To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[97-04]Galant EAxA/W - Soczewki w galancie EA

Owczar - 04-04-2009, 18:59

AnoniM79 dzięki za namiary :) Naprawdę niedroga zabawa z takimi lampami. A orientujesz się czy ma jakieś lampy ksenonowe z żarnikami? Jakby dokupic oryginalną przetwornicę to też by było nieźle...
Anonymous - 04-04-2009, 21:01

PabloGal Mam zestaw HID na H7 4300k i poprzednio świeciło wszędzie, tak jak napisałeś. Teraz odcięcie jest jak od linijki, a strumień światła na drodze nie jest tak postrzępiony, a ładny i prosty.

Trochę słabe zdjęcia (komórka), ale powyżej linii prawie niema światła i w końcu można bardzo dokładnie ustawić ich zasięg.
Owczar Najlepiej zadzwonić i się zapytać, ale wydaje mi się, że gość ma tylko same lampy, wszystkie uszkodzone mniej lub bardziej. Na stronie allegro widać jak je przechowuje :D , i tak jest w rzeczywistości :D :D :D .
Pzdr

Owczar - 04-04-2009, 21:08

Efekt świetny. Naprawdę dobra robota i soczewki też ładnie wyglądają w lampach :)
PabloGal - 05-04-2009, 19:49

To mógłbym sie skusić na coś takiego. Szkoda tylko że mam tak daleko do tego gościa a wysyłkowo to jest ryzyko czy wyśle mi to co ja chce. Ale będę szukał pewnie samych lamp teraz. Myślałem że na moje "ksenony" sama soczewka nic nie da ale wygląda nieżle. Taki efekt by mnie zadowolił :lol: :lol:
robertdg - 20-09-2009, 09:02

Panowie a co powiedzielibyście na gotowe zestawy Ringi CCFL+Soczewka+Zestaw Xenon HID, koszt na allegro w granicach 900-1000zł na obecna chwile, przykladowe linki:
Kod:
http://moto.allegro.pl/item729227740_japonski_bixenon_soczewka_dla_h7_h1_6000k_poznan.html

wyglada to mniej wiecej tak:

Kod:
http://moto.allegro.pl/item736580638_ringi_ccfl_hid_xenony_soczewka_bi_xenon_h1_h7_ss.html

a to tak:

teoretycznie ma tak swiecic

wizualne przed i po

W razie jakby aukcje wygasly podaje nazwy użytkowników którzy to posiadaja
a) xenonowe-pl
b) Irria

montaż odbywa się na zasadzie praktycznie najmniej ingerencyjnej w lustro reflektora, gdyż soczewka jest przykręcana w otwór po żarówce, trzeba usunąć metalowe lustro żarówki.

Sam chciałbym zamontować coś takiego gatunku, tylko wciąż sie zastanawiam, gdyż posiadam prawy potrzaskany reflektor soczewkowy do Megany II i czy by go przypadkiem nie wykorzystac do tego celu, musialbym wtedy poszukac jakis lewy reflektor plus do tego oczywiscie dokupic zestaw HID (do 2000lumenow wg dyrektywy UE dopuszczalne bez uzywania spryskiwacza reflektora i samopoziomowania lamp)no i do tego jakies fajne ringi ccfl, jakies propozycje?

Psikus - 20-09-2009, 11:52

osobiście do gustu przypadło mi rozwiązanie kolegi AnoniM79,biorąc pod uwagę to, że można kupić soczewki w rozsądnej cenie ( choćby z punto II ) i nawet reflektory z galanta anglika - mnie się udało kupić poniżej 100PLN za 2 sztuki. Jak by tego nie liczyć razem zamyka się poniżej 500 PLN a roboty tyle samo co z tymi soczewkami z allegro
swinks_UK - 20-09-2009, 14:03

robertdg napisał/a:
Panowie a co powiedzielibyście na gotowe zestawy ... przykladowe linki...

Jakbyś przeczytał cały temat uważnie to byś wiedział, że na temat tego zestawu (tylko, że z eBaya) opisywałem już przeróbkę.

Anonymous - 20-09-2009, 17:08

Psikus napisał/a:
w rozsądnej cenie ( choćby z punto II )

Nie polecam od punciora - mają strasznie słabe odbłyśniki. Kupiłem przed "Merolem" właśnie od punta II i odbłyśnik był już matowy, a jeśli jest jeszcze w dobrym stanie to wkrótce zejdzie z niego lakier i nic nie będzie odbijać światła. Po za tym jest to dość mała soczeweczka, a strasznie długa. Jakość soczewki, której użyłem (od merca) jest niesamowita - nie ma mowy o zejściu lakieru z odbłyśnika, wszystkie plastiki są mocne, a sama soczewka wielka i krótka.
Pozdr

robertdg - 20-09-2009, 17:43

swinks_UK napisał/a:
robertdg napisał/a:
Panowie a co powiedzielibyście na gotowe zestawy ... przykladowe linki...

Jakbyś przeczytał cały temat uważnie to byś wiedział, że na temat tego zestawu (tylko, że z eBaya) opisywałem już przeróbkę.

Wybacz swinks_UK widocznie przeoczyłem wątek gdyż czytałem wiele postów naraz, nie czuj sie przeze mnie ominiety.

Przepraszam raz jeszcze i Pozdrawiam

[ Dodano: 20-09-2009, 18:16 ]
AnoniM79 lampy które zakupiłeś wyglądają identycznie jak od mercedes GLK ewentualnie ML, wg mnie to GLK ale nie przeznaczone na europejski rynek ze wzgledu na to ze w europejskich wersjach najnowszej serii mercedesów nie widzialem pomaranczowego odblysnika na boku lampy (chyba ze jest to kierunkowskaz rodem z lat '80) osobiscie obstawiam GLK mam nadzieje ze to ulatwi poszukiwania komukolwiek, moze akurat sasiad ma takiego w garazu obok :mrgreen:

Psikus - 20-09-2009, 20:41

AnoniM79 napisał/a:
Nie polecam od punciora - mają strasznie słabe odbłyśniki
o tym nie wiedzialem. w takim razie trzeba będzie dołozyc kilka złotówek i kupic soczewki od jakiegoś, powiedzmy, poważniejszego samochodu jak wyzej wspomniany mercedes. Rozmyślam sobie też troszeczkę nad soczewką bi-xenonową w miejscu świateł mijania, a w miejscu drogowych światłą do jazdy dziennej
mike951 - 20-09-2009, 22:50

a moze po prostu takie cos

http://www.ilovebodykits....ead-Lights.html

marexi - 21-09-2009, 01:31

mike951 napisał/a:

w sumie to najlepsze rozwiazanie tylko pytanie jak to bedzie swiecic:)

Anonymous - 21-09-2009, 07:46

marexi napisał/a:
mike951 napisał/a:

w sumie to najlepsze rozwiazanie tylko pytanie jak to bedzie swiecic:)

Pewnie, że ciekawe rozwiązanie. Tylko wystarczy spojrzeć na ceny i czar pryska :P
Ceny w okolicach 400$ (chyba za szt.) co daje 800$ x (powiedzmy, że) 2zł = 1600 ziłków co przy mojej konstrukcji za 100zł (soczewki) + 200zł (zenony) jest lekką przesadą. Fakt, że pewnie wygląda o wiele lepiej, ale mimo wszystko ta cena... :)

Psikus - 21-09-2009, 16:50

AnoniM79 napisał/a:
Fakt, że pewnie wygląda o wiele lepiej, ale mimo wszystko ta cena...
to akurat jest rzecz gustu - ja osobiscie wolę mieć przerobione wg własnego pomysłu niż niewiadomej jakości wyrób tajwański do tego prawdopodobnie z załozenia przeznaczony na rynek amerykański ( prosta,pozioma granica światła ). Oamiętam że walczyłem z tego typu lampami w civic '99 i nie dośc, ze to nie pasowało, nie było szczelne, to średnio wyglądało i po tygodniu spaliły sie diody w ringach :?
swinks_UK - 21-09-2009, 18:26

Po zaczepach widać że do amerykańskiej wersji Galanta, więc się nie nadają. Szkoda dyskusji.