To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

Nasze Miśki - Reaktywacja Galanta - Wszyc

Owczar - 06-04-2010, 08:20

Wszyc, umyj swojego galanta!!! Aż wstyd fotografować takiego brudnego :twisted:
Wszyc - 07-04-2010, 00:11

Dziś go umyłem zanim dojechałem do domu znów brudny :P w bite mam już muszę zafundować sobie chyba chlapacze bo zarzuca mi piachem na drzwi po za tym muszę mu porządne mycie zafundować myjnia ręczna nie daje rady po tych 3 latach stania trzeba dobrej szczotki bo mi mech rośnie w paru miejscach :P

Niby tu tak wszystko optymistycznie wygląda w moim temacie ale prawda jest taka że misio w sumie dalej ma się nie najlepiej boję się o temperaturę jak przyjdą cieplejsze dni lato będzie jeszcze gorsze do przetrwania niż zima... samochód jest mega wytrzymały że jeździ mimo poziomu zaniedbania jak by to był samochód innej marki to nie wiem czy bym go dziś ze skarpy nie spychał przypuszczam że nawet jak by to był Misiek w benzynie to by był z nim duży problem :? to że to archaicznej konstrukcji jednostka napędowa prawdo podobnie sprawiło że Misio dalej jeździ ten silnik pojedzie chyba nawet na mazucie mam czasem wrażenie chodź ja go staram się rozpieszczać i tankować najlepsze co się da :P
Niektórzy tu mi mówią że wypicowany wylizany że fajny itp. :P dzięki za miłe słowa ale możecie mi wierzyć on jeszcze ma daleko do stanu większości miśków na tym forum...

Koniec uaktualnia na dłuższy czas tematu mojego miśka badam temat przeszczepu serca i zbieram fundusze na to i przede wszystkim na narzędzia, klucze przekazywane z pokolenia na pokolenie od dziadka pradziadka raczej nie wystarczą do swapa muszę przygotować sobie zaplecze techniczne... rozwinąć swoją wiedzę i obadać dobrze temat nie ma mowy o wtopie....
Pierwszy punkt znaleźć prace przede wszystkim :|

Dzięki wielkie chłopaki za miłe słowa i za całą wiedzę którą się podzieliliście ze mną lekko ponad rok temu jak tu dołączyłem na forum dobrze że wiedziałem jak zapalić światła w Galancie nawet prawa jazdy nie miałem heh wiele czytałem, śledziłem tematy słuchałem rad i cieszę się że do dnia dzisiejszego mogłem dzięki tej wiedzy też wielu innym Mitsumaniakom pomóc :P

Kurcze rozpisałem się co najmniej jak bym odchodził z forum czy coś hehe nie no ale zapewniam że się nigdzie nie wybieram :P

Juiceman - 07-04-2010, 00:21

Heh, może i są miśki w dużo lepszym stanie, ale Tyle serca co włożyłeś w swoje autko to mało kto tyle włożył ; ) A Ci co włożyli tyle wysiłku w swoje auto to na pewno potwierdzą moje słowa ;)

Ja i tak czekam na każdą nowinkę w tym temacie ;)

Wszyc - 07-04-2010, 00:31

Dzięki :) ja też zawszę lukam co u Ciebie już od dłuższego czasu a dokładnie od Twoich poważniejszych problemów z nim w zeszłym roku na szczęście przetrwaliście to i już jest okey :)
Owczar - 07-04-2010, 11:29

Wszyc, a może po prostu zrób remont silnika i jazda :) Wkładanie mocniejszego silnika nie jest najlepszym pomysłem, znając stan karoserii. Wymieniłeś sporo rzeczy, ale to auto już nie będzie tak sztywne jak kiedyś.
Wszyc - 07-04-2010, 11:44

remont silnika na razie wychodzi mi powyżej 2tyś zł grubo powyżej wiec nie wiem czy będzie sens... a co do budy to mam parę pomysłów :P bez szczegółów bo nie wiem czy cokolwiek mi wyjdzie z planów...
Wszyc - 08-04-2010, 13:41

Trochę wiosennych fotek... tak wiem że brudny :P ( nie mogę wyjść z podziwu jak aparat dał ciała z ostrością :shock: no ale mniejsza nie mój aparat :P )

btw. to Turbo tak wyje mi przy wyższych obrotach? taki gwizd najlepiej słyszalny przed pierwszym zakrętem koło 30sekundy filmiku :P
http://www.youtube.com/watch?v=wecAuuMIbgU

mitsu_pl - 08-04-2010, 15:49

Powiem Ci, że nie widać zbytnio różnicy w kolorze na tych zdjęciach... Błotnik delikatnie jaśniejszy od drzwi... Przynajmniej w miarę równo spasowany ;)
Co do tej turbiny, to powinna tak wyć również na postoju, otwórz maskę, przegazuj i postaraj się namierzyć odgłosy, ale ja bym stawiam 90% na turbo.

Wszyc - 08-04-2010, 16:26

Na tych fotkach nie widać ale wież mi różnica jest konkretna do tego lakierowana jest też tylna ćwiartka to to tak śmiesznie się komponuje same drzwi w innym kolorze do tego nie był polerowany tylko te elementy co polakierowano wiec widać dokładnie gdzie stary lakier jest do tego na tylnych drzwiach w miejscu gdzie spotyka się stary lakier z nowym jest normalnie kreska... :? a turbo tak zaczęło wyć po wymianie intercoolera w starym był litr oleju prawie i był pęknięty
bieniak - 08-04-2010, 18:57

ogólnie wygląda dobrze:))ale pomyśl nad jakimiś felgami aby dodać uroku:):)a tymi cieniami się nie przejmuj najpierw przepoleruj całe autko:):)może niektóre cienie znikną:)
Wszyc - 08-04-2010, 19:32

żadnych zmian wizualnych przez dłuższy czas mam inne plany może jak odbiję się od dna finansowego to progi będą :P
marrok - 09-04-2010, 09:45

prześledziłem cały temat i wielki szacunek :D
podziwiam twój zapał i wytrwałość :shock:
i rozumiem jednocześnie...
ciężko rozstawać się z miśami, tym bardziej jak powiedział mój brat co użytkuje mego starego Mirage 88', im starsze samochody,
tym piękniejszą mają duszę - coś czego brakuje nowym autom :lol:

Wszyc - 11-04-2010, 21:17

Dziś trochę offroad był i trochę przywaliłem podwoziem po płytach jumbo jutro idę zlukać ile rzeczy urwałem :P i Galancik rzecz jasna znów brudny jak świnia :P ale on ze mną ma przekichane... ale czasem zdarza się mi jeździć po asfalcie :twisted: chyba większych szkód nie ma tylko przeciwmgielna lampa wypadła :twisted:
Frost - 11-04-2010, 21:33

oj Krzychu Krzychu, nie katuj Miśka, to nie 4WD Michała :P dobrze że rzeźbisz Miśka od podstaw. Jakbyś jednak chciał mieć diesla to moge Ci wyremontować silnik, a kosztów będziesz mial tyle co za części (na moich rabatach) to mi się tak wydaje że max 1-1,5zł spokojnie by stykło(jeszcze zależy ile części bo i za 500zł moge Ci go ogarnąć :) ), tylko czasu troche potrwa, bo wolne mam weekendy.
Przemyśl, chyba że wstawiasz benzinu, bo wiem że Miśka nie zamienisz na innego :)

Wszyc - 11-04-2010, 21:39

ja nim szybko nie jeżdżę tylko się czasem zapominam że to nie pajero :P byłem w paru miejscach co pamiętam że się suzuki samuraj zakopał raz :D z obecnych przygód stwierdzam że do 45 stopni nachylenia stoku misiu leci jak burza po szutrze :P
Wiesz co zobaczymy jak z kasą jak się poddam z tą benzynówką to powiem :D i będę diesla reaktywował