To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

[07-XX]Lancer CYxA Ogólne - spowiednik - czyli wszystko nt nowego lancera

roobku - 28-04-2009, 15:39

o mój tam jest :D
shalafi - 28-04-2009, 15:45

roobku napisał/a:
o mój tam jest :D

tak jak już pisałem w tamtym wątku, szkoda że wcześniej nie zajrzałem do działu "małopolskiego" bo zawsze się można było jakoś przywitać chociaż 8)

bastek - 29-04-2009, 20:42

no to i ja dorzucę coś moim zdaniem nt nowego lancera
na plus
zaskoczyło mnie zawieszenie, niskie spalanie - liczyłem się z większym, pojemny bagażnik, wygląd i prezentacja, ASO lublin :) (kontakt via mail), siedzenia, skrzynia biegów (lewarek) precyzyjny, promień skrętu i zwrotność, fands free system - nawet nie wiedziałem jakie to użyteczne do tej pory myślałem, że słuchawka w uchu i kabelek to szczyt luksusu

na minus - breloczek (taki mały paseczek z dziwnym trzymaniem kluczy - nie bardzo działa, instrukcja obsugi - mętna i pokrętna, zestaw audio (wer. invite - choć raczej nie spodziewałem się fajrwerków) - to leci w pierwszej kolejności do zmiany, lewy podłokietnik,

też na minus - ale może to się da zmienić?
radio - działą tylko z włączoną stacyjką (w poprzednim autku sam montowałęm radio, i wiem, że to kwestai odpowiedniego podłączenia w kostce - dziła stale, albo tylko z kluczykiem - tu może też się da? oraz sterowanie z kierownicy - nie przeskakuje ze satcji na stację, tylko szuka następnej - dla mnie bezużyteczny bajer (mam 3 stacje ulubione

chyba tyle. jak coś jeszcze zauważę, to pewnie dopiszę :)

Uwex - 30-04-2009, 09:45

bastek1 napisał/a:
na minus - breloczek (taki mały paseczek z dziwnym trzymaniem kluczy

nic nie kombinuj z tym breloczkiem ! taki ma być ze względu na poduszkę kolanową kierowcy . Wsadzisz inny to ją rozwali ( w razie czego , tfu, tfu ) .

odja - 30-04-2009, 10:07

Witam!

Co miałeś na myśli mówiąc o tym breloczku do kluczyka. Ja w ASO nie dostałem żadnego i przyczepiłem byle jaki co w domu znalazłem. Ma to jakies znaczenie?

Pozdrawiam:

Janusz

jaca71 - 30-04-2009, 10:51

Są dwie opcje:
1. Poduszka wciśnie ci breloczek w udo.
2. Breloczek będzie na tyle ostry że przedziurawi poduszkę i nie spełni ona swojej roli.

Jako że poduszki są ze swej natury dziurawe to obstawiam punkt 1 ;)

odja - 30-04-2009, 11:05

Ale tak troche łyso jak jest sam kluczyk i w kieszeni mało wygodnie :?
To mam dylemat bo nie wiem jaki byłby najbezpieczniejszy. Dzięki za info nie miałem bladego pojęcia, ze to moze miec takie znaczenie.

krzychu - 30-04-2009, 11:08

Brelok najlepiej nie metalowy i bez ostrych krawędzi. Metalowe breloki mogą też zakłócać pracę imobilasera

Krzychu

bastek - 30-04-2009, 22:42

to z poduszkami - wiem o co chodzi
mam 2 klucze (drugi do blokady skrzyni biegów)
ten brelok trzyma klucze i niby że ma nie przeszkadzać w poduszce

a apropos poduszek tym razem w oparciach fotela- można założyć coś (ochraniacz) na oparcie fotela? taki, żeby mi dzeicko nie kopało i nie brudziło?
mam taki kolorowy z hipermarketu, przywiązuje się do zagłówków, i na dole do oparcia. pokryrwa prawie całą tylną powierzchnię opracia (ok 3 cm marginesu z boku)

poziomka - 30-04-2009, 22:46

bastek1 napisał/a:
a apropos poduszek tym razem w oparciach fotela- można założyć coś (ochraniacz) na oparcie fotela? taki, żeby mi dzeicko nie kopało i nie brudziło?
mam taki kolorowy z hipermarketu, przywiązuje się do zagłówków, i na dole do oparcia. pokryrwa prawie całą tylną powierzchnię opracia (ok 3 cm marginesu z boku)

jeżeli tylko tył to można, można też kupić koszulki na fotele lub nawet pokrowce - ale tutaj muszą być specjalne z przetłoczeniami w miejscach poduszek

pozdrawiam

sla85 - 03-05-2009, 08:51

Witam wszystkich!
To moj pierwszy post. Lancerek zamowiony byl juz w czwartek! :mrgreen:
Czy ktos moze interesowal sie juz wymiana podlokietnika? Bo ten obecny to porazka. Myslalem o czyms takim:
http://www.autostory.pl/p...3a80c2d265a003f

albo

http://www.autostory.pl/p...3a80c2d265a003f

ciekawe czy sie zmiesci..

poziomka - 03-05-2009, 13:11

zapraszam do tematu poniżej link

pozdrawiam

Fubu - 08-05-2009, 11:38

Mati81 napisał/a:
No to też coś od siebie po dwóch miesiącach jazdy SB:

Minusy:
- miękki i podatny na zarysowania lakier,
- brak podświetlenia przycisków konsoli na drzwiach kierowcy oraz schowka,
- spalanie.
- no i oczywiście to, że trzeba z niego wysiadać i brudzi się biedak, że aż mi go żal :)

Zalety:
- wszystko począwszy od designu,
- fantastyczne zawieszenie i hamulce,
- silnik,
- wyposażenie,
- fajny bajer z rozkładaniem tylnych siedzeń.

A offtopic to zastanawiam się ile na maxa Sportback poleci - niestety nie miałem jeszcze okazji ani warunków do jazdy na full. Sprawdzał ktoś może ???

Ja sprawdzałem ile na maksa poleci - z lekkiej górki 225 km/h natomiast na równej prostej było ok 205-210 km/h. Aha i odcięcie ma na czwórce przy 190 km/h:) Wszystkie prędkości wg licznika czyli nieco zawyżone, np jadąc 200 km/h prędkość na nawigacji była 188-189 km/h

Mati81 - 08-05-2009, 21:47

Fubu napisał/a:
Mati81 napisał/a:
No to też coś od siebie po dwóch miesiącach jazdy SB:

Minusy:
- miękki i podatny na zarysowania lakier,
- brak podświetlenia przycisków konsoli na drzwiach kierowcy oraz schowka,
- spalanie.
- no i oczywiście to, że trzeba z niego wysiadać i brudzi się biedak, że aż mi go żal :)

Zalety:
- wszystko począwszy od designu,
- fantastyczne zawieszenie i hamulce,
- silnik,
- wyposażenie,
- fajny bajer z rozkładaniem tylnych siedzeń.

A offtopic to zastanawiam się ile na maxa Sportback poleci - niestety nie miałem jeszcze okazji ani warunków do jazdy na full. Sprawdzał ktoś może ???

Ja sprawdzałem ile na maksa poleci - z lekkiej górki 225 km/h natomiast na równej prostej było ok 205-210 km/h. Aha i odcięcie ma na czwórce przy 190 km/h:) Wszystkie prędkości wg licznika czyli nieco zawyżone, np jadąc 200 km/h prędkość na nawigacji była 188-189 km/h

Ciekawe z tym odcięciem - muszę to sprawdzić :) .
Co do wad to muszę jeszcze dodać, że moja żona chce coraz częściej nim jeździć :(

Subik1 - 08-05-2009, 23:25

to mamy ten sam problem, moja żonka też coraz bardziej się przymierza, a przesiadła się z L200. Ach te BABY :) :):)