tych felgach, wydaje mi się ze optycznie sa wieksze
|
|
|